|
|
Baza miejscówek na nocleg |
Autor |
Wiadomość |
aktimel1
trochę już popisał
|
Wysłany: 2018-03-19, 23:19 Baza miejscówek na nocleg
|
|
|
Witam.
Czytając forum wpadłem na pomysł aby skupić w jednym wątku wszystkie znane nam dogodne miejscówki do spania poza kempingami na Chorwacji, do założenia tematu zainspirowała fotorelacja kolegi duende z zeszłego roku.
Fajnie by było gdyby w jednym wątku była lista miejsc gdzie można stanąć na noc.
Jako że nie mam jeszcze doświadczenia kamperowego ale od kilku lat jeżdżę na Chorwację ze skuterem wodnym to spokojnie mogę polecić miejsce w okolicy Trogiru,
43°30'58.6"N 16°15'33.8"E
Generalnie trzeba jechać wzdłuż wybrzeża i znaleźć sobie okolice która będzie wolna, dla motorowodniaków mogę do dodać ze jest tam też darmowy slip wodny, który jest niestety często zastawiony zaparkowanym samochodem.
Pewnie będą też głosy że przecież na cro na dziko nie można bo mandaty, wszyscy wiedzą że nie można a i tak stają i uważam że jak robi się to w kulturalny sposób to warto spróbować.
Zbierzmy w jednym miejscu znane nam miejsca żeby można było nawet na szybko podczas urlopu zajrzeć tutaj i mieć wszystko w jednym miejscu bez wertowania relacji ( swoją drogą bardzo ciekawych).
Pozdrawiam
Krzysztof |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
izola
Kombatant

Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Sty 2015 Piwa: 232/165 Skąd: Westfalia
|
Wysłany: 2018-03-19, 23:52
|
|
|
Witam również,
pomysł masz dobry ale jest tu już centralne miejsce gdzie są zgłaszane miejscówki ... jest tylko trochę "schowane" w dżungli forum
... motto "kto szuka nie błądzi" , sama szukam za każdym razem.
Temat nazywa się "W PIGUŁCE propozycje miejsc " (byle nie niebieskiej ) ...dziwna nazwa z wykrzyczaną pigulką
Klub miłośników turystyki kamperowej- CamperTeam » Podróże. » Zagraniczne » Miejsca postojowe wg CT » W PIGUŁCE propozycje miejsc
czyli tu:
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=14482 |
_________________ http://vanactiv.blogspot.de/
https://www.facebook.com/...100019297335640 |
|
|
|
|
 |
aktimel1
trochę już popisał
|
Wysłany: 2018-03-21, 08:06
|
|
|
dzięki, przed napisaniem tematu patrzyłem specjalnie czy nie ma czegos podobnego ale nie znalazlem teraz już wiem |
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
|
|
|
 |
izola
Kombatant

Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Sty 2015 Piwa: 232/165 Skąd: Westfalia
|
|
|
|
 |
Rambler
zaawansowany związek energetyczno-motoryczny

Twój sprzęt: Vehicle Raptor [Westfalia James Cook]
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lis 2012 Piwa: 10/14 Skąd: Kraków-Rząska
|
Wysłany: 2018-03-24, 13:25
|
|
|
Stawiam piewko za fajną miejscówkę. |
_________________ Nikt nie wie dokąd prowadzi droga, póki nie stanie u celu.
 |
|
|
|
 |
KASZUB
weteran

Twój sprzęt: Samojebka ducato by KASZUB
Nazwa załogi: My
Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Sie 2014 Piwa: 60/63 Skąd: Celbowo koło Pucka
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|