|
Trumatic C 3200 - nie pojmuję tego... |
| Autor |
Wiadomość |
pionier01
stary wyga

Twój sprzęt: LMC Liberty 570s 1997
Nazwa załogi: 4 facetów i jedna dziewczyna
|
Wysłany: 2018-07-31, 21:47 Trumatic C 3200 - nie pojmuję tego...
|
|
|
Dziś po raz pierwszy po remoncie zalałem zbiornik czystej wody. Na panelu wcisnąłem przycisk "POMPA". Krany w kuchni i WC mam 12V. Odkręciłem kran w kuchni - załączyła się pompa i z kranu poleciała zimna woda. Podobnie w WC odkręciłem kran - załączyła się pompa i poleciała zimna woda.
Kiedy jednak w kuchni czy WC przekręcę pokrętło na ciepłą wodę z kranów przestaje lecieć zimna woda i cisza. Pompa chodzi.
Jeśli odkręcę gaz i włączę Trumatika na ogrzewanie to słychać pyknięcie i za chwilkę zaczyna lecieć ciepłe powietrze.
JAK UZYSKAĆ CIEPŁĄ WODĘ? Czy bojler w jakiś sposób musi być napełniony? Na zimę spuściłem wodę.
JAK GO NAPEŁNIĆ? Czy przekręcić kran na ciepłą wodę i poczekać aż coś poleci? Nie ma pojęcia. |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 342/86 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
pionier01
stary wyga

|
Wysłany: 2018-07-31, 21:55
|
|
|
| Andrzej 73 napisał/a: | | Zakręciłeś zawór spustowy w podgrzewaczu wody? |
TAK. Poprzedni właściciel jak wiesz zastąpił automatyczny spust na ręczny. Zakręciłem go. |
|
|
|
 |
marekoliva
weteran

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter Rimor Sailer 700
Pomógł: 7 razy Dołączył: 19 Wrz 2009 Piwa: 40/19 Skąd: Gdańsk - Oliwa
|
Wysłany: 2018-07-31, 22:00
|
|
|
| Zamknięcie zaworu spustowego to raz a dwa otwórz najdalszą baterię od bojlera na ciepłą wodę ( nie wiem jak to u Ciebie wygląda, czy będzie to kuchnia czy łazienka) włącz pompę i poczekaj aż poleci woda, bojler będzie napełniony. |
_________________ Marek
"Ty możesz zwlekać ale czas nie będzie "
 |
|
|
|
 |
pionier01
stary wyga

|
Wysłany: 2018-07-31, 22:02
|
|
|
| marekoliva napisał/a: | | Zamknięcie zaworu spustowego to raz a dwa otwórz najdalszą baterię od bojlera na ciepłą wodę ( nie wiem jak to u Ciebie wygląda, czy będzie to kuchnia czy łazienka) włącz pompę i poczekaj aż poleci woda, bojler będzie napełniony. |
Serdecznie dziękuję za informację. Jutro sprawdzę. Dziś już nie dam rady. Od 18:00 montowałem łazienkę i na dzisiaj wystarczy. Napiszę czy się udało. |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2018-08-01, 04:32
|
|
|
Tak jak kolega napisał , musisz wypchnąć powietrze z bojlera |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|