Co wybrać? Boxer czy Crafter |
Autor |
Wiadomość |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2018-12-28, 17:07 Co wybrać? Boxer czy Crafter
|
|
|
Muszę kupić do firmy jeszcze jednego dostawczaka.Ma to być bus L3H3.
Mam do wyboru dwa samochody z tego samego rocznika(2016), z przebiegiem ok.75 tyś. i w podobnej cenie.
Jeden to Peugeot Boxer 2.2HDI 130KM., poleasingowy z udokumentowaną historią.
Drugi VW Crafter 2.0 135KM,sprowadzony z (teoretycznie) też udokumentowaną historią.
Fajniejszy ten VW ale sprowadzony. Rozum mówi bierz Boxera
Waham się bo nic nie wiem o silnikach Peugeota
Może ktoś z Was użytkuje auto z tym silnikiem |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 16 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 245/177 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2018-12-28, 17:16
|
|
|
O sprowadzonych mówią,że lepsze bo zadbane,serwisowane i drogi lepsze.Mam Boxera a na Craftera zwasze patrzyłem z zazdrością.Mój silnik 3.0 więc nie podpowiem. |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2018-12-28, 18:40
|
|
|
crafter oczywiście
o silniku boxera wystarczy że wiesz ,że to 2,2 WYSTARCZY |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2018-12-28, 19:14
|
|
|
Czy Crafter mimo że sprowadzony to z fabryki we Wrześni ??? Bo strasznie słabo wykonane były pierwsze serie |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2018-12-28, 21:59
|
|
|
Silnik Peugeota nie szczególny ale przebieg malutki. A w przypadku VW zapewne ktoś "zapomniał" o cyfrze 2 lub 3 przed 75.000. Niemiec czy Francuz nie jest tak durny by sprzedawać niedrogo prawie nowego extra dostawczaka. Taka prawda. |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
|
 |
klaudynka
zaawansowany
Twój sprzęt: ford transit carado
|
Wysłany: 2018-12-29, 18:46
|
|
|
[[quote]quote="kimtop"]Muszę kupić do firmy jeszcze jednego dostawczaka.Ma to być bus L3H3.
Dlaczego kupić? Wiesz dobrze, że możesz nowego leasingować . Olej te okazje ja od dawna leasinguje tylko
nowe pojazdy i mam swięty spokój! Koszty leasingu są smieszne gorzej wygląda ubezpieczenie to fakt ale kto sprzedaje dobrego dostawczaka z małym przegiegiem bez wad? |
|
|
|
 |
krzlac
Kombatant

Twój sprzęt: EBAC Traveler na Boxerze L3H2 2,2 120KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Paź 2011 Piwa: 132/5 Skąd: Gowarzewo k/Poznania
|
Wysłany: 2018-12-29, 20:09
|
|
|
klaudynka napisał/a: | ... kto sprzedaje dobrego dostawczaka z małym przegiegiem bez wad? |
Ano jeden potrzebuje jeszcze jednego dostawczaka, a drugi już jednego nie potrzebuje. A może już go nie stać na tą "śmieszną" ratę leasingową? Ja mam motor 2,2 120 KM, ale "dopiero" przejechałem 70 tyś km - bez żadnego problemu. |
_________________ WYPRAWY NIE TYLKO WĘDKARSKIE
http://www.wilex.com.pl
 |
|
|
|
|
 |
klaudynka
zaawansowany
|
Wysłany: 2018-12-29, 20:19
|
|
|
krzlac napisał/a: | A może już go nie stać na tą "śmieszną" ratę leasingową? |
A na naprawy dostawczaka z nieznaną historią będzie Go stać ? To oczywiście czarny scenariusz ale jednak bardzo realny |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2018-12-29, 20:40
|
|
|
Auto będzie w leasingu (nie wiem już które z kolei )
Nie chce nowego ,gdyż będzie służyło do rozwózki towaru "wkoło komina" blokowiska,wioski itd.Niewielkie roczne przebiegi rzędu 25 tyś.km.Tyle że szarpane codziennie.
klaudynka napisał/a: | kto sprzedaje dobrego dostawczaka z małym przegiegiem bez wad? |
Na rynku jest dużo dostawczaków po najmie długoterminowym.2-3 latki z przebiegami poniżej 100tysi.z udokumentowaną historią.
Chyba skończy się na Daily z Unitracku
Klaudynka,w zeszłym roku wziąłem w leasing nowe Ducato 2,3 i był w serwisie już trzy razy |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
|
 |
klaudynka
zaawansowany
|
Wysłany: 2018-12-29, 20:53
|
|
|
kimtop napisał/a: | Klaudynka,w zeszłym roku wziąłem w leasing nowe Ducato 2,3 i był w serwisie już trzy razy |
Ale co z tego wynika?
JA mam forda castoma co od razu po wyjedzie od dielera zawołał serwis i wtryski do wymiany! A jednak swięty spokój BO GWARANCJA! zrobili. |
|
|
|
 |
klaudynka
zaawansowany
|
Wysłany: 2018-12-29, 20:59
|
|
|
kimtop napisał/a: | Nie chce nowego ,gdyż będzie służyło do rozwózki towaru "wkoło komina" blokowiska,wioski itd.Niewielkie roczne przebiegi rzędu 25 tyś.km.Tyle że szarpane codziennie. |
Dokładnie tak myślałem 5 kierowców szkoda nowego. Szukałem starszego bo nowego szkoda trafiłem tak że
szkoda pisać , stąd te wnioski ale jak masz pewne pojazdy to czego nie. Ja więcej nie zaryzykuje |
|
|
|
 |
klaudynka
zaawansowany
|
Wysłany: 2018-12-29, 21:14
|
|
|
Bajaga napisał/a: | A w przypadku VW zapewne ktoś "zapomniał" o cyfrze 2 lub 3 przed 75.000. Niemiec czy Francuz nie jest tak durny by sprzedawać niedrogo prawie nowego extra dostawczaka. Taka prawda. |
Co TY PISZESZ? te dwulitówki to totalny szajs 75 000 przebiegu to już na pewno po wymianie silnika może być całkiem dobry bo na dotarciu! |
|
|
|
 |
|