|
|
Ducato Dethlefs 1989 - zwarcie w elektryce? |
Autor |
Wiadomość |
Andrez
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ducato 1,9 TD Dethlefs
|
Wysłany: 2018-08-20, 15:37 Ducato Dethlefs 1989 - zwarcie w elektryce?
|
|
|
Witam.
Mam nadzieję że uzyskam tutaj pomoc. Pacjent - jak w temacie. Niestety kilka dni temu zauważyłem że zaczyna ociekać gdzieś prąd. Po włączeniu światła w wc, wszystkie inne światła zaczynają przygasać. Nie działa tez pompka wody. To znaczy słychać ja, ale nie ma siły pompować wody. Sytuacja ma miejsce zarówno gdy maszyna jest podłączona do sieci, jak i na akumulatorze. Co ciekawe w gniazdkach prąd jest ( można spokojnie zagotować wodę w czajniku) Wczesniej mogłem rozswietlic co chciałem i na jak długo chciałem, teraz nie mozna sie umyć, bo albo światło, albo woda. Taka sytuacja. Ktos ma jakiś pomysł?
Pozdrawiam
Andrzej |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2018-08-20, 15:57
|
|
|
Akumulator padnięty |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
Andrez
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ducato 1,9 TD Dethlefs
|
Wysłany: 2018-08-21, 20:41
|
|
|
Ale jak podpięty pod 220 to też przygasa. Uważasz że to na pewno bateria? W sumie to energoblok pokazuje że rozruchowa ok, a druga słabiutka... |
|
|
|
 |
Zaradek
stary wyga

Twój sprzęt: Peugeot Boxer PILOTE Pacific 65px
|
Wysłany: 2018-08-21, 20:49
|
|
|
No to sam sobie odpowiedziales. Jeszcze opcja moze byc gdzies slaby styk. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|