|
|
zmiana lokalizacji miejsc w kamperze |
Autor |
Wiadomość |
erikson
stary wyga Przyjaciel Billa W
Twój sprzęt: MB T1 ARNOLD,85r. N126E
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2008 Piwa: 11/1 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2017-10-26, 13:12 zmiana lokalizacji miejsc w kamperze
|
|
|
a ja mam taki pomysl, chce przerobić układ siedzeń,w dniu dzisiejszym mam podwójną ławkę z przodu,tu w te miejsce dal bym pojedynczy fotel a z tylu gdzie jest skrzynia sypialna i do siedzenia dołożył bym pas biodrowy, w dowodzie nic sie nie zmienia a auto dawno przerobione w papierach na kampera,mysle ze nikt nie powinien sie czepnac bo sporo aut jeździ z pasami nie przy fotelach,co o tym myślicie?
IMG_20160522_113655.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 20 raz(y) 186,81 KB |
|
_________________ Poloniści nie poprawiajcie mnie,ja i tak się nie nauczę,dysleksja.
 |
|
|
|
 |
KASZUB
weteran

Twój sprzęt: Samojebka ducato by KASZUB
Nazwa załogi: My
Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Sie 2014 Piwa: 60/63 Skąd: Celbowo koło Pucka
|
Wysłany: 2017-10-27, 11:25
|
|
|
NIkt pewnie sienie przyczepi jak zrobisz to dobrze...Ale co z osoba siedzaca bokiem w czasie wypadku? Nawet stluczki. Ja ciemno to widze. Jak jeb...sz siedzac przodem to nie jest dobrze ale napewno lepiej niz siedzac bokiem. Kiedys jezdzilo sie nyska czy starem na lawkach po bokach i to bez szelek ale...Wtedy nikt nie przykladal wagi do bezpieczenstwa. Generalnie zastanow sie i dzialaj... |
_________________ Jak zbudowałem http://tiny.pl/g47tw
I jak próbuję budowac https://tiny.pl/gzg7j |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2017-10-27, 11:32
|
|
|
To jest takie proste .
Do czasu gdy nic sie nie dzieje wszystko jest ok .
Jeśli się zadzieje i osoba na tym zmienionym miejscu dozna uszkodzeń ciała lub zejdzie z tego świata , to masz przerąbane na całej linii. Prokurator uwali a ubezpieczalnia się wyprze czyli nie dosyć ,że pójdziesz siedzieć to jeszcze zapłacisz . Magicznym słowem bedzie wtedy homologacja , nie ważne czy fabryczna czy rzeczoznawcy ... jeśli będziesz miał jakis kwit na to ,że ta osoba mogła tam legalnie siedzieć to masz tyłek uratowany ... jeśli nie to uciekaj .
Na szczęście kamperowcy maja szczęście i nic złego się nie dzieje i tego się trzymajmy |
|
|
|
 |
erikson
|
Wysłany: 2017-10-27, 15:16
|
|
|
a co z kamperami ktoe maja np 4 i wiecej miejsc a tylko z przodu sa 2 pasy,ja np mialem lt z 80r z rej na 4 w tym tylko orginalnie 2 pas,a reszta siedziala jak chciala,zapytalem wtedy diagnosty-czy to nie przeszkadza,a on-to poj spec i nie musi sie tam tego miec bo to pj spec-czy mowil prawde,to nie wiem,byly to lata 2004, pewnie duzo jezdzi jeszcze kamperow wogole bez pasow z tylu,a my tu mówimy o polepszeniu bo dołożeniu pasa(pewnie biorca znow mnie postraszy-no slucham),na foto przyklad mojego lt
P1020083.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 19 raz(y) 1,41 MB |
|
_________________ Poloniści nie poprawiajcie mnie,ja i tak się nie nauczę,dysleksja.
 |
|
|
|
|
 |
amples
Kombatant
Twój sprzęt: Master III
Pomógł: 13 razy Dołączył: 28 Lut 2013 Piwa: 129/18 Skąd: UE
|
Wysłany: 2017-10-27, 16:19
|
|
|
erikson napisał/a: | a co z kamperami ktoe maja np 4 i wiecej miejsc a tylko z przodu sa 2 pasy | Auta wprowadzone na rynek przed wprowadzeniem obowiązku pasów na wszystkich siedzeniach mogą sobie pomykać tylko z pasami z przodu. |
|
|
|
 |
xbartman
stary wyga

Twój sprzęt: Nissan Primastar
Pomógł: 6 razy Dołączył: 15 Gru 2016 Piwa: 64/10 Skąd: Łódź/Pristina
|
Wysłany: 2017-10-27, 16:22
|
|
|
z ROZPORZĄDZENIA MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 31 grudnia 2002 r. (Dz.U.03.32.262) w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia:
§ 11. 1. Pojazd samochodowy wyposaża się:
1)
...)
7) w punkty kotwiczenia pasów bezpieczeństwa:
a) na przednich siedzeniach - stosuje się do pojazdu o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 2,5 t, zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 30 czerwca 1971 r., i do pojazdu o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 30 czerwca 1995 r.,
b) na siedzeniach innych niż przednie samochodu osobowego, skierowanych do przodu; warunek stosuje się do samochodu osobowego zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 31 grudnia 1984 r.;
przepisów lit. a i b nie stosuje się do pojazdu z nadwoziem otwartym;
8)w pasy bezpieczeństwa na siedzeniach wyposażonych w punkty kotwiczenia; przepis stosuje się do:
a)przednich siedzeń w samochodach osobowych, zarejestrowanych po raz pierwszy po dniu:
– 30 czerwca 1971 r. - z silnikiem o pojemności skokowej powyżej 1.400 cm3,
– 31 grudnia 1971 r. - z silnikiem o pojemności skokowej od 1.000 cm3 do 1.400 cm3,
– 30 czerwca 1972 r. - pozostałych,
b) siedzeń innych niż przednie - w samochodach osobowych zarejestrowanych po raz pierwszy po dniu 30 czerwca 1993 r.,
c) siedzeń w pojazdach innych niż wymienione w lit. a i b, wyposażonych w punkty kotwiczenia pasów bezpieczeństwa - zarejestrowanych po raz pierwszy po dniu 31 grudnia 1993 r.;
przepisów lit. a-c nie stosuje się do pojazdu z nadwoziem otwartym; |
_________________ Pozdrawiam, Bartek
Moje podróże: www.w4stronyswiata.com
"Jeśli wyruszasz w podróż do Itaki, pragnij tego, by długie było wędrowanie, pełne przygód, pełne doświadczeń." - Konstantinos Kawafis |
|
|
|
 |
Mirekl61
stary wyga

Twój sprzęt: Pilote
Nazwa załogi: 3M
Pomógł: 5 razy Dołączył: 25 Gru 2014 Piwa: 54/38 Skąd: Podlaskie
|
|
|
|
 |
erikson
|
Wysłany: 2017-10-28, 07:55
|
|
|
moj 88r wiec lipa-zostaje tak jak jest,ale ten 80 mógł ich nie miec |
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|