|
|
|
Światła drogowe. BRAK świateł długich, co zrobić? |
| Autor |
Wiadomość |
DI STEFANO
weteran
Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Pomógł: 14 razy Dołączył: 26 Paź 2008 Piwa: 77/73 Skąd: tam gdzie lepiej
|
Wysłany: 2017-09-27, 11:19 Światła drogowe. BRAK świateł długich, co zrobić?
|
|
|
Witam
Koledzy mam problem ze światłami drogowymi.
W tym tygodniu zmuszony byłem wyjąć lampy przednie aby je wypolerować.
Po skończeniu polerki i włożeniu lamp kierunki, postojowe, mijania działają ale nie mam świateł drogowych.
Kontrolka na tablicy się świeci lecz nie ma napięcia na żarówkach świateł długich.
Na dwóch bezpiecznikach (prawe i lewy św. drogowe) w komorze silnika nie ma napięcia.
Bardzo proszę o radę, co zrobić w tym cholerstwie aby było ok. |
|
|
|
 |
Brodacz77
stary wyga

Twój sprzęt: Challenger Mageo 163, 2.8JTD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Sie 2016 Piwa: 47/286 Skąd: Snochowice
|
Wysłany: 2017-09-27, 11:35
|
|
|
Poszukaj przekaźnika "klikającego" przy włączaniu długich - posłuchaj, czy wogóle klika po zmianie świateł.
Jeśli klika - mogły wypalić się styki wewnątrz przekaźnika, mogła poluzować się wsuwka na zasilaniu przekaźnika bądź na wyjściu na reflektory.
Jeśli nie klika - sprawdź styki (może nie dochodzić sterowanie) - miałem jeszcze zasugerować problem z przełącznikiem świateł ale to odpada - nie zapalałaby Ci się kontrolka długich.
Przekaźnik testowo możesz zabrać ze świateł krótkich. Zamień miejscami. |
_________________ Odkupię każdą ilość używanych / zużytych / uszkodzonych baterii do laptopa / elektronarzędzi. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|