|
Gdzie kupię złącze rurki faro 8mm do reduktor gazowego? |
| Autor |
Wiadomość |
kilu
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ducato blaszek L4H3 w budowie
|
Wysłany: 2019-03-27, 15:35 Gdzie kupię złącze rurki faro 8mm do reduktor gazowego?
|
|
|
| Witam serdecznie jak w temacie. może się ktoś orientuje. Gdzie kupię złączkę rurki Faro do reduktora butli 11 kg. Dzięki wielkie za pomoc |
|
|
|
 |
amples
Kombatant
Twój sprzęt: Master III
Pomógł: 13 razy Dołączył: 28 Lut 2013 Piwa: 129/18 Skąd: UE
|
Wysłany: 2019-03-27, 17:39
|
|
|
| kilu napisał/a: | | złączkę rurki Faro do reduktora butli | Chcesz by ktoś odpowiedział to pytaj konkretnie ,
zamierzasz zasilać reduktor , czy na jego wyjściu |
|
|
|
 |
stivo.lodz
trochę już popisał

Twój sprzęt: Ford Transit Safariways
|
Wysłany: 2019-03-27, 17:45
|
|
|
| Nie do końca wiem o co ci chodzi, ale www.gaz-but.pl mają chyba wszelkie przejściówki nawet bardzo nietypowe. Dzwoń i pytaj, kupiłem tam wszystko żeby założyć stały zbiornik lpg |
|
|
|
 |
kilu
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2019-03-27, 20:14
|
|
|
Cześć. Dzięki za odpowiedź.
Mam butla lpg z której wychodzi rurka faro 8mm.
Chciałbym ja połączyć do reduktora na jego wejściu i dalej już niskim ciśnieniem w kamperku. W starym wątku czytałem że tak najlepiej to rozwiązać i że można kupić złączka do węża faro która jest zakończona gwintem zewnętrznym na który można nakręcić standardowt reduktor jak na butle 11l. I właśnie o taka przelotne mi chodzi.
Może ktoś wie jak to ogarnąć?
Z tego zo widzę to muszę jednak zastosować nie zwykły reduktor tylko truma monocontrol żeby było bezpiecznie podczas wypadku.
Wejście do MC to M20 x 1,5 (G.13) czyli potrzebuje złącze M20 x 1,5 (G.13) z wężem faro 8mm |
| |
|
|
|
 |
Donat
weteran

Twój sprzęt: Peugeot J5 i Citroen Jumper
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Mar 2010 Piwa: 71/57 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2019-03-28, 07:40
|
|
|
| Wpisz sobie Gomet w przegkadarkę. Mają bo sam tam kupowałem |
_________________ Donat - Radom
Mój poprzedni sprzęt:
 |
|
|
|
 |
kilu
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2019-03-30, 08:16
|
|
|
| Donat napisał/a: | | Wpisz sobie Gomet w przegkadarkę. Mają bo sam tam kupowałem |
Dzięki.
Pisałem już do nich w tamtym tygodniu ale odpisali że nie mają złączki na reduktor jak od butli.
Jeszcze jedno pytanie
Czy ta złączka podejdę do np lodówki http://www.gomet.radom.pl...-o8-g-14-wew-3/
? |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/636 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2019-04-02, 21:18
|
|
|
Kilu, ja w swoich kamperach wstawiam zbiorniki LPG z pomocą Kolegi co montuje instalacje LPG w samochodach.
Podjedź do takiego człowieka, opowiedz mu co masz i czego oczekujesz, będzie miał wszystko co Ci potrzeba. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
007jędruś
zaawansowany

Twój sprzęt: Hymer
|
Wysłany: 2019-04-02, 21:41
|
|
|
https://wszystkonagaz.pl
Tu kupowałem mają na 100% tylko trzeba zadzwonić i wytłumaczyć co się potrzebuje i do czego, gostek kompetetny i pomocny. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|