Nazwa załogi: FiveStars Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Lut 2012 Piwa: 107/7
Wysłany: 2019-04-10, 14:16 Legoland
Proszę o możliwie obiektywne opinie.
Dla dzieci w jakim wieku Legoland jest Suuuper? Chodzi mi o to czy są tam atrakcje dające jakieś mocniejsze wrażenia niż oglądanie jakichś miniatur czy pierdółek z klocków? Tacy co mają ze 12 lat, umieją obsługiwać internet, grają w Fortnite i w Energylandii lubią tylko najostrzejsze rollercoastery mają po co tam jechać?
Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 311/484 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2019-04-10, 14:56
Legoland w Dani w Billund można śmiało powiedzieć ...trąci mychą. W Niemczech zdectydownie lepszy choć ogólnie nuda ale takich 12 letnich tygrysów o których piszesz, zawiózłbym do Europa Park 48.268818, 7.719417
Garść info w tym temacie ....https://www.camperteam.pl/forum/viewtopic.php?t=13663&postdays=0&postorder=asc&start=15
Twój sprzęt: Laika x695 Ford Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 141/306 Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2019-04-10, 14:56
Nie byłem ale nigdy mnie tam nie ciągnęło. Wyobrażam sobie to jako wystawę klocków i jakieś tam atrakcje. Już wolę swoje zawieść do parku rozrywki. Póki co - nocne zwiedzanie Zamku Książ.
Poza klockowymi atrakcjami jest to normalny park rozrywki więc są atrakcje dla różnych grup wiekowych. Nie potrafię ocenić czy hardcore dla nastolatków. Dla mnie tak. Ja byłem w Danii bo chciałem zobaczyć oryginalny a nie filię.
Dla niezainteresowanych klockami polecam Gardaland lub Disneyland.
Nazwa załogi: FiveStars Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Lut 2012 Piwa: 107/7
Wysłany: 2019-04-10, 16:42
Endi napisał/a:
Legoland w Dani w Billund można śmiało powiedzieć ...trąci mychą.
No właśnie tak gdzieś mi się obiło o uszy. Mamy być w okolicach Świnoujścia, więc to już nie tak daleko do Danii, tylko czy warto...
Ps.
Polska Energylandia co roku się powiększa i rozwija, podobno jest plan, że za parę lat Eurodisneyland to ma być przy tym małe miki...
Ps.Ps.
Pod Mszczonowem mają w tym roku otworzyć super Aquapark i obok też ma powstać park rozrywki.
Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 343/86 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2019-04-10, 18:09
Byliśmy w Niemieckim Legolandzie i prawdę mówiąc nuda. To jest trochę inny park rozrywki. Dużo spokojniejszy niż adrelinowe rolcostery. Czy było warto , myślę że tak.
Co do Europa park , to osobiście mnie nie zachwycił. Wolę Włoskie parki , a najlepiej Port Aventura w Hiszpanii.
Na ulicy Nordmarksvej 1, 7190 Billund masz stadninę koni i tor wyścigowy, na którym jest camperpark płatny w automacie , w cenie woda i wc w zeszłym roku stało ok, 40 kamperów, a po drugiej stronie jest Camping Legoland.
My na camperparku staliśmy 3 noce, bardzo fajna miejscówka, na camping trzeba mieć rezerwację w sezonie .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum