|
|
|
Zawias drzwi lodówki |
| Autor |
Wiadomość |
Krzysztof M
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2000
|
Wysłany: 2017-10-16, 17:39
|
|
|
Koledzy.
Ja mam trochę inny problem z lodówką. A mianowicie ułamał mi się uchwyt do otwierania drzwi.
Żeby go wymienić to trzeba go odkręcić z wewnętrznej strony zabudowy.
Pytanie moje dotyczy tego jak zdjąć obudowę drzwi lodówki żeby się dostać do wkrętów mocujących uchwyt. |
|
|
|
 |
McGali
stary wyga

Twój sprzęt: Burstner A550 C25 2.0E LPG
Nazwa załogi: GaliTeam
|
Wysłany: 2018-01-01, 16:58
|
|
|
| Krzysztof M napisał/a: | Koledzy.
Ja mam trochę inny problem z lodówką. A mianowicie ułamał mi się uchwyt do otwierania drzwi.
Żeby go wymienić to trzeba go odkręcić z wewnętrznej strony zabudowy.
Pytanie moje dotyczy tego jak zdjąć obudowę drzwi lodówki żeby się dostać do wkrętów mocujących uchwyt. |
Jak zdejmiesz drzwi i je przekręcisz do "góry nogami" to życie stanie się prostsze |
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 377/159 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2018-01-03, 08:30
|
|
|
Właśnie na tapecie miałem naprawę drzwi lodówki Elektrolux. Wyłamał się jeden języczek blokady drzwi i można było wyjąć ten szpindel co powodowało jego wieczne poszukiwania. Oczywiście nową blokadę nawet nie wartą kosztów przesyłki można nabyć za blisko 100zł. Niby niewiele ale zdzierstwo.
Co spowodowało wyłamanie - opadnięte drzwi na górnym wyrobionym zawiasie powodowały napór poprzeczny na blokadę i jej uszkodzenie. Wykonałem więc mosiężną tulejkę górnego zawiasu, osadziłem prawidłowo na klej i drzwi wróciły na swoje miejsce.
Postanowiłem również naprawić blokadę, dorobiłem z aluminium wyłamany fragment i wkleiłem na miejsce. Blokada działa wyśmienicie.
Mogłem też obrócić drzwi wówczas nie musiałbym naprawiać zawiasu ale były by to lewe drzwi co mi nie odpowiada.
Blokada.jpg Naprawiona blokada |
 |
| Plik ściągnięto 30 raz(y) 247,45 KB |
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|