Bagażnik/garaż w miejscu łóżek piętrowych |
Autor |
Wiadomość |
pasza
weteran
Twój sprzęt: ADRIA - Adriatik 360
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lis 2017 Piwa: 21/2 Skąd: Trieste
|
Wysłany: 2019-01-20, 09:25 Bagażnik/garaż w miejscu łóżek piętrowych
|
|
|
Oglądam sobie kampery i widzę że jest sporo takich z łóżkami piętrowymi gdzie po złożeniu dolnego robi się wielki bagażnik.
Czy tam wejdą dwa rowery i czy to jest wygodne?
Tak sobie wykombinowałem że to by było dla mnie wygodne? choć kampery takie są długie 6,7m to odpada bagażnik na rowery który ma z 80cm.
Czy taki kamper 6,7m jest dużo cięższy od takiego samego kampera(ta sama marka silnik meble) ale krótszego 6,2m
Zjecie poglądowe niżej.
Do-114_2_260.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 6 raz(y) 215,82 KB |
|
|
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 90/89 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2019-01-20, 09:46
|
|
|
Podepnę się pod temat, bo mnie to również b. interesuje. |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2019-01-20, 10:59 Re: Bagażnik/garaż w miejscu łóżek piętrowych
|
|
|
pasza napisał/a: | ...
Czy tam wejdą dwa rowery i czy to jest wygodne?
... |
Na logikę i wyobraźnię. Łóżko ma 200x80cm więc taką powierzchnię podłogi masz do wykorzystania. Na 80cm szerokości typowego bagażnika zewnętrznego mieszczą się 4 rowery, zatem... |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 274/77 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2019-01-20, 11:13
|
|
|
Szerokość łóżek piętrowych zależy od producenta zabudowy , bywa że mają po 65 cm.
Rower wejdzie ale trzeba pamiętać o całej reszcie...stół, krzesła itp.
Tak czy siak dwa wchodzą |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 193/150 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2019-01-20, 11:21
|
|
|
Weżcie pod uwagę trzeci wymiar..........wysokość . Ja pomimo ,że mam alkowę z tyłu i garaż pod łóżkami czasami muszę w rowerach demontować kierownicę . Ale tak ; wchodzą cztery rowery .
20171104_124236.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4 raz(y) 183,12 KB |
|
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
pasza
weteran
|
Wysłany: 2019-01-20, 11:31
|
|
|
Andrzej 73 napisał/a: | Szerokość łóżek piętrowych zależy od producenta zabudowy , bywa że mają po 65 cm.
Rower wejdzie ale trzeba pamiętać o całej reszcie...stół, krzesła itp.
Tak czy siak dwa wchodzą |
Może mały stół z krzesłami wejdzie bo się składają się na płasko a gdyby nawet nie to na górnym łóżku mamy następy powiedzmy bagażnik i naprzeciwko drzwi wejściowych no ale to już kombinacje.
Powiedzmy mam mały stół z dwoma krzesłami plus dwa rowery, chciałbym wyciągnąć tylko stół z krzesłami lub odwrotnie tylko rowery czy z tym nie będzie problemu i trzeba wyciągać wszystko aby się dostać do tego co chcę. |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2019-01-20, 11:44
|
|
|
Myślę że z powodzeniem zmieścisz rowery wzdłuż auta/łóżka a krzesła i stół w poprzek przy tylnej ścianie. Zepniesz gumami żeby się nie rozlatywały/rozkładały w czasie jazdy i będzie ok.
.
Parę lat temu kupiłem krzesła na próbę a służą do dziś. Są po złożeniu bardzo chudym przedmiotem, 4cm zaledwie, dwa krzesła to grubość 8cm i 50x70cm po złożeniu krzeseł oraz stół po złożeniu około 10cm i 50x60.
Bardzo praktyczne w transporcie, w pozycji pionowej zajmuje to max 20cm bieżących podłogi. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
Misio
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Toskana 1,9 TD
Nazwa załogi: MisioKot
Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Maj 2010 Piwa: 799/1217 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2019-01-20, 15:35
|
|
|
Od kiedy chciano nam ukraść rowery, szukam kamperka z garażem na nie. Jak narazie jest mały wybór, więc muszę poczekać. Najbardziej odpowiadałby nam półintegra lub integra, ponieważ jeździmy tylko we dwoje. Ważne też są wymiary: długość do 6 m. i wysokość do 2.85.
