|
|
Dla pięknie śpiewającej Zuzi. |
Autor |
Wiadomość |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1595/2326 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2019-02-22, 18:25 Dla pięknie śpiewającej Zuzi.
|
|
|
W ubiegłym roku przedstawiłem Wam, moi drodzy, tę niezwykłą rodzinę. Teraz pragnę ją przypomnieć i gorąco prosić o wsparcie.
Kochani, w naszym kamperowym gronie jest kilka osób znających osobiście lub wręcz przyjaźniących się z niezwykłą muzyczną rodziną - Państwem Łuczaków.
Spotykamy się nimi na koncertach szantowych ale też w klubach studenckich, np. w Stodole. Zespół nazywa się Flash Creep.
Iza Puklewicz Łuczak jest skrzypaczką, jej mąż gitarzystą. Oboje pięknie śpiewają.
Ich córeczka Zuzia ma trzy rodzaje epilepsji, jedna z nich jest najgorszą ...zatrzymuje się krążeniowo - oddechowo....i za każdym atakiem jest degradowany mózg ...Przy cięższym ataku rodzice modlą się by z tego wyszła. i tak jest od 9 lat.
Domyślacie się co jej grozi.
Zwracam się z prośbą do Kolegów mających firmy(ale nie tylko) o przeznaczenie 1% na Fundację "Oswoić Los" z przeznaczeniem dla Zuzanny Łuczak.
Nr KRS 0000371955
W imieniu Zuzi i jej rodziców z góry dziękuję tym spośród Was, którzy mój apel wezmą sobie do serca.
Tadeusz.
|
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2019-02-23, 00:26
|
|
|
Tadeusz, nie pomogę ja już zadeklarowałem cel na swoim podwórku. Ale odświeżyłeś moje wspomnienie. Napiszę historię sprzed kilku grubych lat.
Dziewczę młode, niewidome lecz utalentowane. Ona i Jej mama pewnego dnia przyszli do mnie z potrzebą nagłośnienia tej młodej niewidomej dziewczyny koncertów w plenerze (na wolnym powietrzu) Gdzieś tu blisko, na wsi, były to debiuty.
Dekadę plus wstecz, zajmowałem się generowaniem dźwięków, miałem i mam o tym pojęcie.
Ustaliliśmy warunki i koszty. Gdy ją (JĄ!!!) usłyszałem co ze swoim śpiewem i na klawiszach wyprawiała to ciarki. Wbiła mnie w ziemię.
Za pierwszy koncert + na wiejskiej scenie anulowałem przed publicznością ustalone koszty i udzieliłem Jej 100% rabatu.
,
Tu Tadeusz, rozumiem jakie znaczenie ma wrażenie, podziw, talent i... docenienie niedoskonałości. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
WODNIK
weteran

Twój sprzęt: HOBBY 600
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2009 Piwa: 54/223 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2019-02-23, 23:54
|
|
|
Ktoś kto docenia doskonałość wykonania w niedoskonałości stworzenia to myślę że musi być dobrym człowiekiem.
Tadziu, Wojtku
Pozdrawiam. |
_________________ --- B E S K I D N I K ---
Pozdrawiamy Bronia i Janek
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1595/2326 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2019-02-24, 09:07
|
|
|
Socale napisał/a: | rozumiem jakie znaczenie ma wrażenie, podziw, talent i... docenienie niedoskonałości. |
Ech, Wojtku, chyba mnie ciut wzruszyłeś.
WODNIK napisał/a: | Ktoś kto docenia doskonałość wykonania w niedoskonałości stworzenia to myślę że musi być dobrym człowiekiem. |
No właśnie, Jasiu, znam Ciebie od lat i wiem, że właśnie TY taki jesteś. I Brońcia.
|
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|