Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
skrzynia biegów m40
Autor Wiadomość
mgF3 
trochę już popisał

Twój sprzęt: magis
Dołączył: 02 Kwi 2018
Skąd: kielce
Wysłany: 2018-09-16, 21:32   skrzynia biegów m40

Witam.
Zbieram się z zamiarem przeróbki skrzyni 5 na 6 mechanicznie nie problem, ale tempomat jak przeprogramować aby działał? Czy ktoś może ma to za sobą?
Pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
amples 
Kombatant

Twój sprzęt: masterIII w budowie
Pomógł: 12 razy
Dołączył: 28 Lut 2013
Piwa: 100/16
Skąd: UE
Wysłany: 2018-09-16, 21:58   

mgF3 napisał/a:
ale tempomat jak przeprogramować aby działał?
A kto ci powieszał że nie będzie działał po zmianie skrzyni .
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
mgF3 
trochę już popisał

Twój sprzęt: magis
Dołączył: 02 Kwi 2018
Skąd: kielce
Wysłany: 2018-09-16, 22:20   

tak twierdził gość z firmy która przerabia takie skrzynie, ale że ma kogoś co przerabia za 1000zl. Może chce naciągnąć nie wiem, ale fakt że zmieni się przełożenie i będzie niezgodność obrotów silnika do prędkości
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
amples 
Kombatant

Twój sprzęt: masterIII w budowie
Pomógł: 12 razy
Dołączył: 28 Lut 2013
Piwa: 100/16
Skąd: UE
Wysłany: 2018-09-16, 22:46   

mgF3 napisał/a:
będzie niezgodność obrotów silnika do prędkości
A co to obchodzi tempomat ?
czy jego nie interesuję prędkość która mu nastawisz a on operuje gazem tak by ją utrzymać?
prędkość odczytuje ci z obrotów silnika ? :spoko
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Gewehr 
weteran


Pomógł: 28 razy
Dołączył: 30 Paź 2013
Piwa: 153/102
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-16, 22:55   

Będzie na najwyższym biegu rozpinać tempomat. W IVECO jest tak samo.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
amples 
Kombatant

Twój sprzęt: masterIII w budowie
Pomógł: 12 razy
Dołączył: 28 Lut 2013
Piwa: 100/16
Skąd: UE
Wysłany: 2018-09-16, 23:13   

Gewehr napisał/a:
Będzie na najwyższym

Pobieżnie sprawdziłem i coś w tym jest ,
akurat w ducato nie interesowałem się tym zagadnieniem .
wycofuje się ze swych wypowiedzi .
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum

Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
*** Facebook/CamperTeam ***