|
|
Mój wpis na temat cenzury w internecie znikł. |
Autor |
Wiadomość |
J.Leboski
zaawansowany

Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Kwi 2017 Piwa: 32/27 Skąd: Drome
|
Wysłany: 2018-07-01, 17:16 Mój wpis na temat cenzury w internecie znikł.
|
|
|
Ciekaw jestem czym sie kierował usuwający mój temat (ACTA2) założony z myślą o zmianach jakie szykują nam brukselscy urzędnicy?
Fakt ze umieściłem go (sam osobiście) chyba w niezbyt odpowiednim miejscu, w dziale "wkurza mnie" a co to za dział, przeczytałem dopiero teraz...nie zmienia to faktu ze temat zapewne bulwersuje wielu cenzura wprowadzana tylnymi drzwiami...Chciałbym poznać argumentacje usuwającego ten wpis. Może próbował go przesunąć gdzieś w bardziej eksponowane miejsce i niechcący usunął? ...było nie było, zmiany dotkną wszystkich, a właścicieli tego portalu chyba najbardziej...dziwne
Co do działu "Wkurza mnie"...
"Tak właśnie go pomyślałem. Gdy koś "przeholuje" posty jego wylecą tutaj i będą czekały na ripostę ze strony "zaczepionego". do jakiegoś finału, przeprosin, czerwonej kartki lub bana w zależności od okoliczności. "
"Tak właśnie go pomyślałem. Gdy koś "przeholuje" posty jego wylecą tutaj i będą czekały na ripostę ze strony "zaczepionego". do jakiegoś finału, przeprosin, czerwonej kartki lub bana w zależności od okoliczności. "
Taka była intencja założenia tego działu, ale nie mojego w nim umieszczenia wpisu...o czym nie wiedziałem i niechcący, nieświadomie "zaczepiłem" kilku użytkowników w swoim wpisie, ale tylko tak jak tam zaznaczyłem, dlatego ze utkwili mi w pamięci ich nicki i o czym piszą, nie celem "zaczepienia"...
temat nadal aktualny i nadal ciekawy, dotykający nas wszystkich. |
|
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 478/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2018-07-01, 18:29
|
|
|
Po pierwsze, mój wykorzystany Nick nie był przyczyną, bo to tylko Nick i mam go w (.. cennzura..)
Po drugie, widocznie cenzura już działa.
Po trzecie i to najgorsze, by było.. Może, to być taki przypadek jak z RODO itp, gdzie jesteśmy bardziej "papiescy od Papieża"? Gorliwi, że aż mdli.
Po czwarte, też niemiłe, ale mniej też ogólnikowe - Pan Bozia (czytaj Admin) , Cię nie lubi!
Po piątee i to furtka, dla tej w sumie głupiej sytuacji..... przypadek.
Po szóste... nikt nie wie.
Też jestem ciekaw |
|
|
|
 |
Ahmed
Kombatant Burak

Twój sprzęt: Bezdomny
Nazwa załogi: Buraki
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Piwa: 207/306 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2018-07-01, 19:20
|
|
|
I po co odpowiadać temu pisiorowi ? Po co |
|
|
|
 |
J.Leboski
zaawansowany

|
Wysłany: 2018-07-01, 20:17
|
|
|
Bronek napisał/a: | Po pierwsze, mój wykorzystany Nick nie był przyczyną, bo to tylko Nick i mam go w (.. cennzura..)
Po drugie, widocznie cenzura już działa.
Po trzecie i to najgorsze, by było.. Może, to być taki przypadek jak z RODO itp, gdzie jesteśmy bardziej "papiescy od Papieża"? Gorliwi, że aż mdli.
Po czwarte, też niemiłe, ale mniej też ogólnikowe - Pan Bozia (czytaj Admin) , Cię nie lubi!
Po piątee i to furtka, dla tej w sumie głupiej sytuacji..... przypadek.
Po szóste... nikt nie wie.
Też jestem ciekaw |
1. Nie napisałem że twój nick był przyczyną, raczej ze wyszła trochę niezręczna sytuacja...
2. Miejmy nadzieje ze nie...
3. Na mdłości najlepszy aviomarin...o! widzę tu jakąś woltę i poparcie dla naszych rządzących tak ochoczo
popierających tą ustawę. Cenzura dobra dla wszystkich rządzących, to miód dla ich serc. To tylko projekt i mam nadzieje nie przejdzie w takiej formie. Ale jak kto woli, jeden widzi pętle na szyi, a drugi wieniec kwiatów...wole należeć do tych co widza pętle i sie mylą, niż do tych co wieniec kwiatów...
4. "Pani Bozia" żyje ze mną w znakomitej komitywie (tak sądzę), nie mieszał bym Jej do tego, a admin?...ja go nie znam, on mnie nie zna, wiec...nie sądzę.
5. Tu bym sie skłaniał...
6. Trochę smutne by było
Ad rem... ACTA2 przynoszą zmiany, czy wam sie to podoba czy nie. Zmiany także na tym forum. Oczywiscie o ile przejdą w tej proponowanej formie. |
|
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
|
|
|
 |
J.Leboski
zaawansowany

