Nazwa załogi: hubibo
Wysłany: 2018-03-11, 13:54 Proszę o radę
Witam wszystkich.
Poszukiwania kampera zostały zawężone do trzech marek Frankia,Carthago,Hymer wersje integra zimowe.
Ponieważ zakup ma być na lata potrzebuję waszych opinii na temat tych marek ich wad i zalet
(pomijając koszt zakupu),może ktoś użytkował jedną czy dwie i może się pokusić o porównanie.
Miarodajnych danych tu nie dostaniesz, chyba że od dilera. Przecież nikt nie jeździł dwoma kamperami jednocześnie, a z biegiem czasu jakości różnych marek zmienieją się.
Nie rozumiem ...ale to ogólnie stwierdzenie , nie do Ciebie...
Tylko niektóre kobiety zakładają 14 cm szpilki , markowe i męczą się dla marki ?
Najpierw ustalił bym co chcemy :wiekośc , układ , silnik, skrzynia , wyposażenie.
Potem bym szukał tego wśród marek .
Następnie bym okreslił jaka ma ta marka być.
Gdyby się okazało , że są konfikty , czyli lipna marka a optymalny układ , wtedy bym się zastanawiał .
Bo być może akurat Hymer , czy Carthago ma to czego oczekujesz .
Chcesz rady , to moje sugestie , wybralem co wybrałem najwyżej jak mnie było stać by mieć to co założyłem.
Akurat w moim przypadku te marki tego nie miały w kupie.
Zrób listë , dl, garaż , wyrka , prysznic , itd .....To co musi byc , oraz co piwinno a niekoniecznie .
Kamper to jak chata i warto by ją sobie dopasować.
Wysłany: 2018-03-11, 19:57
andi at napisał/a:
Witaj
Dlaczego te marki
Sam jesteś czy +narzeczona + 5 dzieci itd
Podobają mi się wnętrza w tych markach i lubię dużo miejsca.Zakup ma być prawdopodobnie pierwszy i ostatni,a załoga to 2+wnuczka+pies.
Założenie jest takie że pojazd ma być użytkowany przez cały rok bez względu na pogodę.
Wysłany: 2018-03-11, 20:04
Bronek napisał/a:
Nie rozumiem ...ale to ogólnie stwierdzenie , nie do Ciebie...
Tylko niektóre kobiety zakładają 14 cm szpilki , markowe i męczą się dla marki ?
Najpierw ustalił bym co chcemy :wiekośc , układ , silnik, skrzynia , wyposażenie.
Potem bym szukał tego wśród marek .
Następnie bym okreslił jaka ma ta marka być.
Gdyby się okazało , że są konfikty , czyli lipna marka a optymalny układ , wtedy bym się zastanawiał .
Bo być może akurat Hymer , czy Carthago ma to czego oczekujesz .
Chcesz rady , to moje sugestie , wybralem co wybrałem najwyżej jak mnie było stać by mieć to co założyłem.
Akurat w moim przypadku te marki tego nie miały w kupie.
Zrób listë , dl, garaż , wyrka , prysznic , itd .....To co musi byc , oraz co piwinno a niekoniecznie .
Kamper to jak chata i warto by ją sobie dopasować.
Bronku masz rację w tym co piszesz.
Rozkłady w tych markach dadzą się dopasować do moich upodobań,brakujące dodatki można dołożyć,ale już wykonania mebli,ogrzewania czy oświetlenia nie zmienisz i bardziej o tego typu opinie lub porównania mi chodzi.
Wymarzyłem sobie markę wyższej klasy ale niestety Morelo jest poza zasięgiem.
Gdyby Carthago miało salon "panoramiczny"i odzielny prysznic w wadze 3,5. Bym się szarpnął.
Dlatego pytałem o konkretny typ, który to miał co mi się kiedys uroiło..
Dzięki opinią "tutejszych"... dokonałem wyboru.
Morelo to bez sensu wybór. Gdybym był na tej półce, to Amerykanin only...
Wybierał bym między Carthago a Hymerem.
Podaj konkretne modele Pomarzymy
andream [Usunięty]
Wysłany: 2018-03-11, 20:54
Też jestem na etapie zakupu , jeśli miałbym kupować integre to ze względu na trwałośc zespolow jezdnych i komfortu podróżowania to tylko Hymer ML-I na Mercedesie ze skrzynia automat 7G .
Twój sprzęt: HYMER Exsis-i 644
Wysłany: 2018-03-11, 21:09
Ja wykorzystuję od 2014 (zakupiony nowy) model Hymer i-exus 644. Kupiony po DŁUGICH poszukiwaniach. Jeżeli szukasz jakości w akceptowalnej cenie to oprócz Hymera masz jeszcze Carthago. Reszta to niestety... Carthago sprzedaje w PL S-Camp (dzwoń do Michała, który prowadzi tam serwis). Ja swojego Hymerka mogę Ci pokazać i omówić w Krakowie (wersja zimowa aktywnie w tym czasie wykorzystywana).
Wysłany: 2018-03-11, 21:54
Bronek napisał/a:
Gdyby Carthago miało salon "panoramiczny"i odzielny prysznic w wadze 3,5. Bym się szarpnął.
Dlatego pytałem o konkretny typ, który to miał co mi się kiedys uroiło..
Dzięki opinią "tutejszych"... dokonałem wyboru.
Morelo to bez sensu wybór. Gdybym był na tej półce, to Amerykanin only...
Wybierał bym między Carthago a Hymerem.
Podaj konkretne modele Pomarzymy
to tak np:https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=249289805&axles=THREE&categories=Integrated&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=5000&makeModelVariant2.makeId=11300&makeModelVariant3.makeId=9200&minFirstRegistrationDate=2017&pageNumber=1&scopeId=MH&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&searchId=b1b30681-d945-15c7-d96b-08595b157745
Na bogato .. popraw pierwszy link i daj trochę czasu Ciężkie trzy osiowe. Tu to masz wybór ..
Ale jz Ci powiem , że Frankia akurat ta mi się nie podoba .Nie lubię takch mebli.
CARTHAGO wygrywa u mnie
Tu teraz można zobaczyć jak każdy z nas ma inaczej ...
A ze każda sroka swój ogon chwali....
Jak wlazłem w markę , to już by nie mieszać to zostałem ..
O tym ponizej myślałem, bom super wygoda życia ..jak dla nas z tym drugim salonem sypialnią i to w 7,45.
Też myślałem o wnuku .Miałby pokoik
Ale gdyby nie długość ponad 7m i waga to bym dla siebie brał szowinistycznie Oczywiście w automacie i gdyby się tak rozpędzić , to można na Mercedesie zamówić.
Tu 360° widoczek
http://www.rapido-camping...94DF/index.html
Tu prezentacja
To a propos
Cytat:
załoga to 2+wnuczka+pies.
Założenie jest takie że pojazd ma być użytkowany przez cały rok bez względu na pogodę.
Ja jak kupowałem pierwszego to sam nie wiedziałem czy mi pasuje, wszystko wychodzi w praniu , do tego wymagania i upodobania ciągle zmieniają się, bo zmieniają się okoliczności. I jak tu planowac raz na całe życie. To nie ożenek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum