Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z truma combi
Autor Wiadomość
automobile 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2019-05-15, 08:16   Problem z truma combi

witam

jestem świeżo upieczonym nabywcą campera z ogrzewaniem truma combi. Podczas testowania ogrzewania zauważyłem problem ( kuchenka - lodówka działa bez problemu ) wcześniejszy

właściciel zarzeka się że z trumą problemów nigdy nie miał. Problem jest następujący gdy załączę ogrzewania obojętnie czy na grzanie z wodą czy bez na biegu 2 chodzi cały czas i nie ma problemu na biegu 3 po 20 minutach sie wyłącza i świeci lub miga czerwona kontrolka razem z swiecącą zieloną. Przeczytałem już cały internet i wszystko wskazuje że problemy mogą być dwa jeden to za niskie napięcie akumulatora co wykluczyłem chodziło wszystko na załączonym agregacie. Drugi problem to za niskie ciśnienie gazu i tu moze być szkopuł ale jestem laikiem i nie chce czegoś namieszać. Manowicie wcześniejszy właściciel założył nowość butle nano amerigas i nie pamięta czy na tych butlach eksploatował dość mocno truma w forach czesto poruszany jest temat że truma tegoo nie lubi. Ale jeszcze jeden temat na ścianie campera wisi oryginalny reduktor truma i z niego dopiero idą odgałęzienia na piec , lodowke i nagrzewnicę i tu moje pytanie czy normalnie musi to iść przez dwa reduktory bo ten montaż click on jest również reduktorem ? czy jeśli tam jest zwykła butla zamiast tego cuda to też musi być drugi reduktor ? Proszę o pomoc i porady ?
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu