|
|
Ile powinien palić Doblo Maxi 1,9Multijet ? |
Autor |
Wiadomość |
jaro670
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2018-08-05, 11:45 Ile powinien palić Doblo Maxi 1,9Multijet ?
|
|
|
Ile według Was powinien Doblo Maxi ( wydłużany) z silnikiem 1,9 Multijet (105KM) , mój pali w trasie 6,8 a w mieście 7,4 co mnie przeraża bo mamy sierpień i latam nim pustym a co to będzie jak przyjdzie zima. Kupiłem go jako karetkę i przerabiam na mikro-kamper tylko to spalanie mnie przeraża.
Moja była miała Fiata Stilo z tym silnikiem i to cudo brało po trasie około 5 a zdarzało się zejść poniżej 5 a w mieście max 6,5 i to zimą. Myślałem ze tu też tak będzie zwłaszcza że obie fury ważą podobnie bo około 1400kg a tu wielkie rozczarowanie i coraz bardziej się zastanawiam czy to ma sens tymbardziej że używać go będę jako jedno auto do wszystkiego, m in na dojazdy do pracy ( ok10km). Czy to spalanie jest normalne czy da się z nim jakoś zejść ? Z góry dzięki za wszelkie informacje. |
|
|
|
|
 |
erikson
stary wyga Przyjaciel Billa W
Twój sprzęt: MB T1 ARNOLD,85r. N126E
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2008 Piwa: 11/1 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2018-08-26, 09:19
|
|
|
a wysokości maja te auta podobne,moze wchodzi tu w gre opór powietrza jaki daja te auta, a także szerokość opon,przełożenia skrzyń,kondycja silników- sprawność układu wtryskowego itd. karetka nie byla przeznaczona do sporadycznej jazdy w niedziele do kościoła,lecz do codziennej pracy,po prostu może byc więcej styrana juz. |
_________________ Poloniści nie poprawiajcie mnie,ja i tak się nie nauczę,dysleksja.
 |
Ostatnio zmieniony przez erikson 2018-08-26, 09:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2018-08-26, 10:22
|
|
|
Najlepiej jedz autem co 2 dzień to zaoszczędzisz haha |
|
|
|
 |
amples
Kombatant
Twój sprzęt: Master III
Pomógł: 13 razy Dołączył: 28 Lut 2013 Piwa: 129/18 Skąd: UE
|
Wysłany: 2018-08-26, 11:03
|
|
|
jaro670 napisał/a: | Czy to spalanie jest normalne czy da się z nim jakoś zejść |
Spalanie dostawczaka z budą większa-kanciastą , chcesz porównywać do opływowej osobówki |
|
|
|
 |
Mazur
weteran Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Piwa: 94/119 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2018-08-26, 11:25
|
|
|
Mam Doblo z takim samym silnikiem, nie maxi , ale z boxem dachowym, spalanie podobne. |
_________________ Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku.
'Lao Tzu' |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|