|
|
Przesunięty przez: janusz 2009-10-05, 22:29 |
Spawarka w samochodzie |
Autor |
Wiadomość |
Natanoj
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Coś będzie
Nazwa załogi: Natanoj
|
Wysłany: 2009-01-31, 18:43 Spawarka w samochodzie
|
|
|
Na początek się przywitam i jako że to mój pierwszy post, napiszę conieco,
A więc od małego marzyło mi się mieszkanie w jakiejś porządnej terenówce ^^. Oczywiście wtedy miałem inne wyobrażenie, co do tego jak dużo miejsca potrzeba na wszystkie niezbędne sprzęty do campera. Teraz już wiem, że jak coś kupię, to na pewno będzie to coś starego (taniego) i będzie bardziej przypominało ciężarówkę niż terenówkę . Ale to na pewno nie nastąpi wcześniej, niż za kilka lat, na razie warunki nie pozwalają. Wiedzy i umiejętności w tej dziedzinie jakoś nie mam, więc raczej będę biernym uczestnikiem forum, w każdym razie bardzo miło się czyta i dalej marzy. A może już za kilka lat...
Teraz przejdę w końcu do tematu, swego czasu na dość obszernym forum o pojazdach 4x4 pojawił się ciekawy wątek, alternator po pewnej przeróbce normalnie spełnia swoją funkcję a także zastępuje nam spawarkę. W samochodach terenowych jest to przydatne, bo w terenie często coś się zepsuje/urwie i najlepiej byłoby to na miejscu pospawać. Myślę, że także camperowi by się coś takiego przydało, w końcu nigdy nie wiadomo co może się przydarzyć w trasie. Odnośnika do tegoż forum nie mogę dać, troszkę się tam pozmieniało i nigdzie tego tematu nie mogę znaleźć. Autor na szczęście opisał swoją konstrukcję także na innym forum, po którym można się swobodnie poruszać bez rejestracji:
http://www.elektroda.pl/r...50&start=0&sid=
Życzę miłej lektury,
Pozdrawiam.
P.S. Jeżeli podobny temat gdzieś się już pojawił, to przepraszam, ale używałem opcji szukaj i nie znalazłem. Jeżeli dział nie ten, to proszę o przeniesienie, ale starałem się wybrać taki, do którego będzie najbardziej pasował.
@Pawcio
Dzięki za zaproszenie. Oczywiście 6x6 i 8x8 to to co tygryski lubią najbardziej ^^. Jednak cena nadal skutecznie odstraszająca. http://www.route6x6.com/info/info.html
Jednak co do jakiegoś większego opisywania to nie ma czego opisywać, jak będę miał kamperka, to owszem i cały poemat o jego wspaniałości mogę napisać, ale o sobie to jakoś pisać nie umiem . |
Ostatnio zmieniony przez Natanoj 2009-02-01, 11:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
|
|
|
 |
Yans
weteran wielbiciel pieczonych pyrek, grilla i wędzenia

Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Piwa: 106/1696 Skąd: Pobiedziska
|
Wysłany: 2009-01-31, 23:17
|
|
|
Mam ten temat z głowy. Jestem spawaczem. Mój " domowy sprzęt ma 30x15cm....,a w pracy mam 40 x20...Spawa elektrodą i TIG-iem. Co więcej potrzeba przy aucie? |
_________________ Praca jest najgorszą formą spędzania wolnego czasu....
A każdy dzień jest raz w życiu...
Każdy, kto porzuci kota w następnym wcieleniu jest myszą.
Tomek
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|