|
|
RAPIDO 883F 2018 Krócej trwa ciąża, niż czas oczekiwania! |
Co dodałem lub co mam extra |
Klima |
|
8% |
[ 41 ] |
SOG |
|
5% |
[ 26 ] |
Wentylatory np Turbovent lub samoróbka |
|
6% |
[ 31 ] |
Przetwornica |
|
13% |
[ 67 ] |
Solary |
|
13% |
[ 67 ] |
Drugi lub większy akumulator |
|
8% |
[ 44 ] |
Agregat |
|
3% |
[ 17 ] |
Rampa, bagażnik, mocowanie w garażu rower/skuter |
|
6% |
[ 35 ] |
TV SAT |
|
6% |
[ 35 ] |
TV DVBT |
|
6% |
[ 32 ] |
Kamerki |
|
12% |
[ 64 ] |
Elektryczne zawory spustu, kropelkowe patenty |
|
4% |
[ 24 ] |
INNE "większe" rzeczy |
|
4% |
[ 21 ] |
|
Głosowań: 86 |
Wszystkich Głosów: 504 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
elabaluch
początkujący forumowicz
Dołączyła: 20 Lut 2013 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Krzanowice/Racibórz
|
Wysłany: 2018-12-11, 12:03
|
|
|
Rapido z dobrych płyt zrobione meble,moskitiera przydatna bo jest piesek ,stolik składany bezproblemowe przechodzenie do kabiny dach w całości z nakładkami tylko brakuje mi piekarnika gazowego ,sypialnia zamykana ,meble na dziurawych drogach nie skaczą .Dużo szafek wszystko się mieści na chłodne dni ogrzewanie na część mieszkalną w czasie jazdy bardzo dobre ,może schowek jet nie przemyślany z tyłu bo zabiera część łazienki a tak mogła by być na całej szerokości tyłu zabudowy,a tak jest skrócona o pół metra a to dużo .Jak na razie jesteśmy zadowoleni . |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2018-12-11, 12:10
|
|
|
Cytat: |
Rapido z dobrych płyt zrobione meble |
Coś bliżej? |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 478/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2018-12-11, 14:52
|
|
|
Może że z litego drewna te gięte drzwiczki. Akurat to fajne ale mnie to wisi, jest na bogato ale to i tak tylko picowanie po publikę.
Akurat u mnie spasowane wszystko, w miarę dobrze, ale u naszego forumowego kolegi już tak miło nie bylo.
Piekarnik jest zawsze do wstawienia, wersje UK mają go w standarcie.
Jest nawet podejście gazowe. My go nie chcemy. Aczkolwiek było takie pytanie przy zamawianiu.
Kibel... To co wydawało sie pewnym utrudnieniem czyli kasetka wyjmowana z garażu, ma pewną zaletę i odwrócona o 90 °. Przez to sedes mniej odstaje od ściany i WC jest przestronniejsze.
A fo tego operacjeserwsowr kibla robi się dyskretnie, bo niby grzebiemy w gratach w garażu i ktoś wrażliwy jedzący obok pod markizą nie widzi że np. kasetę z g.... pakujemy do torby.
Co mi się nie podoba?
Fi/srednica zaworu inrurkin spustu szarej eody , wolałbym dużą zasuwę.
I marzy mi się tylne wyrko obniżane (psy są stare lub grube..... a Wacik lubi sobie puknąć Misia po jedzeniu i trzeba go posadzsadzać ).
Kamperek jest dla dwojga w swojej klasie i gabarytach godny polecenia.
Niewiele jest do zrobienia "po swojemu". Gdybyśmy "kaziorodczo" spali dalej po latach razem, to wywalając przednie opuszczane wyrko mamy "salę gimnastyczną", takie jest przynsjmniej wrażenie przestrzeni.
Ale wtedy już nie 7m tylko 7,40 z łóżkami wzdłuż.
