Ojciec Hanys, to z szacunku.
Rapido na Mercu? Jak kupowałem to mego układu u nie dawali albo nie było? Zresztą chyba zapomniałem spytać?
Carthago też fajne ale u mnie i tak decyduje układ.
Jestem domator i lubię siedzieć w środku dlatego 70% to wnętrze, 20% Marka budy , 10% producent samochodu bazy.
Jeszcze nie czas u mnie, na kombinacje. Dzisiaj się pakujemy, nawet nie myję dziada.. Zasuwamy.. kierunek Włochy , przez tą k... ą Austrię.
Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r. Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 65/69 Skąd: Olimp ?
Wysłany: 2019-09-07, 15:15
slawwoj napisał/a:
Niechcialbym jechać Integra w słońcu. Duża szyba powoduje mocne nagrzewanie.
Oj tam, oj tam... wystarczy zasunąć roletki i też jest cień...😜
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r.
Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/493 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2019-09-07, 15:32
Bronek napisał/a:
...Rapido na Mercu? Jak kupowałem to mego układu u nie dawali albo nie było? Zresztą chyba zapomniałem spytać?
Nie, niezapomniałeś. Rapido na Mercedesie, wprowadza na rynek na 2020 rok.
Bronek napisał/a:
Carthago też fajne ale u mnie i tak decyduje układ.
W Carthago jest taki układ czyli "face-to-face" w modelu - chic c-line I QB SL
Silnik Merc Sprinter lub Fiat. Na Fiacie do wyboru 140 , 160 lub 180 KM z 450 Nm w pełni automatycznej 9 stopniowej skrzyni !
Do tego - małżeńskie łoże królewskie . No rewelacja. Powiem więcej - ideał
"Face-to-face" jest również w Birstnerze, Rapido , Mobilvettcie jak również w Le Voyageur.
Niechcialbym jechać Integra w słońcu. Duża szyba powoduje mocne nagrzewanie. W alkowie jest cień.
Nie prawda. Szyba jest daleko. Jest roleta akurat u mnie góra /dół plus osłony p słoneczne jak w samolocie lub autobusie.. Szyba jest dalej od kierowcy niż w kabinie np. Dukato. I tym samym mniej daje od niej żarem,. Do tego podobnie jak w alkowie wyrko nad łbem to dodatkowa izolacja.
Tu akurat jest lepiej wbrew pozorom i moim zdaniem.
Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/493 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2019-09-07, 16:03
Bronek napisał/a:
Endi Teraz wszyscy pomału dają ten układ.
Jestem jego zwolennikiem, kto nie miał ten nie wie. I
Rapido bardzo poprawiło estetykę i to jest wielki PLUS. Natomiast ten stół do "face-to-Face" to już, jak dla mnie - nieakceptowalne .
W Carthago to jednak znacznie lepiej funkconuje.
W Carthago jest jednak pewien istotny mankament . Na tym filmiku co pokazałeś, wyrażnie widać
Pod markizą tuż obok drzwi wejściowych mamy Wielką Kumulację ... kasetę WC, palnik lodówki i wylot spalin z ogrzewania.
To , jak na taką klasę kampera to - Wielka Porażka
No widzisz jak nie to to tamto.
Jak wiesz stolik zmieniłem. Bo tamten za wielki był i miał te ostre rogi jak był złożony!
Ale po rozłożeniu był jak "weselny stół" , przesuwanie w dwie strony ok, obracanie zaś ciężko, ale to raczej zaleta
Nam we dwójkę taki mniejszy cieplutki wystarczy. Na oryginalnych mocowaniach, sprawa odwracalna do fabrycznego blatu.
PhotoPictureResizer_190624_224308855.jpg
Plik ściągnięto 16 raz(y) 196,68 KB
20190628_143812-1280x720.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 174,65 KB
PhotoPictureResizer_190907_163920356-1024x576.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 113,49 KB
Ostatnio zmieniony przez Bronek 2019-09-07, 17:35, w całości zmieniany 1 raz
Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/43 Skąd: Ożarów Maz.
Wysłany: 2019-09-07, 17:25
Po zastosowaniu nowej konstrukcji ramy Carthago obniżyło masę własną czyli mają więcej modeli o wadze poniżej 2800 a zatem DMC 3500 jest w większej ilości modeli
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh
Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 533/417 Skąd: Rybnik
Wysłany: 2019-09-07, 21:40
zbyszekwoj napisał/a:
Endi napisał/a:
małżeńskie łoże królewski
Podobno nie jest to ideał. Przez to niższy garaż
Nie w każdej marce.
U mnie jest łóżko królewskie a garaż bardzo wysoki: otwór drzwiowy ma 118cm. To sporo. I do tego drzwi są identyczne z prawej i lewej strony.
Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 196/158 Skąd: Gliwice w przelocie
Wysłany: 2019-09-07, 22:19
LukF napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:
Endi napisał/a:
małżeńskie łoże królewski
Podobno nie jest to ideał. Przez to niższy garaż
Nie w każdej marce.
U mnie jest łóżko królewskie a garaż bardzo wysoki: otwór drzwiowy ma 118cm. To sporo. I do tego drzwi są identyczne z prawej i lewej strony.
Ja też wyleguje się na skos potęznego łoża małżeńskiego ; garaż tak ogromny ;że niemiec woził ....motur ; ja skromnie cztery rowery ale.....drugich drzwi to Ci zazdroszcze
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 568/306 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
Wysłany: 2019-09-07, 22:50
Bronek, to co napisałaś o młodych w namiocie to racja. Mam fotkę z Turcji z tego roku gdzie na tle naszego Hymera stoi biała Skoda Favorit. Dla mnie to mój pierwszy "kamper" na Francję 1993 i obecny. Zapytałem żony co by wolała. Mieć znowu 21 lat i jechać Favoritką czy 47 i jechać integrą. Bez wachania odpowiedziała, że Skodą. 😀
Zbyszek. Zależy ile kto ma lat. Partnerka młodsza ode mnie o 20 lat to faktycznie kołdry nie trzeba. Ale od Ciebie to już raczej marznie...
Co do termiki to zimowa integra to mistrzostwo świata. Przy zamkniętych oknach, tylko uchylona góra można na plaży w Turcji spać do 10. 😀
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum