|
Ambulans w Olsztynie - warto? help |
| Autor |
Wiadomość |
Veritas
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: oto jest pytanie
|
Wysłany: 2019-02-08, 21:07 Ambulans w Olsztynie - warto? help
|
|
|
Jest ktos z Olsztyna i bylby w stanie zerknac na ambulans ktory tam stoi?
Nie bedzie mnie w kraju do konca lutego, a tak mi sie to auto podoba, ze spac nie moge bo moze sie wczesniej sprzeda... albo okaze sie na miejscu, ze nie jest wart uwagi i wplaconej kaucji
Oto to cudo:
https://www.otomoto.pl/of...-ID6BzKlN.html?
Bedzie bardzo wdzieczna za pomoc |
|
|
|
 |
Comsio
Kombatant weteran cepek
Twój sprzęt: Ducato II 2,5 tdi 670 Eura Mobil
Nazwa załogi: COMSIOWIE
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lut 2013 Piwa: 85/424 Skąd: Ząbki
|
Wysłany: 2019-02-08, 21:22
|
|
|
Jak do przeróbki to
Jest ogrzewanie, Klima. |
_________________ Całe życie mówię , że do flaszki trza dwojga.
Asia i Wiesław pozdrawiają.
 |
|
|
|
 |
bert
weteran

Twój sprzęt: Iveco 4010 (4x4) Iveco 9016 (4x4) STAR (4x4)
|
Wysłany: 2019-02-08, 21:36 Re: Ambulans w Olsztynie - warto? help
|
|
|
| Veritas napisał/a: | Jest ktos z Olsztyna i bylby w stanie zerknac na ambulans ktory tam stoi?
Nie bedzie mnie w kraju do konca lutego, a tak mi sie to auto podoba, ze spac nie moge bo moze sie wczesniej sprzeda... albo okaze sie na miejscu, ze nie jest wart uwagi i wplaconej kaucji
Oto to cudo:
https://www.otomoto.pl/of...-ID6BzKlN.html?
Bedzie bardzo wdzieczna za pomoc |
na fotach wygląda fajnie ale z własnego doświadczenia nie wierzę w ten opis, kiedyś mieli tam na sprzedaż iveco 4x4, też cudne w opisie i na fotach OK tyle, że w rzeczywistości stan ramy wykluczał go z ruchu.
To auto sądząc po adresie to ten sam sprzedawca (no chyba, że ich tam kilku koło siebie).
Jedna rada, żadnych zaliczek, zadatków itp Nigdy bez wcześniejszego oglądnięcie i oceny na SKP.
No i przebieg! ŚMIERDZI! Karetki mają większe przebiegi niż 11400 km rocznie bo robiły by miesięcznie niespełna 1000 km
Jedyne auta po służbach które rzeczywiście mają małe przebiegi to wozy po straży pożarnej.
W Berlinie masz firmę która specjalizuje się w wozach posłuzbowych z niemieckich służb. Tam możesz coś wyłapać z całą dokumentacją w tym przebiegami i serwisowaniem.
Nie wierzę w to ogłoszenie jako takie |
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
 |
|
|
|
 |
robba
weteran

Twój sprzęt: Zabudowa nie wiem jaka na 508D do remontu
Pomógł: 13 razy Dołączył: 17 Paź 2015 Piwa: 95/195 Skąd: Nicelea
|
Wysłany: 2019-02-08, 21:39 Re: Ambulans w Olsztynie - warto? help
|
|
|
| Veritas napisał/a: | | ..... a tak mi sie to auto podoba, ze spac nie moge bo moze sie wczesniej sprzeda... albo okaze sie na miejscu, ze nie jest wart uwagi i wplaconej kaucji ... |
wyglada obiecująco... ciekawe czy da się usunąć przegrodę
i ogrzewanie ma juz rozdzielone na przod i tyl...,
i gniazdo zasilania, czyli ładowanie ze słupka jest załatwione... |
_________________ .
"człowiek uczy się całe życie i głupi umiera" B.K.
.
"Życie jest zbyt poważne, aby traktować je serio" O.W.
.
***Niech kawa Cię obudzi zanim zrobi to rzeczywistość*** |
|
|
|
 |
robba
weteran

