|
|
|
Zwijanie markizy |
| Autor |
Wiadomość |
Krzysztof M
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2000
|
Wysłany: 2020-05-09, 10:23 Zwijanie markizy
|
|
|
| Zwijając markizę mam problem z złożeniem jej do końca. Zwijanie na siłę skutkowało koniecznością wymiany zębatki zwijającej. Aby uniknąć kolejnego zerwania zębów w końcowej fazie muszę się gimnastykować i ręką ją domykać. Pomyślałem że może posmarowanie elementów które w końcowej fazie są odpowiedzialne za domknięcie ale problem w tym że są one plastikowe. W związku z tym mam pytanie czy elementy plastikowe można smarować i ewentualnie czym. Z góry dziękuję za informację |
|
|
|
 |
izola
Kombatant
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Sty 2015 Piwa: 143/168 Skąd: Westfalia
|
Wysłany: 2020-05-09, 11:59
|
|
|
Sprawdzić ustawienie ramion markizy . miałam podobnie jak masy wody mi markizę przeciążyły , koncowka jednej strony nie domykała o ca, 1 cm,
posmarować moż z mieszanką Vaselina, Graphitpuder i trochę oleju. albo silikon fett albo WD40 by lepiej się zazębiało,
ale główną przyczynę niedomykania trzeba najpierw usunąć. Fakt jest też . dzie się smaruje tam zbiera się brud .
Ja wolę mieć markizę dobrą bez smarowania.
Do regulacji potrzebny mi był klucz 11 i wyczucie w palcach by całkiem nie rozsstroić |
| |
|
|
|
 |
Krzysztof M
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2000
|
Wysłany: 2020-05-09, 14:04
|
|
|
| Dziękuję za informację. Spróbuję regulacji |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|