Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
zabudowa globe traveller
Autor Wiadomość
aktimel1 
trochę już popisał

Piwa: 1/1
Wysłany: 2018-03-16, 23:05   zabudowa globe traveller

Witam.
Czy ktoś z forumowiczów użytkuje zabudowe od globe travellera ? noszę sie z zamiarem przeróbki swojego samochodu i z tego co do tej pory widziałem oni są najlepsi ale niestety również najdrożsi, proszę o opinie.
Pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta

jb 
stary wyga

Twój sprzęt: Globe - Traveller Active Z
Piwa: 139/28
Wysłany: 2018-03-17, 04:13   

Mam blaszaka z ich zabudową od nowości to już drugi rok, usterki czy awarie się zdarzały ale to była wina samych urządzeń a nie twórcy zabudowy. Doświadczenie mam niewielkie bo to pierwszy kamper ale chyba mogę ich polecić. Dziwię się, że przy takim budżecie nie wybierzesz po prostu czegoś z ich oferty. Tam wszystko dograne i przemyślane sam zrobisz to lepiej?

aktimel1 
trochę już popisał

Wysłany: 2018-03-17, 09:40   

a czemu zdecydowales sie akurat na nich ? bo spotkałem sie z opiniami ze są firmy ktore robią tak samo dobre zabudowy o wiele tańsze

Bajaga 
Kombatant

Nazwa załogi: FiveStars
Piwa: 107/7
Wysłany: 2018-03-17, 10:20   Re: zabudowa globe traveller

aktimel1 napisał/a:
Witam.
Czy ktoś z forumowiczów użytkuje zabudowe od globe travellera ? noszę sie z zamiarem przeróbki swojego samochodu i z tego co do tej pory widziałem oni są najlepsi ale niestety również najdrożsi, proszę o opinie.
Pozdrawiam

Miałem, polecam. Jeżeli w przyszłości wrócę do blaszaka (dzieci nie będą z nami jeździć) to będzie to GT. Są najdrożsi bo najlepsi. Nie jest to pan Zdzisiek ze szwagrem i blaszanym garażem tylko spora firma sprzedająca 90% produkcji na zachód.

ps. A co do cen to polecam wziąć do ręki katalog np. Reimo i zobaczyć co ile kosztuje. Od najmniejszej klameczki czy złączki do lodówki i ogrzewania....

Bajaga&Instruktori

jawi13 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Kamper z wielkiej promocji:GoMarket FR67112
Piwa: 3/9
Wysłany: 2018-03-17, 11:03   

Bajaga napisał/a:
Nie jest to pan Zdzisiek ze szwagrem i blaszanym garażem tylko spora firma sprzedająca 90% produkcji na zachód.
Na Tym Forum jest kilku panów Zdziśków budujących zabudowy wcale nie gorsze niż Globe travller a na pewno znacznie taniej.

aktimel1 
trochę już popisał

Wysłany: 2018-03-17, 11:25   

no tak tylko kwestia terminów wątpie zeby ktoś z forum zdążył jeszcze z przeróbka na ten sezon

Bajaga 
Kombatant

Wysłany: 2018-03-17, 12:58   

jawi13 napisał/a:
Bajaga napisał/a:
Nie jest to pan Zdzisiek ze szwagrem i blaszanym garażem tylko spora firma sprzedająca 90% produkcji na zachód.
Na Tym Forum jest kilku panów Zdziśków budujących zabudowy wcale nie gorsze niż Globe travller a na pewno znacznie taniej.

Co kto woli. Demokrację mamy.
I niech forumowi panowie Zdziśki powiedzą mi ile kosztuje u nich zabudowa z lekkich płyt laminowanych, na Wszystkich Nowych elementach od najmniejszej śrubki pochodzących od renomowanych producentów (nie z promocji w Castoramie)z wyższej półki. I oczywiście dodać do tego należy cenę nowego auta.

ps. Ja nie widziałem tych zdziśkowych zabudów nie gorszych niż GT ale być może wzrok mi już szwankuje. ..

Bajaga&Instruktori

jb 
stary wyga

Twój sprzęt: Globe - Traveller Active Z
Piwa: 139/28
Wysłany: 2018-03-17, 13:21   

Cóż, pozostaje mi tylko zgodzić się z Bajagą.

