Chausson prośba o przybliżenie marki. |
Autor |
Wiadomość |
Wygnaniec
trochę już popisał
Twój sprzęt: Joint Z 480 2007r
Nazwa załogi: Solo
|
Wysłany: 2015-10-15, 07:48 Chausson prośba o przybliżenie marki.
|
|
|
Jak wcześniej pisałem noszę się z zamiarem zakupu samochodu. Aktualnie na rynku pojawiło się kilka aut tej marki. Proszę zatem uprzejmie o opinię bardziej doświadczonych kolegów o tych samochodach. Szczególnie o trwałości zabudowy, jakości poszczególnych elementów i innych istotnych z perspektywy nabywcy informacji
Z góry dziękuję za każdą uwagę i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Witek G
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: CHAUSSON Flash08 2009
Nazwa załogi: RED CAMP
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Gru 2012 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Łomianki
|
Wysłany: 2015-10-15, 10:17
|
|
|
Mam od 2-ch lat Chausson Flash 08 z 2009 roku. Samochód kupiłem 2 lata temu używany z przebiegiem 105000 km z firmy w której przez blisko 5 lat był samochodem na wynajem.
Uważam że jak na "polską kulturę" użytkowania "cudzego" dzielnie to zniósł. Zniszczone były drobiazgi, ale urządzenia zasadnicze (truma combi, lodówka Thetford 175 L, pompa Shurflo, kuchenka, WC Thetford, bagaznika carry bike ,markizy Fiamma, meble, materace, podłoga, okna) jakoś przetrwały. Na tej podstawie mam prawo sądzić, że są to dobre i wytrzymałe kampery. Zaletą jest także waga. Jedyny kłopot jaki miałem to dobieranie, zamawianie i zakup tych drobiazgów. W Polsce nie było przedstawiciela TRIGANO z prawdziwego zdarzenia. To się właśnie na szczęście zmieniło. Od niedawna przedstawicielem TRIGANO producenta CHAUSSON, CHALLANGER i innych jest firma TRANSA-M ul. Bratnia 3 43-200 Pszczyna Poland Landline phone: +48 32 210 12 10 Fax: +48 32 210 12 10 http://chausson-kampery.pl/ E-mail: biuro@transa-m.pl. Przy okazji odwiedzin Warszawy zapraszam do Łomianek i obejrzenia mojego kamperka. |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2015-10-15, 11:28
|
|
|
Wystarczy spojrzeć na podane wyżej linki przez Witka G. Grubości dachu, podłogi, 7 lat gwarancji na szczelność, łóżka typu easy bad, wg mnie jedno z lepszych rozwiązań.
Oczywiście linki dotyczą nowych samochodów, ale chociażby ze względu na easy bad rozważałem kupno starszych modeli.
Ale decyzja i tak będzie należeć do Ciebie a tutaj będziesz miał wychwalane marki, które użytkownicy znają, a francuskie, podobnie jak samochody, uważane bywają za gorsze. Zupełnie nie wiem dlaczego. Jeździłem w życiu kilkoma samochodami francuskimi i byłem bardzo zadowolony. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
Wygnaniec
trochę już popisał
|
Wysłany: 2015-10-15, 16:43
|
|
|
Dzięki Wam za pomoc i szybką reakcję na zapytanie Dziękuję bardzo Andrzejowi 73 za garść porad i praktycznych informacji Miło Tu i coraz lepiej się między Wami czuję
Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
 |
TomekM
stary wyga

Twój sprzęt: Blaszana Choinka Jumper L3H3
Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Sie 2011 Piwa: 25/24 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2015-10-15, 17:39
|
|
|
Mam od wiosny chaussona welcome. Samochód lekki, dobrze przemyślany ale niezbyt solidnie wykonany. Na pewno nie jest to np. Adria czy Laika ale daje rade. Polecam. |
_________________ Misiów5
 |
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 332/84 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
Johny_Walker
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Wrz 2012 Piwa: 45/20 Skąd: zielonogórskie
|
Wysłany: 2015-10-16, 10:30
|
|
|
Moim zdaniem Chausson to niższa średnia marka. Lepsza od włoszczyzny, ale gorsza np. od Carado będącego w podobnych cenach.
Jak jest dobry stan, cena i nie rozklekotana, to kupuj. |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 332/84 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2015-10-16, 10:48
|
|
|
Johny_Walker napisał/a: | ale gorsza np. od Carado będącego w podobnych cenach. |
Nie mogę się z tą opinią zgodzić.
