wstepne zaproszenie na czerwiec 2018 na Białoruś |
Autor |
Wiadomość |
KECZER
weteran

Twój sprzęt: Gold Camper/Ford Transit. 2,0 TDCI-2006r.
|
Wysłany: 2018-02-13, 09:58 wstepne zaproszenie na czerwiec 2018 na Białoruś
|
|
|
Przekazuje otrzymane od Włodzimierza Rudego zaproszenie do udziału w miedzynarodowym spotkaniu na jeziorze Seliawa - Kemping nr.1
Czerwiec początek 2018
Było juz tam spotkanie.
treść przetłumaczę wieczorem chwilowo czasu zabrakło
2 июня 2018 года на озере Селява в Крупском районе пройдет фестиваль современного искусства «Арт-Караван".
По сути - это культурологический десант творческих людей под девизом "Культура из минских просторов на пространстве Беларуси". Четкой особенностью "Арт-Каравана" Появляется возможность отдохнуть на природе всей семьей с культурно-познавательным содержанием.
w przypadku zainteresowania bedziemy uszczegóławiać zasady wyjazdu.
В литературно-музыкальной и развлекательной программе вас ожидают выступления известных белорусских литераторов, бардов, музыкальных коллективов, художественный перформанс, танцы, выставка средневекового оружия и шляхетские развлечения, песни под гитару у костра, угощение от нашана повара, палаточный городок, фотазоны и много других достопримечательностей . А также невероятная красота одного из крупнейших озер Беларуси - озера Селява - здесь для вас откроется новый мир, где стирается граница между материальным и духовным, восстанавливается единение с природой!
|
_________________ A teraz chwilowo w kraju ojczystym-
Koniec z ROSJA- ciekawe na jak dlugo.....??? |
|
|
|
 |
adaml61
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Sty 2017 Piwa: 161/125 Skąd: LUBUSKIE- FSD
|
Wysłany: 2018-02-13, 10:20
|
|
|
Czyli nowy termin ,czy inne spotkanie , informacja była 22 -24 06 |
|
|
|
 |
Brat
Kombatant

Twój sprzęt: Merc310D/1995, Europa560
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Piwa: 189/890 Skąd: San Escobar
|
|
|
|
 |
adaml61
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Sty 2017 Piwa: 161/125 Skąd: LUBUSKIE- FSD
|
Wysłany: 2018-02-13, 12:43
|
|
|
Też tak myślę , bo miałem info na prywatnej poczcie od Wujka Michała że 22-24 ,ale lepiej spytać bo urlop nie z gumy , a chciałbym być i trochę zobaczyć więcej niż w ubiegłym roku . Uciekliśmy przed zimnem . W kraju było cieplej . |
|
|
|
 |
KECZER
weteran

|
Wysłany: 2018-02-14, 18:49
|
|
|
Ludzie poczekajcie dni kilka
w przyszłym tygodniu będe na Białorusi i przywioze oficjalne zaproszenie z Ministerstwa Sportu i Turystyki Białorusi na zlot ( z bezplatnymi wizami)
Oraz zaproszenie a właściwie więcej szczegółów na spotkanie nad jeziorem Kemping Nr.1, o ktorym napisałem na wstepie tego postu.
|
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 142/304 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2018-02-14, 18:57
|
|
|
Keczer tak z pustymi rękoma?
Wiem że to nie do Ciebie tekst. Strona polska powinna też odwdzięczyć się darmowymi widzami. i.
Nie wiem co rozumiem pod *strona polska* |
|
|
|
|
 |
jerry Gdansk
zaawansowany
Twój sprzęt: Renault Trafic Chausson Acapulco 33
Nazwa załogi: LILOU
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Sty 2015 Piwa: 14/27 Skąd: Gdansk
|
Wysłany: 2018-02-14, 20:06
|
|
|
Z tego co wyczytałem ze strony forumowej kolegów z Białorusi to będą dwa Zloty, ten o którym pisze Keczer i zlot organizowany jak zawsze pod patronatem Ministerstwa Turystyki. Sorry za tłumaczenie.
camping1 »13 lutego 2018, godzina 13:30
Mimo to, pomimo dużego opóźnienia, RAJD BIAŁORUŚCI RASOWYCH 2018 od 22 do 24 czerwca jest potwierdzony w Muzeum Architektury Ludowej i Życia / etna.by /. Będą także dostępne zwykłe udogodnienia komunalne i elektryczność oraz miejsce dla 500 osób. Jednego dnia spotkamy się razem i zrobimy scenariusz. Wszystkie sugestie są mile widziane. Wszystkie białoruskie ambasady w Europie i stoisko na najbliższej wystawie w Berlinie są połączone z reklamą itp. Oczywiste jest, że jest już za późno, ale proszę wszystkich o pomoc. Bezpłatne wizy, przyspieszona odprawa celna i tak dalej.
O naszej ART-CARAVAN 1 czerwca w Selyav. Wszystko pozostaje w mocy, ale nacisk zostanie przeniesiony do muzeum. To jest ważniejsze.
camping1
Członek stowarzyszenia
Imię: Rudy Uładzimir
Twoje pojazdy: toyota 4runner |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2018-02-15, 12:34
|
|
|
Załatwiajcie bo to juz jedyny nasz sąsiad "przyjaciel"pozostał,poza morzem Bałtyckim oczywiście. |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2018-02-15, 12:49
|
|
|
KECZER napisał/a: | Ludzie poczekajcie dni kilka
w przyszłym tygodniu będe na Białorusi i przywioze oficjalne zaproszenie z Ministerstwa Sportu i Turystyki Białorusi na zlot ( z bezplatnymi wizami)
Oraz zaproszenie a właściwie więcej szczegółów na spotkanie nad jeziorem Kemping Nr.1, o ktorym napisałem na wstepie tego postu.
|
Grzesiek (KECZER) jedzie tam jako przedstawiciel PTTC. I nie jedzie z pustymi rękami jak niektórzy tu sugerują. Poza suwenirami, ma pisma do Polskiego Konsula o roczne bezpłatne wizy dla zaprzyjaźnionych karavanierów.
Śmieszy mnie, gdy najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy najmniej wiedzą co się dzieje.
Ale to takie polskie. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
BaWa
weteran

