Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Alarm bezprzewodowy opis jednego z wielu. Alliexpress tanio
Autor Wiadomość
Socale 
Kombatant


Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 29 razy
Dołączył: 07 Sty 2012
Piwa: 245/377
Skąd: Gubin
Wysłany: 2018-12-29, 20:46   

A ja dzisiaj poległem :(
Syrena bezprzewodowa uruchamia się w chwili włączenia alarmu do pilnowania, tzn natychmiast po wybraniu tej funkcji bez zwłoki na czas wyjścia 30sek tylko od razu wyje jak poye...na.
I gupi jestem :gwm
_________________
Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Bronek 
Kombatant
Wygląd i Nick potrafią zmylić

Twój sprzęt: dł. odpowiednia średnica satysfakcjonująca
Pomógł: 30 razy
Dołączył: 06 Cze 2013
Piwa: 450/913
Skąd: Polska

Wysłany: 2018-12-29, 20:58   

Nie pomogę, bo jeszcze nie zamontowałem, ale w ustawieniach np poprzez aplikację jest może możliwość.?
Chyba tam widziałem takie ustawienia dot. innych czujników . czy od razu czy nie? :!:



Jutro jak mnie weźmie wena to popatrzę. Ale bez syreny wifi {to wifi} : 433mhz aplikacja jej nie widzi to i opcji nie mam.
Są opóźnienia do ustawiania ale nie sprawdzę dopuki, nie dostanę syreny
_________________

Ostatnio zmieniony przez Bronek 2018-12-29, 21:16, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Socale 
Kombatant


Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 29 razy
Dołączył: 07 Sty 2012
Piwa: 245/377
Skąd: Gubin
Wysłany: 2018-12-29, 21:16   

"Za rok" jak będę w Zielonej Górze to podjadę tam, poproszę o skonfigurowanie z tym alarmem.
Gdzieś tam w menu jest dodawanie syreny, kliknąłem to, centralka posłała sygnał, syrena pikła i wydaje się być ok ale wystarczy w dowolny sposób, pilotem lub z klawiatury lub z pastylki, włączyć funkcję "pilnuj" to od razu wyje.
Ta na kabelku działa ok ale zależy mi na niezależnym dublu.
Dla jasności to taka:

syrena-dzwiekowo-swietlna.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 46,46 KB

_________________
Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Bronek 
Kombatant
Wygląd i Nick potrafią zmylić

Twój sprzęt: dł. odpowiednia średnica satysfakcjonująca
Pomógł: 30 razy
Dołączył: 06 Cze 2013
Piwa: 450/913
Skąd: Polska

Wysłany: 2018-12-30, 17:38   

Zamontowałem bazę i trzy czujki dwie salon i sypialnia (nazwy systemowe) i jedna na drzwi do budy.
Działania w różnych opcjach ( jest sporo i wiele tajemnych) do ustawienia.
Na razie czujki okien i drzwi ustawiam na uzbrojenie ciągłe, a czujki ruchu tylko gdy uzbrajam do wyjścia z kampera.(na pilocie są te dwa sposoby)
Oznacza to, że drzwi, okna garaż są chronione a czujki ruchu w budzie nieaktywne.
Każdy rodzaj czujek, np drzwi, ruchu, wilgoci, gazu, dymu, gniazdek itd można konfigurować oddzielnie..

Aplikacja jest super, uzbrajanie i ful ustawień itp. gdy łapie wifi domowe lub wydaje komendy smsem poza zasięgiem wifi.
Trzecia opcja, to dzwonienie do alarmu i wybór wcześniej wymienianych opcji.
Syreny to wyjec samej bazy, plus na kablu mogą wkurzyć złodzieja, tak że narobi na dywan :oops:
Jak dodam tą bezprzewodową to kury przestaną się nieść.
_________________

  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Bronek 
Kombatant
Wygląd i Nick potrafią zmylić

Twój sprzęt: dł. odpowiednia średnica satysfakcjonująca
Pomógł: 30 razy
Dołączył: 06 Cze 2013
Piwa: 450/913
Skąd: Polska

Wysłany: 2018-12-30, 17:56   

Socale napisał/a:
"Za rok" jak będę w Zielonej Górze to podjadę tam, poproszę o skonfigurowanie z tym alarmem.
Gdzieś tam w menu jest dodawanie syreny, kliknąłem to, centralka posłała sygnał, syrena pikła i wydaje się być ok ale wystarczy w dowolny sposób, pilotem lub z klawiatury lub z pastylki, włączyć funkcję "pilnuj" to od razu wyje.
Ta na kabelku działa ok ale zależy mi na niezależnym dublu.
Dla jasności to taka:


Wejdź w ustawienia,, akcesoria, i tam któraś z czujek jest, skonfigurowana nieprawidłowo..
Trudno mi to opisać, gdyż to wiedza empiryczna i chwilowa ale u mnie tak było z nową czujką ruchu którą dodałem ( dwie były dodane fabrycznie}, zmieniłem ustawienia i ok.
Spróbój z wyłączonymi czujkami uzbroić. Czy zawyje?
_________________

