Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 71/31 Skąd: Radom
Wysłany: 2017-12-15, 10:40
Ja widziałem coś takiego ale miało to kółka obrotowe mocowane do najazdu i wtedy 200 kg może być
W 2013 r pokazywałem to na forum zobacz u tego producenta New hydra trak
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po
Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 473/100 Skąd: Legnica
Wysłany: 2017-12-17, 12:30
Jeżdżę z czymś podobnym tyle że polskiego producenta już kilka lat. W Milce 1 zrobiłem sobie dodatkowe mocowania wysoko na tylnej ścianie kamperka i założyłem pasy od krańców rampy do tych mocowań. Odciążyłem dzięki temu hak i ustabilizowałem całą konstrukcję. Teraz wożę motorynkę Yamahę YBR 125 o wadze 100 kg i nie narzekam. Oczywiście dopuszczalny nacisk na hak u mnie oficjalnie 150 czy tam 200kg, a faktycznie bez problemu powieszę tonę czy dwie, ale i tak myślę o przyczepce DMC dwie czy tam trzy tony. Skoro już ciągnąć przyczepkę to można wypakować tonę gratów z auta, a i zapas wody można wieźć na przyczepce. Gdy już i tak się podpada pod Viatoll takie decyzje są znacznie łatwiejsze do podjęcia. Wolę już świadomie omijać drogi płatne, niż nieświadomie narażać się na jednorazowe opłaty za nadwagę.
Tu widać na Milce1
a Tutaj na Milce 2
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum