|
|
budowa ścian i mebli na stelażu aliminiowym |
Autor |
Wiadomość |
romekkar
trochę już popisał

Twój sprzęt: Ducato'08 L3H3
|
Wysłany: 2019-12-30, 10:49 budowa ścian i mebli na stelażu aliminiowym
|
|
|
Czeka mnie generalny remont wnętrza i chciałbym przy tej okazji dokonać odchudzenia kampera. Mocno rozważam montaż całości (ścianki działowe, szafki, kanapa) na konstrukcji wykonanej z profili aluminiowych + lekka sklejka. Gdzieś widziałem już jak ktoś tak budował, jednak nie mogę tego wątku znaleźć...
Zatem potrzebuję pomocy jeśli już ktoś ma doświadczenia w tej materii - jaki optymalne profile zastosować, jaki przyjąć system łączenia itp. info by uniknąć eksperymentowania lub błędów |
|
|
|
 |
TomekM
stary wyga

Twój sprzęt: Blaszana Choinka Jumper L3H3
Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Sie 2011 Piwa: 25/24 Skąd: Tarnowskie Góry
|
|
|
|
 |
romekkar
trochę już popisał

|
Wysłany: 2019-12-30, 21:48
|
|
|
Dzięki - trzeba się uczyć techniki od kobiet
Zdjęcia są mało wyraźne, ale wydaje się, że w użyciu były aluminiowe profile konstrukcyjne do budowy maszyn - mocne, ale duże i drogie. Ja myślałem raczej o typowych kątownikach, ceownikach i profilach zamkniętych.
Coś będę kombinował - jako profil bazowy użyję chyb do półek kątownika 20x20x2, łączenie nitowanie + klej, do większych mebli 30x30x3 |
|
|
|
 |
jawi13
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Kamper z wielkiej promocji:GoMarket FR67112
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Lut 2011 Piwa: 3/9 Skąd: okolice Radomska
|
Wysłany: 2019-12-30, 22:44
|
|
|
Skontaktuj się z obecnym na forum uaz555.W dziale sprzedam kampera wystawia samochód z meblami zbudowanumi właśnie na stelażu aluminiowym. Może coś Ci podpowie.Link do Jego ogłoszenia https://www.camperteam.pl...pic.php?t=34327 |
|
|
|
|
 |
decumanus
weteran

Twój sprzęt: Ducato 2007
Pomógł: 7 razy Dołączył: 10 Kwi 2017 Piwa: 45/24 Skąd: Bielsko Biała :D
|
Wysłany: 2020-01-01, 23:34
|
|
|
Mozesz tez poczytac/pooglądać niemieckie forum. Tam to jest popularne. Przykladowy temat STRONA
R |
_________________ tak ja sie staram https://www.camperteam.pl...der=asc&start=0
opnia jest jak dupa - każdy ma swoją
"immposible" is not a fact - it is an opinion
 |
|
|
|
 |
romekkar
trochę już popisał

|
Wysłany: 2020-01-02, 20:27
|
|
|
Dzięki za link, idealnie mi podpasował - też mam L3h3 i też priorytetem jest miejsce wewnątrz na co najmniej dwa rower. Kilka rzeczy podpatrzyłem i zastosuję, część jednak zrobię po swojemu |
|
|
|
 |
VirMan
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Custom na bazie Peugeot J5
Nazwa załogi: CamperDiem
|
Wysłany: 2020-01-03, 22:52
|
|
|
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=28418 - ja tak buduje wszystko - sklejka ceiba - firma zagłoba - polecam |
_________________ Kamperkuję, podróżuję, zdalnie pracuję, chętnie się spotkam lub przygarnę ciekawą osobę na jakiś wypad |
|
|
|
 |
fokaok
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-01-12, 12:10
|
|
|
bylo to juz innym temacie i był firlmik z tego co wiem |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|