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
HENRYCZEK 
weteran

Twój sprzęt: Carthago 148 H jak Henryczek;)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2011
Piwa: 48/102
Skąd: Południe
Wysłany: 2018-12-30, 18:06   

Można sparować centralkę z domowym WiFi bez użycia aplikacji?.Mój celebryk nie.... :(
  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Bronek 
Kombatant
Wygląd i Nick potrafią zmylić

Twój sprzęt: dł. odpowiednia średnica satysfakcjonująca
Pomógł: 30 razy
Dołączył: 06 Cze 2013
Piwa: 450/913
Skąd: Polska

Wysłany: 2018-12-30, 18:37   

Nie wiem? Bo paruje się w bazie na kilka sposobów i prościutko.
Aplikacja chyba konieczna. A spróbj zadzwonić na sim alarmu. Ja bez aplikacji spokojnie wywołuję centralkę i wydaję komendy 1,2,3, 4v, jak wyżej opisałem

Natomiast by uzbrajać smsem lub komendami, po wifi, to potrzebna jest chyba aplikacja. Jest wtedy więcej opcji.
Czy centrala powiadamia smsem bez apki?? nie wiem. U mnie z apką to push, a nie ma w wiadomościach.

Sprawdzę podając telefon żony w bazie alarmu {nie ma aplikacji) i tam jest opcja sms lub telefonowania? Co to oznacza ? hgw.
_________________

  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Bronek 
Kombatant
Wygląd i Nick potrafią zmylić

Twój sprzęt: dł. odpowiednia średnica satysfakcjonująca
Pomógł: 30 razy
Dołączył: 06 Cze 2013
Piwa: 450/913
Skąd: Polska

Wysłany: 2018-12-30, 19:16   

Otóż sprawdziłem : podanie nr w bazie bez aplikacji nie pooduje przesłania smsa

ALE! TAKI telefon moze zadzwonić do ALARMU i wydać te cztery komendy (1,2,3,4)

tempFileForShare_20181230-191343-1024x768.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 114,36 KB

tempFileForShare_20181230-191512-1024x768.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 108,94 KB

_________________

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
HENRYCZEK 
weteran

Twój sprzęt: Carthago 148 H jak Henryczek;)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2011
Piwa: 48/102
Skąd: Południe
Wysłany: 2018-12-30, 20:21   

Dzięki. :bukiet:
Czujkę drzwiową masz z niewielką przerwą pomiędzy jej elementami ,działa poprawnie?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Bronek 
Kombatant
Wygląd i Nick potrafią zmylić

Twój sprzęt: dł. odpowiednia średnica satysfakcjonująca
Pomógł: 30 razy
Dołączył: 06 Cze 2013
Piwa: 450/913
Skąd: Polska

Wysłany: 2018-12-30, 20:28   

Tak, działa, ale problem był, - czego nie widać na zdjęciu - z różnicą płaszczyzn. musiałem podwójnie dać rzep pod czujnik.
Ale łapie i działa. Jest uzbrojony, bo sprawdzam żywotność baterii

Zastanawiałem się czy nie dać magnesu neodymowego w miejsce orginalnego. Gdzieś mam takie prostopadłościany malutkie.
Wtedy może da się go wsadzić pod uszczelkę.
......................... .......

Mam jeszcze trzy czujniki otwarcia i dwa ruchu.
Jutro zabezpieczę drzwi kierowy i okno pasażera
Dam czujkę ruchu skierowaną na kibeli sypialnię.
Garaż? tu myślę drzwi czy ruch ? Czy oba?

No i trzeba będzie dokupić :mrgreen:
_________________

  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Bronek 
Kombatant
Wygląd i Nick potrafią zmylić

Twój sprzęt: dł. odpowiednia średnica satysfakcjonująca
Pomógł: 30 razy
Dołączył: 06 Cze 2013
Piwa: 450/913
Skąd: Polska

Wysłany: 2018-12-31, 17:01   

Drzwi kierowcy zrobione , i okno pasażera. Dawkuję sobie przyjemność z "grzebania" ( mam wolne) :bajer

No i dalem dwie "pastylki" neodymowe , bo orginalny magnes się nie mieścił (zahaczał przy otwieraniu. Musiałem też odwrócić czujnik bo lepiej wylapywał pole magnetyczne , a dodatkowo ta pozycja powoduje, że nie spadnie z mocowania - wsuwa sie od góry )

Cd. 1.01.2019.
Dodalem czujnik na okno przesuwne pasażera i drugi ruchu w kierunku sypialni ( bo mialem ich za dużo ) a do tego "łapie" drzwi wejsciowe.

Zostal mi garaż i nie wiem czy nie dać czujki ruchu , będzie prościej ... ???

