|
|
Problem z gniazdami 12v |
Autor |
Wiadomość |
aviator
stary wyga

Twój sprzęt: Pilote Explorateur G743 XLC
Nazwa załogi: Ania i Tomek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sie 2017 Piwa: 54/147 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2019-10-09, 15:55 Problem z gniazdami 12v
|
|
|
Zauważyłem dziwne zachowanie części gniazd 12v zabudowy: w kuchni i salonie działają w trybie przerywanym jest prąd nie ma i tak 2-3 razy w sekundowych odstępach po czym odcina zasilanie. W sypialni i łazience działają normalnie - w sumie to coś nowego, bo do tej pory działały normalnie.
Oświetlenie, lodówka, kuchenka, woda wszystko działa normalnie.
Po podłączeniu pod 230v wydaje mi się, ze nic się nie zmienia - teraz nie mam już możliwości sprawdzenia. Nie jest mi to nie wiadomo jak potrzebne do życia - tak długo jak działa gniazdo w np w sypialni ale może wiecie co szwankuje i czy można to naprawić stojąc na dzikusa z podstawowym kompletem narzedzi? Wracam okolo 20.10 wtedy tez mogę podjechac do serwisu i zlecić naprawę. Z góry dzięki za pomysły i pozdrawiam z Lefkady
PS
Jedyna przyczyna jaka przychodzila mi do glowy, to może coś na bułgarskich lub greckich wybojach się odłączyło ale obmacalem wszystkie wtyczki i wszystko wyglada ok. |
|
|
|
 |
krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
|
Wysłany: 2019-10-09, 17:19
|
|
|
jeśli z ładowarką do telefonu jest ok, a np zasilacz do laptopa powoduje taki efekt to prawdopodobnie zbyt duży pobór prądu - słaby kontakt w obwodzie powoduje odcięcie |
_________________ Krawat dodaje szyku.
Tadeusz napisał/a: |
Jest tak jak mówi krimar. |
Brat napisał/a: | (...) mogę z pełnym przekonaniem potwierdzić, że rzeczywiście "jest tak, jak mówi krimar" ... |
|
|
|
|
 |
aviator
stary wyga

Twój sprzęt: Pilote Explorateur G743 XLC
Nazwa załogi: Ania i Tomek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sie 2017 Piwa: 54/147 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2019-10-09, 17:40
|
|
|
No właśnie z ładowaniem telefonu są takie hocki klocki a np czajnik skrzeczy jakby miał zwarcie.. |
|
|
|
 |
jsaluga
zaawansowany

Twój sprzęt: Mc Louis mc2
Nazwa załogi: WZDuzeiMale
|
Wysłany: 2019-10-09, 19:59
|
|
|
Absurdalne, że w XXI wieku do kamperów montują takie gu...ne rozwiązanie. |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2019-10-09, 21:02
|
|
|
Przerwy w dostarczaniu napięcia może powodować ich nadmierne przeciążenie. To jest tak po chłopsku, działanie inteligentnego bezpiecznika. Jak wyczuwa przekroczenie, to odcina, potem próbkuje, zapodaje, wyczuwa, odcina, próbkuje, zapodaje itd w kółko.
Zorganizowana elektronika może wyczuwać niekontrolowane "upływy" - objaw będzie podobny. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
|
 |
darek 61
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2019-10-09, 22:45
|
|
|
Socale napisał/a: | Zorganizowana elektronika |
Czyżby bunt |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|