Twój sprzęt: Zabudowa nie wiem jaka na 508D do remontu
Pomógł: 13 razy Dołączył: 17 Paź 2015 Piwa: 95/195 Skąd: Nicelea
|
Wysłany: 2019-02-08, 21:42 Re: Ambulans w Olsztynie - warto? help
|
|
|
| sorki |
_________________ .
"człowiek uczy się całe życie i głupi umiera" B.K.
.
"Życie jest zbyt poważne, aby traktować je serio" O.W.
.
***Niech kawa Cię obudzi zanim zrobi to rzeczywistość*** |
| |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2019-02-08, 22:01
|
|
|
Rozbierałem na kawałki taką karetke tyle że na vito ... tam jest sporo da zaadoptowania na kampera , baza fajna , bez macania bym nie kupił , zobacz jakie wysiedziane fotele , przebieg na bank podkręcony ale to o niczym nie świadczy , może trzeci silnik ma 200 tyś |
|
|
|
 |
Veritas
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2019-02-08, 22:02
|
|
|
| bert napisał/a: | | W Berlinie masz firmę która specjalizuje się w wozach posłuzbowych z niemieckich służb. Tam możesz coś wyłapać z całą dokumentacją w tym przebiegami i serwisowaniem. |
jak sie nazywa? bede googlac.
| bert napisał/a: | | No i przebieg! ŚMIERDZI! |
Mi tez nie pachnialo dobrze ale to auto jezdzilo dla szpitala psychiatrycznego, oni zbyt czesto nie wyjezdzaja (chyba, ze sie myle).
W 2013 mialo w papierach 168.408km (w dokumentacji do ubezpieczenia). Sprowadzone z Niemiec w 2005r. jesli dobrze pamietam.
No nie wiem. Takie pojazdy 'musza'/'powinny' byc porzadnie i regularnie serwisowane, taka jest moja logika i stad moj zapal do tego egzemplarza.
Wspomnial, ze na nadkolach pojawila sie rdza, ale, cytuje: "wie pani, to normalne w tych autach i w takim wieku".
Pani nie wie, pani sadzi, ze z drobna rdza sobie poradzi. Ze spawaniem sobie jednak nie poradzi... chociaz, trzeba sie kiedys nauczyc
| bert napisał/a: | | Jedna rada, żadnych zaliczek, zadatków itp Nigdy bez wcześniejszego oglądnięcie i oceny na SKP. |
OK - zastosuje sie do tego
| Comsio napisał/a: | Jak do przeróbki to
Jest ogrzewanie, Klima. |
Do przerobki, a jak! |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 551/433 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2019-02-08, 22:21
|
|
|
Przebieg:
Każdy używany ma w PL 200 000km ...
Tak chce kupujący. A najlepiej mniej |
| |
|
|
|
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 16 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 267/200 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2019-02-08, 22:31
|
|
|
| Znajdź kogoś w Olsztynie lub obok i zapłać za przegląd.Jeździlem karetkami.Kierowcy nie tykają hamulców,mogą jeździć bez klocków hamulcowych.Z oszczędności paliwa;tam nie ma zabezpieczeń przed spuszczaniem zaoszczędzonego paliwa jak w TIR-ach.Zawieszenie też może być przeciążane z oszczędności tyłka Panów kierowców.Ale w tym aucie istotny jest tylko podwyższany dach.Wszystko wyrzucisz robiąc ocieplenie i całą instalację i tak od nowa.Popatrz na to,jakie piękne https://allegro.pl/nadwozie-kamper-kamping-sprinter-ducato-transit-i7725981012.html.Oglądam to w nieskończoność i myślę jak by było fajnie kupić i zrobić.Ale mały jest i nie dla wszystkich. |
|
|
|
 |
pasza
weteran
Twój sprzęt: ADRIA - Adriatik 360
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lis 2017 Piwa: 21/2 Skąd: Trieste
|
Wysłany: 2019-02-08, 22:33
|
|
|
Ja jak szukałem skrzyni do Ducato I po złomach w Trieście to były tam same karetki ale nowsze na ducato z ~2002-2003 2,8 Jtd.
Silników nikt nie wymienia i przebiegów też dużych nie robią ale 200tys po mieście karetką z różnymi kierowcami = zużycie jak 500tys , to pojazdy publiczne ileś tam lat i oddają na złom.
Mały ten vw, karetka na Fiat wydaje się większa?
Część zabudowy by się adaptowało tylko pytanie czy takie karetki są ocieplone jak kamper bo jeśli nie to i tak do wywalenia. |
| |
|
|
|
 |
Veritas
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2019-02-08, 22:52
|
|
|
No wlasnie szukam kogos w Olszytnie. Osobiscie nie znam i znajomi tez nie. Powyjezdzali wszyscy... Jak macie namiary na kogos, to poprosze. Zaplace oczywiscie.
| rakro1 napisał/a: | | https://allegro.pl/oferta/nadwozie-kamper-kamping-sprinter-ducato-transit-7725981012 |
Koncept ciekawy ale zobacz ile przestrzeni wywalili wycinajac rame od razu pod siedzeniami
| pasza napisał/a: | Mały ten vw, karetka na Fiat wydaje się większa?
Część zabudowy by się adaptowało tylko pytanie czy takie karetki są ocieplone jak kamper bo jeśli nie to i tak do wywalenia |
Hmmm z automatu zalozylam, ze jak karetka to bedzie zaizolowana i wyciszona.
Fiat Ducato? (powaznie pytam bo sie nie znam).
Ok, ochlonelam z tego calego zapalu i nie musze tego miec 'juz-teraz', poczekam cierpliwie |
|
|
|
 |
pasza
weteran
Twój sprzęt: ADRIA - Adriatik 360
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lis 2017 Piwa: 21/2 Skąd: Trieste
|
Wysłany: 2019-02-08, 23:12
|
|
|
| Veritas napisał/a: |
|
Kretka to karetka przyjeżdża zabiera i jedzie do szpitala, być może ma klimę i to jest zaleta ale izolację po co? skoro silnik ogrzeje taką przestrzeń a sama zabudowa jest już izolacją i to w karetce wystarczy ale nie w kamperze.
(hmm być może jest inaczej np. w krajach z zimnym klimatem ale w to wątpię) |
|
|
|
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 16 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 267/200 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2019-02-08, 23:14
|
|
|
| Fajne auta znikają szybko.Przekonasz się za czas jakiś i ew.zbijesz cenę jeśli się nie sprzeda..Jeśli pisane Tobie to poczeka.Ale jeśli poczeka to może nie warto kupić.I tak w kółko.To są czasem zakupy niemal na całe życie.Warto poczekać,nacieszyć się poszukiwaniami.To też przyjemny moment.Powodzenia.. |
| |
|
|
|
 |
bert
weteran

|
Wysłany: 2019-02-09, 00:32
|
|
|
| Veritas napisał/a: |
jak sie nazywa? bede googlac.
|
będę w domu, to rzucę okiem na fakturę za mojego i podam Ci namiar na PW
Na placu głównym było z 60 różnych aut po służbach w tym karetki, mojego brałem z drugiego placu tam tez kolekcja stała niezła.
Karetki duże i małe, jedna ośka i 4x4 . Oprócz tego różne busy policyjne, strażackie, wojskowe. Wszystko z papierami ze służby, w moim to nawet listę tankowań miałem (kiedy i ile) |
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
 |
|
|
|
 |
bert
weteran

|
Wysłany: 2019-02-09, 00:34
|
|
|
| pasza napisał/a: | | Veritas napisał/a: |
|
Kretka to karetka przyjeżdża zabiera i jedzie do szpitala, być może ma klimę i to jest zaleta ale izolację po co? skoro silnik ogrzeje taką przestrzeń a sama zabudowa jest już izolacją i to w karetce wystarczy ale nie w kamperze.
(hmm być może jest inaczej np. w krajach z zimnym klimatem ale w to wątpię) |
izolacje są ale bardziej pod kątem hałasu, no chyba, że to kontener. Te są izolowane termicznie, bo gabaryt trudniejszy do ogrzania |
 |
|
|
|
 |
|
|