Nazwa załogi: JaroW
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 31 Paź 2008 Piwa: 36/62 Skąd: z kamperlandii
|
Wysłany: 2018-02-15, 15:49
|
|
|
Czy możecie trochę posprzątać ten wątek aby zostały tylko rzeczowe informacje? |
_________________ Nie zawsze chce mi się gadać. A jak już mi się nie chce,to zwykle nie odzywam się,dopóki czegoś nie powiem.- P.Coelho
 |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

|
Wysłany: 2018-02-15, 17:00
|
|
|
BaWa napisał/a: | Czy możecie trochę posprzątać ten wątek aby zostały tylko rzeczowe informacje? |
Basiu, rzeczowe to będą dopiero jak KECZER wróci z konferencji w Mińsku na Białorusi. |
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
jerry Gdansk
zaawansowany
|
Wysłany: 2018-02-15, 19:32
|
|
|
Pewnie niedługo przyjdzie oficjalne zaproszenie od Wiktora Bresta i pewnie uaktywni się na przyjaciel Wujek Michał.
Ze strony Białoruskich kolegów nie ja tłumaczyłem;
Twoja wiadomość camping1 »15 lutego 2018, 16:26
Z radością informuję, że wszystkie przeszkody na posiedzeniu w dniach 22-24 czerwca zostały zniesione. Kuratorem wydarzenia będzie wicepremier Kalinin. A ponieważ zarządza budową i transportem przy budowie strony, nie będzie problemów. Naszym zadaniem jest pilnie sfinalizować scenariusz i rozpocząć wysyłanie zaproszeń do przyjaznych klubów. Możemy również wysyłać oficjalne zaproszenia w imieniu Ministerstwa Sportu i Turystyki na ich formularze. Proszę, dołącz do każdego, kto ma jakieś osobiste kontakty z zagranicznymi klubami karawan.
Według scenariusza. Najważniejsze wydarzenia jak już wspomniano 2. Jest to uczta kąpielowa i towarzyska. Poprosimy Ministerstwo Kultury o zorganizowanie koncertu kultowych białoruskich artystów. Po raz kolejny zwracamy uwagę na komentarze estońskiego klubu z zeszłorocznego rajdu. 21 lutego przybywają do Mińska przedstawiciele CamperTeam, gdzie wieczorem pojawia się propozycja, żeby się zbierać.
Victor, otwórzmy temat. |
|
|
|
 |
jerry Gdansk
zaawansowany
|
Wysłany: 2018-02-16, 09:18
|
|
|
A to tak dla zaspokojenia ciekawości. Na stronie kolegów z Białorusi pojawił się komunikat na temat zlotu AD 2018. Czekamy na oficjalne zaproszenie ze strony kolegów i koleżanek z Białorusi. Zainteresowani zlotem mogą już planować urlopy i trasy po pięknej i spokojnej ziemi Białoruskiej. Jak zdrowie pozwoli to i ja trzeci raz będę miał przyjemność odwiedzić Sąsiadów.
Caravanów : CARAVAN RALLY BIAŁORUŚ 2018. Które odbędą się: 22-24 czerwca 2018. Na terenie Muzeum Architektury Ludowej i Życia w wiosce Ozertso. Strochitsa jest jedynym muzeum ludowej architektury i kultury na wolnym powietrzu na Białorusi. Główną ideą fundacji jest przedstawienie całej Białorusi na niewielkim obszarze. Ten unikalny skansen muzealny powstał w celu zademonstrowania i zachowania konstrukcji drewnianej, artykułów gospodarstwa domowego, popularyzacji tradycji i sztuki. Muzeum zbudowano na rzece Ptich, pomiędzy wioskami Ozertso i Strochitsy. Składa się z trzech regionów historycznych i etnograficznych. Wszystkie mają swoje osobliwe cechy życia i przedmiotów, planowanie i budowę osiedli.
Lokalizacja wiecu: Republika Białoruś, obwód miński, wieś Ozertso.
Współrzędne GPS: 53.8203, 27.3639 |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

|
Wysłany: 2018-02-16, 13:29
|
|
|
BaWa napisał/a: | Czy możecie trochę posprzątać ten wątek aby zostały tylko rzeczowe informacje? |
Basiu załatwione.
Dotychczasową dyskusję można znaleźć tutaj https://www.camperteam.pl...pic.php?t=29605 |
Nasze kamperki
 |
|
|
|
|
 |
KECZER
weteran

|
Wysłany: 2018-02-16, 21:28
|
|
|
slawwoj napisał/a: |
Keczer tak z pustymi rękoma?
Wiem że to nie do Ciebie tekst. Strona polska powinna też odwdzięczyć się darmowymi widzami. i. |
Sławoj
temat bepłatnych wiz na Białoruś na Zlot camperowy, podpisał Prezydent A.Łukaszenko
Nie wiem czy nasz Prezydent na wniosek Polskiego Ministra Sportu podejmie podobna decyzje dla camperowców z krajów dla ktorych obowiązuja wizy do Uni Europejskiej?
a może powinien taka decyzje podjąć prezydent Europy?
|
|
|
|
 |
|