W ubiegłym roku na targach w Düsseldorfie przyglądałem się tym markom i śmiało mogę powiedzieć , że pod każdym względem lepszy jest Chausson.
Wykonanie , dizajn , jakość materiałów oraz funkcjonalność jest na korzyść francuza.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
Johny_Walker
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Wrz 2012 Piwa: 45/20 Skąd: zielonogórskie
|
Wysłany: 2015-10-16, 11:11
|
|
|
Ja się przyglądałem w Dusseldorfie dwa lata temu i skreśliłem Chausson z listy kandydatów do zakupu. Możliwe że się zmieiło. |
|
|
|
 |
Wygnaniec
trochę już popisał
|
Wysłany: 2015-10-16, 11:16
|
|
|
Jak się coś pojawi ciekawego na rynku to będę miał problem.Pomijając emocje związane z zakupem to jestem całkiem zielony w praktycznej wiedzy na temat oględzin i oceny stanu technicznego takiego auta. Wiem jest tutaj wiele osób życzliwych ,ale nawet życzliwość ma swoje granice. Stąd moje nieśmiałe pytanie czy znajdzie się osoba która odpłatnie pomogła by w dokonaniu oględzin zabudowy .Mechanikę mam bowiem załatwioną
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
pagand
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
|
Wysłany: 2015-10-16, 12:16
|
|
|
Odpłatnie to pewnie nie...to raczej nie to forum...ale bezpłatnie tak...
A miałeś okazję już jakiegoś campera tak dokładnie sobie pooglądać? Jak nie to możemy się umówić i na bazie mojego mogę Ci coś poopowiadać. Czy to wystarczy? Pewnie, nie, ale może na część pytań Ci odppowiem. |
_________________ Rzuć mnie wilkom na pożarcie,
a wrócę dowodząc watahą.
 |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2015-10-16, 17:41
|
|
|
miałem wiekowego kampera niemal bliźniaczej zabudowy czyli AUTOSTARa
każdy kto go oglądał mówił to samo, jak na swoje lata zachowany był w b.dobrym stanie
meble nie nosiły praktycznie w ogóle śladów używania....
krótko mówiąc wierzę we francuzy
Wygnaniec napisał/a: | Miło Tu i coraz lepiej się między Wami czuję |
czyli możemy wykasować Twoje ''stare'' forumowe konto
|
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
Wygnaniec
trochę już popisał
|
Wysłany: 2015-10-17, 01:09
|
|
|
Dzięki za zaproszenie niebawem się odezwę i cieszę się na to spotkanie Z tą odpłatnością myślę że źle zostałem zrozumiany, moja wina przepraszam. Chodziło o to że auto do oględzin może być gdzieś daleko trzeba będzie zarwać może i cały dzień a nawet życzliwi też pracują zarabiając na chleb. Traktowałem to jako rekompensatę utraconych zarobków, a jeśli ktoś trudni się zawodowo doractwem to tym bardziej skorzystam z jego pomocy.Proszę o ewentualne namiary.
GINO stare konto można skasować .Ostatni rok był dla mnie bardzo trudny, logowałem się na Forum automatycznie, ale poprzedni sprzęt padł i pustka w głowie co ja tam wymyśliłem, stąd nowe wejście myślę że się nie pogniewacie o to.
Jeszcze raz serdeczne dzięki Wszystkim.
Pozdrawiam
. |
|
|
|
 |
Galaxik
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-10-18, 01:44
|
|
|
wbobowski napisał/a: | Wystarczy spojrzeć na podane wyżej linki przez Witka G. Grubości dachu, podłogi, 7 lat gwarancji na szczelność, łóżka typu easy bad, wg mnie jedno z lepszych rozwiązań.
Oczywiście linki dotyczą nowych samochodów, ale chociażby ze względu na easy bad rozważałem kupno starszych modeli.
Ale decyzja i tak będzie należeć do Ciebie a tutaj będziesz miał wychwalane marki, które użytkownicy znają, a francuskie, podobnie jak samochody, uważane bywają za gorsze. Zupełnie nie wiem dlaczego. Jeździłem w życiu kilkoma samochodami francuskimi i byłem bardzo zadowolony. |
Jakie to są łózka typu "easy bad"?
z góry dzięki za odpowiedz. |
|
|
|
 |
|