Rozważaliśmy te z łóżkiem w garażu, ale jest problem. Po likwidacji jednego łóżka, garaż jest nadal wąski a nad nim jest wąskie łóżko.
Również podpinam się pod temat, będę go śledził. |
_________________ Pozdrawiamy - Danusia-Kotek i Henio-Misio
Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...ks.Jan Twardowski
 |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2019-01-20, 15:48
|
|
|
No i jeszcze kibel trzeba zlikwidować. |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 274/77 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2019-01-20, 15:50
|
|
|
Teraz piszę z kompa więc troszkę mogę więcej podać szczegółów.
Tak jak napisałem wyżej. Są zabudowy z łóżkami nawet szerokości 85cm i dł. 190cm.
W swoim poprzednim kamperze miałem typowe łóżka piętrowe pod dzieciaki wzdłuż kampera o wymiarach 65X180. Ten pseudo garaż po złożeniu łóżka miał bodajże ok. 95 cm wysokości tak na wysokość złożonego krzesła kempingowego.
Kamper miał zewnętrzny bagażnik rowerowy więc bardzo rzadko korzystałem z umieszczenia rowerów w garażu , ale były takie przypadki co woziłem tam dwa rowery jednak zawsze z jakimś dostosowanie rowerów do przewozu. Przeważnie ustawieniem kierownicy po długości roweru.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
Misio
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Toskana 1,9 TD
Nazwa załogi: MisioKot
Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Maj 2010 Piwa: 799/1217 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2019-01-20, 17:24
|
|
|
zbyszekwoj napisał/a: | No i jeszcze kibel trzeba zlikwidować. |
Tylko kibel? |
_________________ Pozdrawiamy - Danusia-Kotek i Henio-Misio
Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...ks.Jan Twardowski
 |
|
|
|
 |
pasza
weteran
|
Wysłany: 2019-01-20, 23:13
|
|
|
Jest jeszcze coś takiego niby nic a jednak, ta wnęka w podłodze kiedy koła roweru stoją poza nią mamy dobry dostęp do innych rzeczy.
*Zdjęcie wnęki o której piszę będzie na samym dole i nie jest to fotka z Mobilvetta o której niżej.
Wada tego że taki bagażnik znajduje się zazwyczaj po drugiej strony wejścia/markizy a i te wielgachne drzwi otwierać za byle potrzebą ?(pisałem tu niedawno że nie wyobrażam sobie bagażnika z drugiej strony markizy i aby ganiać tam kiedy jak jest w miarę ciepło i wyciągam stół to prawie wszystko trzymam w bagażniku pod markizą co jest naprawdę mega wygodne)
O to to to mi się podoba tu myśleli https://www.google.pl/sea...e=lnms&tbm=isch Mobilvetta Icaro S5 ta po 97 dostęp do potężnego schowka kuchni z zewnątrz po stronie markizy ,dostęp do bagażnika z rowerami na dwa sposoby itd. wbudowany w bagażnik oryginalnie generator honda, meble hmm coś pięknego..
Takie coś piękne z 2,8TDI można czasem dorwać za 12-14 tys eu , więc dla mnie jest nie zrozumiałe budowanie jakiś nędznych ciasnych kamperów na blaszakach jaki ma to sens?
3885051.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 743 raz(y) 88,88 KB |
|
|
|
|
|
 |
pasza
weteran
|
Wysłany: 2019-01-21, 00:05 Re: Bagażnik/garaż w miejscu łóżek piętrowych
|
|
|
Socale napisał/a: |
Na logikę i wyobraźnię. Łóżko ma 200x80cm więc taką powierzchnię podłogi masz do wykorzystania. Na 80cm szerokości typowego bagażnika zewnętrznego mieszczą się 4 rowery, zatem... |
To nie takie proste bo np. w Włoszech standardowy materac ma 190cm długości kiedy np. ikea 200cm , pościel szerokość 260cm a ikea 220cm,standardowe drzwi mają 220cm wysokości kiedy w polsce/niemczech tylko 207cm itd. itd.
Rozmiary są różne ale te minimum 180cm i 60 cm szerokości pewnie jest no i sama płyta ogranicza i materac kiedy zostaje od wewnątrz?
Ps.
Standard kamperowy to chyba ~180cm długości ? bo taką ma długość moja wersalka w Adrii na której jeszcze pisze made in Belgia choć to była już kooperacja z Jugo-sławią i po Jugo-słowiańsku (Serbo/Croato)
na tabliczkach innych pisze po SŁOWIAŃSKU. |
|
|
|
|
 |
|