Fiat Ducato FOREVER 550 czy ktoś poradzi ? |
Autor |
Wiadomość |
WilKas
trochę już popisał

Twój sprzęt: Renault Master II 2.5dci
Nazwa załogi: Paweł i Kasia i Piotruś i Karolek
|
Wysłany: 2017-07-12, 21:04 Fiat Ducato FOREVER 550 czy ktoś poradzi ?
|
|
|
Witam,
W końcu po czterech latach mojej fascynacji kamperami nadszedł czas na wymarzony zakup ... wiem nie jest łatwo i każdy ma swoje zdanie co do używanych tanich kamperów ale niestety mój budżet nie może przekroczyć kwoty 35tys. PLN cudów nie ma ale mam nadzieje że się uda! staram się na bieżąco przeglądać oferty i dziś wpadła mi w oko ta opcja:
https://www.otomoto.pl/of...a-ID6yUZEd.html
I teraz do Was kieruje pytanie czy może ktoś zna te autko ? może ktoś jest lub był jego posiadaczem ? Niestety mam sporo kilometrów do Wąbrzeźna dlatego pierw wolał bym zaczerpnąć Waszej opinii na temat tego kamperka. Jutro w dzień postaram się zadzwonić do właściciela wiec może będę wiedział coś więcej. Będę wdzięczny za wszelkie "za" i "przeciw" |
|
|
|
 |
Rav
weteran
Twój sprzęt: Mobilvetta Kea
Nazwa załogi: Chmielki4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Maj 2014 Piwa: 145/22 Skąd: z prawilnego kraju
|
Wysłany: 2017-07-12, 21:38
|
|
|
Te listwy na lewym boku nie wskazują na "profesjonalną" naprawę. Podobnie ten dorabiany tylny zderzak i wywietrznik z kratki wentylacyjnej. Jak na mój pobieżny ogląd to cała lewa ściana była domowymi sposobami naprawiana. Nie wróży to dobrze. |
_________________ Byle do przodu |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 194/150 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2017-07-12, 23:38
|
|
|
Rav napisał/a: | ...........Podobnie ten dorabiany tylny zderzak i wywietrznik z kratki wentylacyjnej. Jak na mój pobieżny ogląd to cała lewa ściana była domowymi sposobami naprawiana. Nie wróży to dobrze. |
Wskazuje na to lusterko wsteczne kierowcy z modelu nowszego i niechlujnie naprawiany narożnik tylny . W łazience tez było grzebane |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2017-07-13, 06:51
|
|
|
No dobra , ale jeśli kolega mooocno potarguje a sprzedający będzie elastyczny a kamper SUCHY
Za 3 dychy jeśli suchy |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
WilKas
trochę już popisał

|
Wysłany: 2017-07-13, 21:15
|
|
|
A więc tak , dziś rozmawiałem z właścicielem tego kamperka a właściwie ojcem właściciela
Kamper został sprowadzony prywatnie z Niemiec pięć lat temu w całości, sprawny bez uszkodzeń ... syn tego Pan z którym rozmawiałem użytkował go sporadycznie na własny użytek ale tylko po kempingach gdzie było podłączenie do 220V dlatego też instalacja gazowa musi być sprawdzona i uruchomiona (to usłyszałem od właściciela).
W kamperze była odnowiona łazienka we własnym zakresie, i to widać na zdjęciach , pytałem czy powodem była wilgoć bądź inne uszkodzenia ale twierdził że nie , po prostu nadawała sie do odnowienia
Dwa lata temu była uszkodzona ( już w Polsce) alkowa w lewym górnym rogu ale to też naprawili i twierdzą że jest całkowicie szczelna, sucha bez przykrych zapachów.
Z formalności to zarejestrowany na 4 osoby ale w części mieszkalnej nie ma w ogóle pasponoć ów do dla mnie nie ukrywam jest utrudnieniem z racji tego że muszę gdzieś zamontować foteliki dla dzieci .Silnik 1.9 ponoć chodzi jak pszczółka i ma oryginalny przebieg ... (A Niemiec do dziś sie śmieje )
Jak dla mnie sporo zagadek i zastanawiam sie czy jest sens jechać prawie 400Km żeby go obejrzeć , wiem że za tą cenę nie znajdę perełki ale tu jest za dużo zagadek i najbardziej mi chodzi o tą instalacje gazową czyli w sumie to co najdroższe w kamperku może okazać sie do wymiany a ja osobiście miał bym problem żeby to ocenić na miejscu.
Dziękuje bardzo za wcześniejsze wypowiedzi i będę równie wdzięczny ja jakaś dalszą podpowiedź w tym temacie aha i pozwólcie że jeśli bym coś jeszcze znalazł to wrzucę linka do tego tematu żeby nie tworzyć nowych i nie zaśmiecać forum |
|
|
|
 |
Kuba L.
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
|
Wysłany: 2017-07-13, 23:10
|
|
|
Ewidentnie dostał z tyłu, tylni zderzak i boczne listwy te szare są nie oryginalne, w ogóle dużo w środku jakiś dziwnych przeróbek i nie oryginalnych elementów.. ten rocznik w dobrym stanie kosztuje prawie dwa razy tyle |
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
|
Wysłany: 2017-07-13, 23:53
|
|
|
Ładne auto i cena przystępna. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
MILUŚ

