Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyjazd Litwa,Łotwa,Estonia pytania
Autor Wiadomość
lukpyr 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato Eura Mobil
Postawił 3 piw(a)
Wysłany: Wczoraj 21:06   Wyjazd Litwa,Łotwa,Estonia pytania

Witajcie , Szykujemy wyjazd na Litwę Łotwę , Estonie dwa tygodnie bedzie to nasz pierwszy tak daleki wyjazd.
Proszę doradźcie co zwiedzić gdzie w jakie rejony pojechać( tu czekamy na wszystkie wasze pomysły) Chcielibyśmy ogarnąć na dziko ale kempingi tez mile widziane. Ryga, Talin gdzie zatrzymać sie na zwiedzanie parodniowe
Jak poradziliście sobie z Internetem i wszelkie inne wasze pomysły.
Postaw piwo autorowi tego posta

ZbigStan 
Kombatant

Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani.
Piwa: 1012/306
Wysłany: Wczoraj 21:31   

lukpyr, Wybrałeś interesujący kierunek. Zamieściłem dużo informacji z mojego wyjazdu w 2020r..Zobacz relacje "ZbigStan wzdłuż Bałtyku 2020", może coś Ci się przyda. Pozdrawiam.
Narty, Włochy 2020

Ignacy 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Ducato Hymer 1997r.
Postawił 19 piw(a)
Wysłany: Wczoraj 22:24   

Witaj ja własnie wróciłem z 8 dniowego pobytu na Litwie i Łotwie byłem co prawda w dosc nietypowych miejscach bo zaczynałem od pojezierza Ignalinskiego szukajac tam sladów mojej rodziny. Jest tam tak dziko ze czesto brakło zasiegu i jezdzilismy drogami szutrowyma ale za to piekne jeziora i lasy i prawie zero turystów. Zostało potem jeszcze kila dni to pojechalismy na Łotwe i tam polecam piekne miasteczo Kuldyga mnie troche przypomina nasz Kazimierz Dolny a na rzece w tym miejscu jest jedna z atrakcji Łotwy czyli njszerszy wodospad w Europie. Potem polecam tez klify nad Bałtykiem ja byłem koło miejscowosci Jurkalne na kampingu Zaki który miesci sie tuz nad brzegiem na klifie i gdzie wszyscy wieczorem siadalismy ogladac zachody słonca własnie z klifu. Zrobiłem troche zdjec niestetey nie jestem na tyle biegły aby je tu umiescic.
Pozdrawiam Ignacy

Ignacy 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Ducato Hymer 1997r.
Postawił 19 piw(a)
Wysłany: Wczoraj 22:28   

No i pod Ryga stałem na obrzezach Jurmali na kameralnym Kampingu Neptun Najlepeij go znależć szukajac restauracji o tej nazwie w Jurmali bo kampingu moja nawigacja nie widziała a jest to ten sam własciciel i kemping jest na tyłach restauracji gdzies tak na 10 kamperów

jacek2214 
zaawansowany

Nazwa załogi: sadza
Piwa: 4/2
Wysłany: Dzisiaj 8:06   

Czesc w jakim terminie planujecie wyjazd

jb 
stary wyga

Twój sprzęt: Globe - Traveller Active Z
Piwa: 138/26
Wysłany: Dzisiaj 8:13   

W Estonii szukaj miejsc biwakowych w aplikacji RMK. Świetnie są zorganizowane i z reguły w bardzo atrakcyjnych miejscach. Skorzystasz z nich np. na Saaremie, która na pewno warto odwiedzić i w parku narodowym Lahema, który zdecydowanie polecam.
Warto zobaczyć Tallin - dużo kamperów stoi na parkingach w okolicach portu, dwa tygodnie temu płaciłem 6 euro za dobę.

Cyryl 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Piwa: 321/19
Wysłany: Dzisiaj 8:17   

moja rada jest inna:

wszędzie w większości krajów europejskich, gdzie nie staniesz kamperem, do sklepu masz kilometr góra dwa. w tamtych krajach to może być nawet 15 - 20 kilometrów jak w Wysztynieckim Parku Narodowy (Litwa) czy na Saaremie (Estonia), więc rower z sakwą (najlepiej elektryczny) będzie niezbędny.

Odpowiedz do tematu