Screenshot_20181231-165243_Photos-1024x833.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 85,64 KB

Screenshot_20181231-165132_Photos-1024x768.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 125,91 KB

Screenshot_20190101-145532_Photos.jpg
Drugi skierowanany na sypialnie i wejscie
Plik ściągnięto 2 raz(y) 669,08 KB

tempFileForShare_20190101-145728-1024x768.jpg
Na oknie pasażera
Plik ściągnięto 4 raz(y) 111,87 KB

_________________

  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Socale 
Kombatant


Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 29 razy
Dołączył: 07 Sty 2012
Piwa: 245/377
Skąd: Gubin
Wysłany: 2019-01-01, 19:38   

Bronek napisał/a:

Wejdź w ustawienia,, akcesoria, i tam któraś z czujek jest, skonfigurowana nieprawidłowo..
Trudno mi to opisać, gdyż to wiedza empiryczna i chwilowa ale u mnie tak było z nową czujką ruchu którą dodałem ( dwie były dodane fabrycznie}, zmieniłem ustawienia i ok.
Spróbój z wyłączonymi czujkami uzbroić. Czy zawyje?

Syrena wbudowana i ta na kabelku zachowuje się prawidłowo to tylko ta bezprzewodowa jest durna.
Albo ja.
Alarm sam w sobie bardzo fajny, nie żałuje ale nie do kampera, myślę że do kampera kupię taki sam.
Będę musiał przerobić tak żeby żaden kabelek nie był widoczny a te wpina się z bokubi łatwo je wypiąć.
_________________
Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Bronek 
Kombatant
Wygląd i Nick potrafią zmylić

Twój sprzęt: dł. odpowiednia średnica satysfakcjonująca
Pomógł: 30 razy
Dołączył: 06 Cze 2013
Piwa: 450/913
Skąd: Polska

Wysłany: 2019-01-01, 20:17   

Nie wiem jak z syreną , ale czujki mają różne ustawienia i można je tak ustawić by dzialaly np jak strefa gdy jesteśmy w środku itd ...
Jak dojdzie moja to zobaczę, Moge dodawać itd czujki parowac syrenę zarówno aplikacja jak i centralką. Ale bez niej, nie mam takich ustawien jak np przy czujkach .

Dokupiłem "bolsze" czujki na 12v . Wytrzymują niby rok na baterii ?? Pójdą do garazu . Jak się bawić to się bawić :mrgreen:
PLN 57.12 | 5 Sztuk/partia 433 MHz Bezprzewodowy Czujniki Drzwi Okna Magnetyczne z baterią dla Systemu Alarmowego w domu
https://s.click.aliexpress.com/e/k3oxEgp
_________________

  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Rav 
weteran

Twój sprzęt: Mobilvetta Kea
Nazwa załogi: Chmielki4
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 31 Maj 2014
Piwa: 46/10
Skąd: z prawilnego kraju
Wysłany: 2019-01-06, 18:18   

Bronek napisał/a:

Na razie uruchomiłem kartę Virgin za 3 zł do sms , połączyłem z Paypalem by mi :dupa y nie zawracało doładowaniami.


W sensie wybrałeś pakiet "Mini za 3 zł"?
Można powiązać z PayPal, ale ... zadeklarowałeś jakąś comiesięczną wpłatę? Pytam bo nie wiązałem wcześniej niczego w Paypal. Skoro karta nie jest na abonament, to jak się automatycznie doładowuje, jaką kwotą? W sensie jak to zgrałeś?
_________________
Byle do przodu
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Bronek 
Kombatant
Wygląd i Nick potrafią zmylić

Twój sprzęt: dł. odpowiednia średnica satysfakcjonująca
Pomógł: 30 razy
Dołączył: 06 Cze 2013
Piwa: 450/913
Skąd: Polska

Wysłany: 2019-01-06, 18:30   

Tak pay PayPal . I jak wyżej . Ale eksperymentowałem i doładowywałem nawet 30 zł
PayPal lubię , nigdy mnie nie zawiódł , np na Ebayu w odróżnieniu od Allegro kasę zwrócili jak tylko zakwestionowałem transakcję ...Gdzieś wyczytałem, że jak się doładuj za trzy dychy to jest ważne rok ??????
I to zrobiłem

aktywny Mini 3zł z doładowanie Pay PAL Ale tych smsów to idzie i na wszelki wypadek kupiłem SMS za 7 zł potem te 30 zł ....GUPEK i czekam co będzie
:oops:
Wczoraj gdzieś zostawiłem telefon i spokojnie dzwoniłem z ka,pera z alarmu


tempFileForShare_20190106-182345-1024x768.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 92,24 KB

tempFileForShare_20190106-182525-1024x768.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 75,45 KB

tempFileForShare_20190106-184147-768x1024.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 118,2 KB

20190106_185013.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 205,5 KB

20190106_185053.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 116,56 KB

_________________

  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wyświetl szczegóły
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum

Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
*** Facebook/CamperTeam ***