|
|
|
Problem z odpaleniem bojlera truma |
| Autor |
Wiadomość |
wozek1986
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Peugeot j5
|
Wysłany: 2020-07-25, 19:49 Problem z odpaleniem bojlera truma
|
|
|
Witajcie. Nie tak dawno kupiłem Peugeota j5 Traveller. Niestety autko stało sporo pod chmurką i cześć wyposażenia ciężko włączyć. Nie mogę uruchomić bojlera truma. Po włączeniu sterownika słychać, że bojler nie chce odpalić. Słyszę, że dostarcza iskrę, ale po kilku sekundach na panelu sterownika pojawia się przekreślony czerwony płomień. Zauważyłem jeszcze jeden panel sterowania, ale nie jestem wstanie zrozumieć do czego służy. Załączam zdjęcia obydwu paneli sterowania. Może ktoś pomoże, będę wdzięczny )))
WhatsApp Image 2020-07-25 at 20.32.34.jpeg
|
 |
| Plik ściągnięto 8 raz(y) 95,52 KB |
WhatsApp Image 2020-07-25 at 20.32.3433.jpeg
|
 |
| Plik ściągnięto 5 raz(y) 92,08 KB |
|
|
|
|
 |
robba
weteran

Twój sprzęt: Zabudowa nie wiem jaka na 508D do remontu
Pomógł: 13 razy Dołączył: 17 Paź 2015 Piwa: 95/195 Skąd: Nicelea
|
Wysłany: 2020-07-25, 23:03 Re: Problem z odpaleniem bojlera truma
|
|
|
| wozek1986 napisał/a: | .... Załączam zdjęcia obydwu paneli sterowania. Może ktoś pomoże, będę wdzięczny ))) |
wygląda że ten drugi to włącznik gazu. jak nie będzie włączony to zapewne nie zapali truma. |
_________________ .
"człowiek uczy się całe życie i głupi umiera" B.K.
.
"Życie jest zbyt poważne, aby traktować je serio" O.W.
.
***Niech kawa Cię obudzi zanim zrobi to rzeczywistość*** |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2020-07-30, 17:25
|
|
|
| KOlega ma rację. Opisane objawy + brak charakterystycznego szumu - jak ktoś ma ucho blisko baniaka - wskazują że palnik nie dostaje gazu. Natomiast ja (prawda - mało widziałem ) nie spotkałem się jeszcze z takim dodatkowym zabezpieczeniem... zdalny wyłącznik ?? na dwie butle ? sterowanie raczej niezależne od płytki i boilera. |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 207/165 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2020-07-30, 17:42
|
|
|
Ten Drugi wyłącznik wygląda na zdalny ; ręczny wybór butli z gazem która ma być używana .
W sumie fajny wynalazek ......szczególnie w zimową noc ......kiedy zgaśnie truma a za oknem zawieja |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|