A tego nie chciałem.! |
|
|
|
|
 |
elabaluch
początkujący forumowicz
Dołączyła: 20 Lut 2013 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Krzanowice/Racibórz
|
Wysłany: 2018-12-11, 19:22
|
|
|
Trochę dziwne miejsce na prysznic zewnętrzny przy kasecie ale może to i dobrze jak by człek się g..... pobrudził zaraz się wymyje .A co do wynoszenia to i tak lepiej do swojego niż biegać do cudzego tam się nie odprężysz bo pięciu czeka pod drzwiami i przebiera nogami.Jakaś to pociecha bo wiesz co wynosisz |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2018-12-11, 19:35
|
|
|
Ja nie chciałem zew. Miałem w przyczepie i nigdy go nie używałem. Psy myjemy w brodziku.
O zapomniałem, nie dali wkładu do brodzika. Dorobił mi syn z tworzywa. Na próbę. jest... (zielony ) Jest projektantem placów zabaw. Jakoś przy moich 100kg, nie bardzo się pewnie czułem stojąc na gołym białym brodziku - uginał się.
Zrobiony wkład jest świetnie, ale kolor..... co najmniej kontrowersyjny (odpad)
Zrobię fotkę, co by można było sobie pokpić ze mnie.
Prysznic zew robią od tej strony, bo im łatwiej, jest podejście albo w kuchni albo w kiblu.
Ja wymieniałem baterię to wiem.
Gdy Monika ma ,da rozkaz będę walczył, ale pod markizą. Można rurki wypuścić przez podłogę ( klapka koło tylnego łózka, kryje rurki idące go prysznica).
PS . Tego nie rozumiem !!
elabaluch napisał/a: | może schowek jest nie przemyślany z tyłu, bo zabiera część łazienki a tak mogła by być na całej szerokości tyłu zabudowy,a tak jest skrócona o pół metra a to dużo |
rapid łazienka z góry.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 2 raz(y) 75 KB |
|
|
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2018-12-12, 09:36
|
|
|
Bronek napisał/a: | nie dali wkładu do brodzika. |
Popros Waldka "Hobbysta", dorobi ci jak z fabryki za niewielkie pieniadze ( tak mniemam) bo buduje kampery.
Kibel wyciagany z garażu ma też w Laice mój towarzysz podrózy z Niemiec.Tak że to nie tylko wymysł Rapido. Do mankamentów zaliczyłbym tez zamki drzwi. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2018-12-12, 09:48
|
|
|
Zamki ?? Na razie OK.. Jak na kampery
Dodam brak oświetlenia kabiny przy otwarciu drzwi . Wiadomo integra to samoróbka. Zapomnieli ? Ale to pikuś , będę miał zajęcie jest skąd wziąć ten prąd . Wiązka pod łóżkiem opuszczanym przewiduje podłaczenie ledów jak na Sylwestra . To dla modeli Distiction, aby robiły wrażenie
Wracając do kibla z garażu , wiem ,ze to zabrzmi jak "bronienie swego, jedynego, najlepszego" ale to nie jest takie złe . Nic nie zastawia itd ... A sraczyk bliżej ściany o te kilkanaście cm .
Ta moja kratka brodzikowa jest OK . wady to [b]kolor i waga .[/b] To tworzywo z którego robi się huśtawki itp . Nie do ....zepsucia. Ma 12mm i pod spodem ramkę tylko po obwodzie, co wyrównuje poziom.
Ale może mnie wkurzyć i wtedy zwrócę się z prośbą . Dzięki
Ad ankieta: 36% z głosujących zrobiło coś z elektryką kampera . Czyli to jest kierunek do poprawy dla projektantów .
Cytat: |
Przetwornica ........................12% [ 62 ]
Solary ................................13% [ 63 ]
Drugi lub większy akumulator. 8% [ 41 ]
Agregat ............................3% [ 17 ]
|
PhotoPictureResizer_181212_1223203477-1024x576.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 0 raz(y) 135,23 KB |
20190628_143812-1280x720.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4 raz(y) 174,65 KB |
tempFileForShare_20190708-122629-1024x768.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4 raz(y) 133,58 KB |
PhotoPictureResizer_190904_202239161.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4 raz(y) 589,44 KB |
|
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|