|
Wysłany: 2018-07-01, 20:44
|
|
|
do kolegi Ahmeda.
Niestety albo stety, przyjacielu mój drogi, nie mogę Ci odpowiedzieć, nie widzę co napisałeś, a podejrzeć nie honorowo (zasady) Generalnie wolał bym byś sie w moim temacie nie wypowiadał, ale co ja mogę
Ale!
znając życie i to co masz dotychczas do powiedzenia przypuszczam ze, umieściłeś kolorowy mem ze swoim ulubionym przywódca, mem oczywiście, nie swojej twórczości, który już niedługo tenże przywódca Ci to skutecznie uniemożliwi, albo też właścicieli tego portalu puści w skarpetkach, a nawet bez toreb...tak że, rozumiem....masz teraz dylemat czy poprzeć wodza czy unijne biurwy, a tu jeden h... czort . Jak żyć prezesie! chciało by sie zawołać.
Zapewne znajdziesz bardziej twórcze wyrażanie swoich uczuć niż umieszczanie cudzych prac
Pozdrawiam słodziutko
ps.
Trawestując słowa innego ukochanego wodza...także ten, tego...widzę tu i minusy dodatnie .:spoko |
|
|
|
 |
J.Leboski
zaawansowany

|
Wysłany: 2018-07-01, 20:51
|
|
|
Bronek napisał/a: |
Pisior nie pisior, ale.... tu widocznie odszczepieniec |
o! widzę ze Ahmed w poezje uderza...miejmy nadzieje ze własnego pomyślunku, bo wódz zabroni, utnie rękę która sięgnie po cudze cytaty...a portret to nawet nie wiem czy będzie mozna sobie powiesić za biurkiem, chyba ze będą rozdawali z urzędu, zatwierdzone i ostemplowane... a to sie nasz kolego Ahmed zdziwi.
ps.
Cytowanie wodza, jak to zrobiłem powyżej będzie surowo karane...także cytujmy póki sie da. |
|
|
|
 |
amples
Kombatant
Twój sprzęt: Master III
Pomógł: 13 razy Dołączył: 28 Lut 2013 Piwa: 129/18 Skąd: UE
|
Wysłany: 2018-07-01, 21:25
|
|
|
J.Leboski napisał/a: | Cytowanie wodza, jak to zrobiłem powyżej będzie surowo karane. |
Kto by chciał "twojego wodza" cytować ,
na pohybel jemu i jego przydupasom. |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2018-07-01, 21:48
|
|
|
Spadam, bo czuję, że wdepnąłem... |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
J.Leboski
zaawansowany

|
Wysłany: 2018-07-01, 21:55
|
|
|
amples napisał/a: | J.Leboski napisał/a: | Cytowanie wodza, jak to zrobiłem powyżej będzie surowo karane. |
Kto by chciał "twojego wodza" cytować ,
na pohybel jemu i jego przydupasom. |
kolego sympatyczny, muszę cie rozczarować...oświadczam co następuje.
Nigdy, ale to przenigdy moim "wodzem" nie był Lech Wałęsa. Więc wybacz & sorry Gregory, jak to sie mówi, cytowałem bo jego durnoty mi pasowały.
Co nie znaczy ze jestem w pełni przeciwny twoim słowom "Kto by chciał "twojego wodza" cytować ,
na pohybel jemu i jego przydupasom. " też go nie lubię tak jak ty.
ad rem... |
|
|
|
|
 |
amples
Kombatant
|
Wysłany: 2018-07-01, 22:25
|
|
|
J.Leboski napisał/a: | przenigdy moim "wodzem" nie był Lech Wałęsa |
Sam napisałeś że cytowałeś wodza ,
skoro nie był nim Wałęsa ,
to znaczy że kłamałeś-oszukiwałeś popełniłeś plagiat ,
przypisując te słowa wodzowi , którym wiadomo że dla ciebie jest uzurpator-kurdupel.
Właśnie po to powstało to prawo , by różne męty nie kradli cudzych praw autorskich i przypisywały sobie lub swoim guru , jak to ty uczyniłeś .
Pisząc na pohybel jemu i jego przydupasom. miałem na myśli twojego wodza
Nie wykręcaj się sianem , wystarczy że z ....... ci wystaje . |
|
|
|
|
 |
J.Leboski
zaawansowany