|
Wysłany: 2017-07-14, 00:38
|
|
|
piotr1 napisał/a: | Ładne auto i cena przystępna. Pozdrawiam |
Czytałeś co napisano powyżej ? Znów zaczynasz nic nie wnoszącymi wpisami nabijać sobie posty ? |
 |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
|
Wysłany: 2017-07-14, 05:55
|
|
|
Wilkas , jeśli gość zaczyna kłamać w żywe oczy to daj sobie spokuj ,
Jak gotował obiady , jak grzał wode - na kempingach to że masz 230 V to tylko możesz opykać światło i telewizje no i lodówka , a kuchenka i bojler
Daj sobie spokuj z krętaczem albo zaproponuj grosze i przynajmniej sprubuj . raczej mina niestety |
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
 |
|
|
|
 |
WilKas
trochę już popisał

|
Wysłany: 2017-07-14, 09:22
|
|
|
Wielkie dzięki za cenne rady , tak jak pisałem osobiście nie był bym wstanie ocenić czy bojler i lodówka jest uszkodzona jeśli chodzi o instalacje gazowa a wiem ze nie są to tanie rzeczy dlatego nie będę nawet negocjować i poprostu szukam dalej jeśli mieli byście jakieś ciekawe propozycje to z miłą chęcią będę zainteresowany dzięki koledzy bardzo |
|
|
|
 |
WilKas
trochę już popisał

|
Wysłany: 2017-07-14, 20:43
|
|
|
Namierzyłem kolejną ofertę
https://www.olx.pl/oferta...html#c9b841865d
Rozmawiałem z właścicielem i znowu ciekawa historia A wiec tak kamper został zakupiony ok dwa lata temu od starszego pana który miał tego kamperka bardzo długo i ponoć dbał o niego wzorowo. Przed sprzedażą sporo do niego dołożył między innymi przebudowa łazienki (powiększona o prysznic) wymiana bojlera na nowy ( stary prawdopodobnie rozsadziło w zimę ) opony i jakieś tam jeszcze szparagały wszystko na kwotę ok 15tys zł na co są rachunki. Ale ... teraz najśmieszniejsze ... kamper po zakupie stał dwa lata nie używany !!! powód ?? nie uwierzycie ... nowy właściciel nie mógł znaleźć partnerki do towarzystwa w podróży naprawdę taką usłyszałem historię i sam za bardzo nie wiem o co chodzi czy to jaja sobie jakiś handlarz robi czy to jest naprawdę nieoszlifowany diamencik albo ... kupa złomu. Tak czy siak nowy właściciel jechał nim tylko raz jak go kupił ale twierdzi że do dziś kamperek jest w idealnym stanie suchy, pachnący a wszystkie urządzenia sprawne wstępnie umówiłem sie z nim na niedziele że podjadę i go obejrzę bo nie mam strasznie daleko a póki co prosił bym o rzucenie okiem na co prawda mała ilość zdjęć w ogłoszeniu ale sprawne oko na pewno coś wypatrzy z góry dziękuje |
|
|
|
 |
MILUŚ

|
Wysłany: 2017-07-14, 22:31
|
|
|
Wygląda na lepszy od poprzedniego.............
I ma.......zewnętrzny prysznic |
 |
|
|
|
 |
jacek stec
stary wyga
Twój sprzęt: Laika
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: Mszczonów/Tylicz
|
Wysłany: 2017-07-15, 00:21
|
|
|
Mam sąsiada który kupił kampera 3 lata temu,wdowiec,pod wpływem impulsu widząc u mnie na podwórku kampera- wyjechał nim 3 !!! Razy.Pierwszy raz ja go wyciągnołem na Węgry,potem raz do Uniejowa poznałem go ze znajomymi którzy tam byli,i raz sam spróbował na Mazury na 3 dni.Auto ogarnięte,wszystko ponaprawiane,sam nie lubi jeździć i stoi obok na podwórku.W tym roku planuje wyjazd do Sopotu i planuje trasę 500 km machnąć na strzał,bo nie lubi spać w aucie!!! Wcale nie dziwi mnie tłumaczenie ,że 3 lata stał ,bo nie miał z kim jechać. |
|
|
|
 |
WilKas
trochę już popisał

|
Wysłany: 2017-07-15, 09:20
|
|
|
Dlatego wybieram się w niedzielę na oględziny bo sam jestem ciekaw co to za zagadka z tym kamperkiem Historia tego Pana wesoła ale może i faktycznie jest prawdziwa poprostu sam byłem zaskoczony jak to wszystko usłyszałem przez telefon bo nie wiedziałem czy ktoś sobie jaja ze mnie robi czy źle się dodzwonilem. Mam jeszcze taka prośbę do Was z racji tego że nigdy nie praktykowalem uruchomienia urządzeń w kamperku takich jak bojler lodoweczka czy piecyk na co zwrócić w szczególności uwagę? Pytam ponieważ ten Pan sam.przyznał ze dwa lata temu jak go kupował to poprzedni właściciel pokazała mu jak to.wszystko się włącza ale jak teraz tego nie praktykować to może być problem a wolał bym to sprawdzić przed ostateczna decyzja, dlatego proszę o podpowiedź jeśli jest to możliwe do opisania z góry dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
|
Wysłany: 2017-07-15, 10:54
|
|
|
sam już nie wiem co myśleć o takich opowieściach
silnik w tym tranzystorku strasznie głośny |
 |
|
|
|
 |
|