MILUŚ 
Kombatant
CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Piwa: 219/168
Wysłany: 2018-03-17, 14:08   

jawi13 napisał/a:
Bajaga napisał/a:

I oczywiście przy sprzedaży zdziśkowego kampera napisze w ogłoszeniu GT a nie GT-podobny :chytry :haha:

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!

jawi13 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Kamper z wielkiej promocji:GoMarket FR67112
Piwa: 3/9
Wysłany: 2018-03-17, 15:38   

Bajaga napisał/a:
Ja nie widziałem tych zdziśkowych zabudów nie gorszych niż GT ale być może wzrok mi już szwankuje. ..
Nie wiem co Masz na myśli pod pojęciem pan Ździsiek Podał bym przykłady kolegów co robią zabudowy ale nie chcę żeby się obrazili że nazywa się ich ironicznie panami Ździśkami.A może sami się odezwą chociaż w to wątpię.

aktimel1 
trochę już popisał

Wysłany: 2018-03-17, 16:09   

No wlasnie to jest argument, podczas sprzedazy blaszak robiony nawet przez swietnego rzemieslnika bedzie zawsze gorzej postrzegany niz GT nie ma sie sie co oszukiwac ze idzie za nimi marka. Czy ktos z forum zlecal przerobke w globe traveller ? Czy wszyscy kupowali gotowce ?

Bajaga 
Kombatant

Wysłany: 2018-03-17, 16:18   

aktimel1 napisał/a:
No wlasnie to jest argument, podczas sprzedazy blaszak robiony nawet przez swietnego rzemieslnika bedzie zawsze gorzej postrzegany niz GT nie ma sie sie co oszukiwac ze idzie za nimi marka. Czy ktos z forum zlecal przerobke w globe traveller ? Czy wszyscy kupowali gotowce ?

Ja zlecałem. Co więcej sam projektowałem wspólnie z nimi co, jak i gdzie ma być. Obecnie, z tego co wiem, zlecenia indywidualne przyjmują późną jesienią/zimą gdy jest martwy sezon. Tak na codzień to auta te z katalogu (do wyboru kolory mebli i tapicerki oraz dodatki). Preferują pracę na trojaczkach ale widziałem tam też Iveco na zamówienie z takim wyposażeniem, że głowa mała.

Bajaga&Instruktori

aktimel1 
trochę już popisał

Wysłany: 2018-03-17, 16:21   

Bajaga napisał/a:
aktimel1 napisał/a:

Ja zlecałem. Co więcej sam projektowałem wspólnie z nimi co, jak i gdzie ma być. Obecnie, z tego co wiem, zlecenia indywidualne przyjmują późną jesienią/zimą gdy jest martwy sezon. Tak na codzień to auta te z katalogu (do wyboru kolory mebli i tapicerki oraz dodatki). Preferują pracę na trojaczkach ale widziałem tam też Iveco na zamówienie z takim wyposażeniem, że głowa mała.

A mogl bys mi powiedziec cos na temat cen ? Co i kiedy przrabiales u nich ?

Bajaga 
Kombatant

Wysłany: 2018-03-17, 16:40   

aktimel1 napisał/a:

A mogl bys mi powiedziec cos na temat cen ? Co i kiedy przrabiales u nich ?

Dostarczyłem im nowego Boxera L4H3 i ustalałem projekt zabudowy, jakieś 6 lat temu. W międzyczasie żeśmy się trochę zakolegowali bo tam fajny facet rządzi. A ceny to zasadniczo są chyba w internecie. Dodam, że wtedy były niższe. Ale ponieważ teraz większość produkcji idzie na zachód to po co mają robić jakieś promocje skoro klienci są? Co więcej, z tego co wiem klientów jest Dużo więcej niż możliwości (wielkie kłopoty z zatrudnieniem sensownych pracowników). Jakieś detale to na priv, wiem Sporo ale nie chcę by wyglądało, że jestem jakimś ich przedstawicielem czy naganiaczem. Po prostu byłem zadowolony i kolejny właściciel tego auta z tego co wiem też jest.

Bajaga&Instruktori

zbyszekwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Piwa: 329/223
Wysłany: 2018-03-17, 18:59   

Kolega zapłacił 5 lat temu ok 150zł. Teraz to już chyba ok180. Taniocha. :chacha2 + twoje auto.

Odpowiedz do tematu