|
|
Wjazd do Rosji z motocyklem na pace |
Autor |
Wiadomość |
kojot
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-01-01, 19:12 Wjazd do Rosji z motocyklem na pace
|
|
|
Pozdrawiam wszystkich w Nowym Roku.
Czy może ktoś z Was ma wiedzę na temat podróżowania po, a zwłaszcza wjazdu do Rosji z motocyklem na pace kampera. Pytam o to ponieważ co i rusz słyszę że w Rosji jest tak - jeden pojazd, jeden kierowca. Z drugiej strony firmy oferują wyjazdy na motocyklach do Kazachstanu czy Mongolii w taki sposób, że przewożą motocykl z Polski na miejsce a klient leci tam i na zad samolotem. Później odwożą motocykl pod dom.
Proszę o informację |
|
|
|
 |
kojot
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-01-04, 09:32
|
|
|
No co tam ludziska? wszyscy na weekend do Zakopanego wyjechali czy co? |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 564/303 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2020-01-04, 11:02
|
|
|
Byłem w Rosji na motocyklu ale bez kampera.
Miałem jednak moto w kamperze jak jechałem na Białoruś. Tam zapisali kampera na żonę a moto na mnie. |
|
|
|
 |
kojot
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-01-05, 18:19
|
|
|
Dzięki za odpowiedź |
|
|
|
 |
eMKa
Kombatant

Twój sprzęt: Ducato 2,3 09 CAMPERIA
Nazwa załogi: eMKa
Pomógł: 18 razy Dołączył: 22 Sty 2010 Piwa: 296/156 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 2020-01-06, 23:09
|
|
|
Tylko nie zapomnij zgłosić motocykla w okienku, dostaniesz osobny papier (paszport) taki jak na samochód. Niech Ci nie przyjdzie do głowy byś go zgubił. Nie ma papieru na wjazd – nie ma wyjazdu |
_________________ Gosia & Krzysiek
 |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 90/89 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2020-02-08, 20:28
|
|
|
eMKa napisał/a: | Tylko nie zapomnij zgłosić motocykla w okienku, dostaniesz osobny papier (paszport) taki jak na samochód. Niech Ci nie przyjdzie do głowy byś go zgubił. Nie ma papieru na wjazd – nie ma wyjazdu |
Pewnie tak samo jest np. z silnikiem zaburtowym do łodzi i innymi droższymi rzeczami. Np. rowerami elektrycznymi.
Za czasów komuny, to nawet aparat fotograficzny trzeba było wpisywać. |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2020-02-08, 21:30
|
|
|
Ja słyszałem że w Rosji jest dużo mniej lub bardziej sensownych przepisów. Ale... jest na nie rada skuteczna. Łapówka. I mozna wjechać czołgiem a wyjechać transporterem opancerzonym. Więc te 100 dolarów zawsze lepiej mieć. |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|