Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Grecja z Bałkanami 2018
Autor Wiadomość
Tamtam
zaawansowany

Twój sprzęt: Rimor Brig Super 628
Piwa: 20/5
Wysłany: 2018-08-31, 19:18   

Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a:
Trasa oczywiście ruchoma.
1.Kraków-Jurgów- Preszów-Koszyce-Nyiregyhaza-Oradea-Arad/omonięcie/-Timisoara/zwiedzanie/,-Caransebes/tu zakupy w kauflandzie i lidlu/.czas jak wyjdzie.

Witam
Jak rozumiem jedziecie przez Słowację i Węgry bez opłat za autostrady?
Jak na tym odcinku wygląda stan drogi? Chodzi mi o nawierzchnię, czy dziurawa, czy też da się jechać komfortowo?
Pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta

tomiy
doświadczony pisarz

Piwa: 3/11
Wysłany: 2018-08-31, 21:43   

Tamtam napisał/a:
Trasa oczywiście ruchoma.
1.Kraków-Jurgów- Preszów-Koszyce-Nyiregyhaza-Oradea-Arad/omonięcie/-Timisoara/zwiedzanie/,-Caransebes/tu zakupy w kauflandzie i lidlu/.czas jak wyjdzie.

Witam
Jak na tym odcinku wygląda stan drogi? Chodzi mi o nawierzchnię, czy dziurawa, czy też da się jechać komfortowo?
Pozdrawiam

Preszów-Koszyce nie jest idealnie ale da sie oblecieć, to tylko kilkanaście km. W polskich miastach nawet główne drogi bywaja gorsze

rakro1 
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Piwa: 264/188
Wysłany: 2018-09-01, 22:51   

[/

Preszów-Koszyce nie jest idealnie ale da sie oblecieć, to tylko kilkanaście km. W polskich miastach nawet główne drogi bywaja gorsze[/quote] - Jak można pisać takie głupoty.Drogi nasze ,główne nawet kiepskie ? A jechałeś kiedykolwiek trasą Preszów - Koszyce ??? Naprawdę ??!!! Jeżdżę tamtędy kilka razy w roku.Z oszczędności.Beznadziejna nawierzchnia.Koleiny,wyrwy w nawierzchnie,przejazd kolejowy i co kawałek ograniczenia prędkości w terenie zabudowanym.Na szczęście niemal skończyli rondo na wjeździe do Koszyc od Preszowa bo jeszcze niedawno trzeba było nieźle kombinować i wracać kawałek wzdłuż autostrady aby wjechać do miasta.Nie chce mi się kłócić ale Twój post to jakaś abstrakcja.Tym większa,że stworzona chyba bez powodu.Oczywiście da się tam przejechać.Oczywiście nasze drogi,lokalne nawet są o niebo lepsze.I bardzo trudno byłoby znaleźć w tej części Europy podobnie dziadowską drogę.To nie tłumaczy moich emocji ale zatkało mnie po tej wypowiedzi.

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Piwa: 241/606
Wysłany: 2018-09-02, 09:25   

rakro1 napisał/a:
Jeżdżę tamtędy kilka razy w roku.Z oszczędności.Beznadziejna nawierzchnia.Koleiny,wyrwy w nawierzchnie,przejazd kolejowy i co kawałek ograniczenia prędkości w terenie zabudowanym.

Z oszczędności? czego? - czasu :haha: czy kasy wydanej na wcześniejszy remont zawieszenia :chytry

koko 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Piwa: 71/31
Wysłany: 2018-09-02, 16:36   

A ja płacę!!!

rakro1 
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Piwa: 264/188
Wysłany: 2018-09-02, 20:48   

No właściwie to nie wiem czemu próbuję oszczędzać.Dawniej płaciłem.Za dużo przebywam z kamperowcami omijającymi autostrady.Faktycznie.Sensu to nie ma.Wręcz niedawno myślałem o całorocznej winiecie na Węgry więc dlaczego nie Słowacja.Dziękuję zs otrzeźwienie.No i jak nie kochać CT.Pozdrawiam wszystkich.

tomiy
doświadczony pisarz

Piwa: 3/11
Wysłany: 2018-09-02, 21:20   

rakro1 napisał/a:
[/

Preszów-Koszyce nie jest idealnie ale da sie oblecieć, to tylko kilkanaście km. W polskich miastach nawet główne drogi bywaja gorsze
- Jak można pisać takie głupoty.Drogi nasze ,główne nawet kiepskie ? A jechałeś kiedykolwiek trasą Preszów - Koszyce ??? Naprawdę ??!!! Jeżdżę tamtędy kilka razy w roku.Z oszczędności.Beznadziejna nawierzchnia.Koleiny,wyrwy w nawierzchnie,przejazd kolejowy i co kawałek ograniczenia prędkości w terenie zabudowanym.Na szczęście niemal skończyli rondo na wjeździe do Koszyc od Preszowa bo jeszcze niedawno trzeba było nieźle kombinować i wracać kawałek wzdłuż autostrady aby wjechać do miasta.Nie chce mi się kłócić ale Twój post to jakaś abstrakcja.Tym większa,że stworzona chyba bez powodu.Oczywiście da się tam przejechać.Oczywiście nasze drogi,lokalne nawet są o niebo lepsze.I bardzo trudno byłoby znaleźć w tej części Europy podobnie dziadowską drogę.To nie tłumaczy moich emocji ale zatkało mnie po tej wypowiedzi.[/quote]

