|
|
Płaski (niski) zbiornik na czystą wodę |
Autor |
Wiadomość |
jarosiniak
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Renault Master 2008 L3H2 czerwony :)
|
Wysłany: 2019-08-21, 23:24 Płaski (niski) zbiornik na czystą wodę
|
|
|
Witam,
Zabudowuję Renault Mastera blaszaka, w aucie tym przednia część ma podłogę wyżej o ok. 16 cm niż tzw. "paka", w której będzie drugi rząd siedzeń. Mam zamiar podnieść podłogę przy tylnych siedzeniach do poziomu z przedniej części i ukryć w uzyskanej przestrzeni zbiornik na czystą wodę.
Szukam zbiornika o jak największej pojemności, lecz możliwie niskiego - na tę chwilę upatrzyłem taki 85l o wys 20 cm: https://www.szopeneria.pl...480x200-mm/2005
Może ma ktoś namiar na coś jeszcze niższego?
Pozdrawiam,
Piotrek
EDIT: Znalazłem taki o wysokości 13 cm https://sklep.klaja.pl/pl/p/Zbiornik-na-wode-74L-13x55x104cm-Waski/6378 ale nigdzie niedostępny, szukam dalej. |
|
|
|
|
 |
smok_wawelski
weteran

Pomógł: 5 razy Dołączył: 25 Kwi 2019 Piwa: 122/77 Skąd: Kraków-przedmieścia
|
Wysłany: 2020-02-13, 12:51
|
|
|
Cześć, też szukałem - najniższe co znalazłem to właśnie wspomniany H=13cm ale to nie jest tak ze ich nie ma widzę że są dostępne tylko na zamówienie, prawdopodobnie są po prostu niechodliwe i sklepy nie trzymają ich na stanie.
Nie znam Twojej koncepcji zabudowy ale alternatywą może być o zbiornik na nadkole -niestety nie jest tani. Nawet byłem pod Kielcami taki 120-130L oglądnąć - fajny był nówka uzbrojona z korkami, deklami, króćcami, przyłączami, bardzo fajnym sprytnym spustem uruchamianym bardzo wygodnie z góry zbiornika i sondą poziomu oraz płaskownikiem mocującym full komplet ino wkładać i montować za 750zł sprzedawca też był otwarty na sprzedaż taniej np. bez któryś elementów a goły za 450 wiec cena była ok i skłonny byłem zagryźć zeby i ją dać bo było to dokładnie to czego chcę - niestety okazał się do Ducato 3 lub innego auta o niższym i bardziej zaokrąglonym nadkolu a w moim staruszku nadkole jest chyba trochę wyższe i bardziej kanciaste wiec nie bardzo mi siadał bo musiałbym podbudować go i podnieść wyro więc z bólem serca odpuściłem bo własnie dokładnie takiego bym chciał
Moze komuś sie przyda https://sprzedajemy.pl/zbiornik-na-czysta-wode-do-kampera-o-pojemnosci-130-l-ciekoty-2-6bea9f-nr60660592 na focie jest nowy ale przybrudzony z zewnątrz ale sprzedawca ma też nowe czyściutkie kilka sztuk
Pozostał mi więc z tego typu tylko ten oferowany przez sklepy uniwersalny 90L za bagatela 770 zeta goły z deklem tylko więc po poszukiwaniach i braku znalezienia dokładnie tego co bym chciał - skłaniam się pomału do pospawania zarówno białej jak i szarej na wymiar z PE-HD
Wg mnie niski rozległy w powierzchni zbiornik ma drobną wadę całkowite spuszczanie wody będzie możliwe tylko przy jego lekkim pochyleniu - co oczywiście jest spoko do wykonania
Dmytyr napisał/a: | Ja dla siebie znalazłem tutaj..... | Czyżby firma ograniczyła asortyment ? - link kieruje do strony z gadżetami, po przejściu do głównej oraz przy użyciu wyszukiwarki nie odnalazłem tam żadnych zbiorników ani elementów inst. wodnej - zatem zapytam (na razie nie przesądzając sprawy) to spam czy pomyłka ? |
_________________ O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci.
Prawdę swą należy mówić głośno, nie schlebiając ani rzeczom, ani wypadkom, ani stosunkom, ani ideom. |
|
|
|
|
 |
jarosiniak
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Renault Master 2008 L3H2 czerwony :)
|
Wysłany: 2020-03-13, 23:27
|
|
|
smok_wawelski, dzięki za odzew, temat już trochę nieaktualny. Kupiłem w końcu ten pierwszy - idealnie pasował mi na szerokość i długość, a nie przeszkadza tak bardzo że parę centymetrów jest wyższy niż podłoga szoferki.
Niestety, zbiornik na nadkole u mnie zupełnie odpada z racji nisko umieszczonego dolnego łóżka (są dwa łóżka w układzie piętrowym, spanie dla 4 osób), które jest tylko kilka centymetrów nad nadkolem i ok. 40 cm od podłogi. A szkoda, bo te 130 l to już konkret pojemność. Co do pochylenia zbiornika, to mam już "w standardzie", znaczy się auto na poziomej powierzchni tył ma nieco wyżej niż przód, z resztą taki problem to nie problem...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|