|
|
Ogrzewanie Truma combi 6 |
Autor |
Wiadomość |
Martin B
zaawansowany
Twój sprzęt: Laika 312
Nazwa załogi: Klaudia & Martin
Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Sty 2014 Piwa: 27/1 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2017-12-19, 20:11 Ogrzewanie Truma combi 6
|
|
|
Hallo !Nowe auto ma jak wiadomo zalety ale i niestety "choroby nowosci"Jedna z tych chorob mialem z nowa Truma 6 ,,,moze komus sie sprzydaja moje doswiadczenia.
Problem zaczal sie przed miesiacem po zmianie butli z gazem nie moglem ponownie ogrzewania wlaczyc,w obecnym ogrzewaniu jest digitalna plytka (starsze mialy manualne pokretlo i w razie problemow .braku zaplonu palila sie czerwona lampka w takim wypadku startowalo sie na nowo i ogrzewanie dzialalo)niestety przy tym nowym ogrzewaniu jest to trudniej po wielokrotnych probach startowania ogrzewania bez rezultatu bylem zmuszony serwis trumy o pomoc prosic .Na trumie 6 jest bezposrednio plytka elektroniczna zabudowana ma trzy diody (widoczne dobrze po odkryciu pokrywki) te byly ciemne ,brak pradu i tym samym zaplonu i to mimo tego ze na digitalnym ekranie wszystko pokazywalo na normalna prace ogrzewania Teraz moja rada w takim wypadku :
ogrzewaniw-wode -nadmuch wylaczyc
jezeli jestescie podlaczeni do sieci elektrycznej odlaczyc
odlaczyc akumulatory z zabudowy ,dla pewnosci bezpiecznik wyciagnac
po paru minutach mozna wszystko podlanczac i na nowo startowac ,mozna terz ten caly digitalny monitor Reseten .....To mi pomoglo napare dni jako ze gwarancja wymienili mi sala plytke elektroniczna dzialalo dobrze caly tydzien i znowu to samo brak ogrzewania,,,,tym razem dwie zielone diody sie palily i slychac bylo zaplon mimo tego grzewanie nie dzialalo Wszystkie proby na startowanie bez rezultatu...
Nowy termin tym razem wymieniono komplety digitalny monitor jak twierdzil technik jedna seria miala wade na lutowaniu
to by bylo na wszystko.... moze komus sie te doswiadczenia sprzydaja
Osobiscie mam nadzieje ze to koniec problemow |
_________________ Bledy w moich tekstach,moze znalawca dla siebie zatrzymac
(TO sa owoce mojej 25 letniej ,abstynecji jezykowej-przepraszam) |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 279/1342 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2017-12-19, 21:19
|
|
|
Trumatic 6
Combi4_6_Instrukcja_ObsB3ugi.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 1051 raz(y) 612,17 KB |
34000 95600.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 1602 raz(y) 1,55 MB |
34000 96700.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 1489 raz(y) 460,01 KB |
|
|
|
|
 |
Martin B
zaawansowany
Twój sprzęt: Laika 312
Nazwa załogi: Klaudia & Martin
Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Sty 2014 Piwa: 27/1 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2017-12-19, 22:25
|
|
|
Hallo!dzieki za instrukcje ..moze komus sie sprzydadza .(sa od innych typow jak juz pisalem mam digitalny panel )osobiscie nie mam problemow z obsluga ...chcialem sie tylko z moimi problrmami podzielic i ,mozliwoscia ich (choc na krutko) pokonania mimo tego
zmuszony bylem dwa razy warsztaty odwiedzic i czesci wymienic |
_________________ Bledy w moich tekstach,moze znalawca dla siebie zatrzymac
(TO sa owoce mojej 25 letniej ,abstynecji jezykowej-przepraszam) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|