|
Wysłany: 2018-07-01, 23:29
|
|
|
Czytanie ze zrozumieniem to podstawa, ale rozumiem ze nie wszyscy muszą to ogarniać.
amples napisał/a: | Sam napisałeś że cytowałeś wodza |
tak zgadza sie, napisałem ze cytowałem wodza, ale innego od tego którego uwielbia umieszczać Ahmet.
amples napisał/a: | skoro nie był nim Wałęsa ,
to znaczy że kłamałeś-oszukiwałeś |
nie, nie był nim Wałęsa, to byłem ja...wiem, trudne słowo Trawestując ...
"Trawestacja (wł. travestire – przebierać się, maskować się)[1] – parafraza utworu literackiego, polegająca na zmianie stylu (z poważnego na komiczny lub odwrotnie), zachowująca jego podstawowe elementy kompozycyjne oraz podejmowany temat."
amples napisał/a: | popełniłeś plagiat |
Plagiat- kolejne trudne słowo...i nieprawidłowe uzycie.
"Plagiat (łac. plagium, kradzież) – pojęcie z zakresu prawa autorskiego oznaczające skopiowanie cudzego utworu (lub jego części) wraz z przypisaniem sobie prawa do autorstwa poprzez ukrycie pochodzenia splagiatowanego utworu"
o, chociaz trochę na temat ACTA2...tak, nie będzie mozna używać cytatów np. "Niechcem, ale muszem" L. Wałesa autor
amples napisał/a: | przypisując te słowa wodzowi , którym wiadomo że dla ciebie jest uzurpator-kurdupel. |
Nic mi o tym nie wiadomo, ale ty może wiesz lepiej ode mnie, zresztą w sumie nie wiem o którym kurduplu mówisz, o tym z kotem, czy hazardzista totolotkowym? Obydwaj do wielkoludów nie należą.
amples napisał/a: | Właśnie po to powstało to prawo , by różne męty nie kradli cudzych praw autorskich i przypisywały sobie lub swoim guru , jak to ty uczyniłeś . |
o! prawnik sie trafił...
Tak po to miedzy innymi powstało...ale powstał tez kodeks karny i cywilny, a są tam takie paragrafy jak ten...
"Pomówienie...Zniesławienie jak wiele przestępstw ma swój typ kwalifikowany (typ czynu zabronionego, którego znamiona wskazują na zwiększoną szkodliwość społeczną). W tym przypadku osoba pomawiająca dokonuje czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania. Pojęcie to jest tożsame ze środkami masowego przekazu, do których zaliczamy m.in. telewizję, prasę, radio. Stosunkowo najmłodszym środkiem rozpowszechniania informacji jest Internet i wszystkie łączące się z nim narzędzia, jak np. portale społecznościowe czy fora internetowe, gdzie często można spotkać się z przejawami zniesławienia. Za próbę zdyskredytowania kogokolwiek za pomocą tych środków osoba pomawiająca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku."
mógłbyś sie zdziwić co z tym mozna zrobić, powiem tak...syn zarabia na tego typu historiach, całkiem dobrze...
amples napisał/a: | Pisząc na pohybel jemu i jego przydupasom. miałem na myśli twojego wodza |
Wiem co miałeś na...hmm..."myśli" ale muszę cie rozczarować, nie posiadam takiego, nigdy nie posiadałem, sam ja sobie wodzem i sterem... a to ze paru...powiedzmy mało inteligentnym sie wydaje...spuśćmy na to kurtynę milczenia, niech sie kompromitują dalej.
amples napisał/a: | Nie wykręcaj się sianem , wystarczy że z ....... ci wystaje . |
cienkie...co to? miało mnie obrazić?
Chociaż nazwanie mnie "mętem" być może jest wliczane w poziom kultury na forum, który swego czasu przedstawił mi "gino" , ale zapytam i sie dowiem...gdyby nazwanie kogoś "mętem" było akceptowalne, być może tez skorzystam, aczkolwiek niechętnie...
Mimo wszystko pozdrawiam słodziutko i zycze sukcesu w wyłapywaniu PIS-owców na forum. |
|
|
|
|
 |
J.Leboski
zaawansowany

|
Wysłany: 2018-07-01, 23:39
|
|
|
Bronek napisał/a: | Spadam, bo czuję, że wdepnąłem... |
Mohery i oszołomy są wszędzie, nie tylko u Tadeusza R. |
|
|
|
 |
amples
Kombatant
|
Wysłany: 2018-07-01, 23:45
|
|
|
A nie prościej a i wystarczyło by gdybyś napisał :
Nikt mi nie wmówi że białe jest białe .
Po jaka cholerę się produkujesz , przelewając z pustego w próżne |
|
|
|
 |
J.Leboski
zaawansowany

|
Wysłany: 2018-07-01, 23:50
|
|
|
Myślę ze gdybym nawet tak napisał i tak byś tego nie zrozumiał, prościej sie nie da...tego nie przeskoczysz.
a to... "Nikt mi nie wmówi że białe jest białe" pasuje jak ulał do ciebie tak to jest dobre...bingo. |
Ostatnio zmieniony przez J.Leboski 2018-07-01, 23:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|