Jechałem raz w zeszłym roku i wypowiedziałem spoje zdanie, Ty masz inne i tyle. A u nas spotkasz i gorsze i lepsze oczywiście - pamiętam na mazurach jak 10 km jechałem poł godziny. Pytanie czy (w moim przypadku 20 euro (z przypą dodatkowa winieta) za 15 km) jest ware wydania czy nie to może sobie każdy sam odpowiedzieć

Andrzej_M 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Roller Team, Transit
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2018-09-02, 21:39   

rakro1 napisał/a:

"Preszów-Koszyce nie jest idealnie ale da sie oblecieć, to tylko kilkanaście km. W polskich miastach nawet główne drogi bywaja gorsze" -
Jak można pisać takie głupoty.Drogi nasze ,główne nawet kiepskie ? A jechałeś kiedykolwiek trasą Preszów - Koszyce ??? Naprawdę ??!!! Jeżdżę tamtędy kilka razy w roku.Z oszczędności.Beznadziejna nawierzchnia.Koleiny,wyrwy w nawierzchnie,przejazd kolejowy i co kawałek ograniczenia prędkości w terenie zabudowanym

I kiedy jechałeś tamtędy ostatnio? Ja jechałem kilka tygodni temu. Z Koszyc wyjeżdżasz drogą szybkiego ruchu, zjeżdżasz (na Budimir) na zjeździe tuż przed znakiem płatnej autostrady. Przez pierwszą połowę drogi jedziesz przez wsie asfaltem gładkim jak stół, z rozmalowanym na biało oznakowaniem poziomym, nawierzchnia nóweks-superluks itd., a przez okno widzisz płatną autostradę. Potem nawierzchnia jest trochę starsza, ale nadal równa. Na wjeździe do Preszowa wjeżdżasz na autostradę. Zysk czasu przy przejeździe autostradą w tym miejscu jest porównywalny z czasem poświęconym na zakup winiety. Ja w tym roku wyjeżdżając z Polski omijałem Koszyce, ale nie ze względu na kawałek płatnej drogi, tylko z powodu wagi w tej okolicy, o której ktoś na forum pisał.

Tamtam napisał/a:

Pozdrawiam

Na Węgrzech dziur nie ma, ale łaty się zdarzają (różnie to jest na różnych drogach), a na łatach tłuką Ci się sztućce w szufladzie. Na węgierskim odcinku tej trasy (Koszyce-Oradea) autostradę/drogę szybkiego ruchu masz od okolic Miszkolca do Debreczyna, resztę i tak jedziesz zwykłą drogą. Jeżeli chcesz szybko i po równym, to z winietą. A jak masz czas, to bez.

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 358/407
Wysłany: 2018-09-03, 20:50   

My tak jak pisałam jedziemy bez :!:Dawniej jeździlismy tak jak Kimtop przez Tornala,Ozd.Teraz jak jeździmy przez Rumunie, patrząc na mapę jest tędy bliżej.Wracajac w 2017 wydawało mi sie ,że droga w Słowacji i odcinek od granicy na Wegrzech jest jakby poprawiony lub nowy :? :Słowacja od Popradu do Presova droga nr 18. My jedziemy na długo to nie urządza nas nawet miesięczna wineta. :szeroki_usmiech piszę z głowy to może nie wszystko dobrze ujęłam.Poprawiam na Węgrzech kierujemy się na Nyireidhaza.

andrzej627 
Kombatant

Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek
Piwa: 351/162
Wysłany: 2018-09-03, 21:48   

Prom na Krete z Githio kursuje do 26 września

I do tego tylko raz na tydzień (w środy).

Z Pireusu masz codziennie prom o 16:00. Płynie sześć i pół godziny. Zobacz tutaj: Minoan Lines Booking Engine.

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2018-09-03, 22:05   

dzięki ,musze pomysleć :kawka:

Mirekl61 
stary wyga

Twój sprzęt: Pilote
Nazwa załogi: 3M
Piwa: 54/38
Wysłany: 2018-09-03, 22:38   

Barbara 💰

Screenshot_20180903-223442.png
Plik ściągnięto 29 raz(y) 186,27 KB

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2018-09-04, 12:22   

Mirek dzieki :!: Moje oczy chore,poprawiaja się ,jeszcze jedna sprawa i myslę,że we wtorek 11 września wyjazd.Mój ekspert i znawca promów Kulki Dwie,sprawdzi mi,bo to za tanio,i dawniej takich promów w ciągu dnia nie było.Nic dziwnego bo od 2014 minęło już 4 lata :oops:

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2018-09-04, 22:30   

Paweł-Kulki Dwie,świetna robota ,dziekuje,czy kamper 6-8 m :?: Raz podgapiłam kogoś jak podawał 5,99m i ja też tak zrobiłam :box ps.Paweł zrób mały wpis abym mogła postawić Ci piwo :pifko

Fordek 
stary wyga

Twój sprzęt: Eura Mobil PT 696 EB
Piwa: 14/5
Wysłany: 2018-09-05, 00:18   

Jeszcze nie wiem czy będę mógł jechać - lecz z moich obliczeń stronka pokazała mi bez kabiny 250 euro.

Odpowiedz do tematu