|
|
Redukcja lub przejściówka do kuchenki primus |
Autor |
Wiadomość |
RoWeRs
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: T6 california
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Kwi 2015 Piwa: 12/4 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2020-05-26, 22:59 Redukcja lub przejściówka do kuchenki primus
|
|
|
Hej
Mam fajną kuchenkę, która ma mocowanie katuszy gazowych jak na załączonym foto. Jednak nie chce ich podwieszać bezpośrednio tylko przez adapter, przejściówkę itp. z wężykiem i dalej do butli. Spotkał się ktoś z takim rozwiązaniem?
Z góry dziękuję
primus.jpg Mocowanie katuszy za kołnierz |
 |
Plik ściągnięto 562 raz(y) 24,66 KB |
|
_________________ VW T6 CALI | VW CADDY
Wycieczki rowerowe |
|
|
|
 |
Zaradek
stary wyga

Twój sprzęt: Peugeot Boxer PILOTE Pacific 65px
|
Wysłany: 2020-05-27, 08:22
|
|
|
W Szczecinku jest człowiek ktory dorabia takie przejsciowki ale nistety ceni sie i to sporo. Ja swoje przejscowke wykonalem sam, choc do innego rodzaju kartuszy ale zasada jest ta sama.
https://www.camperteam.pl...ghlight=#823641 |
|
|
|
 |
RoWeRs
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: T6 california
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Kwi 2015 Piwa: 12/4 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2020-05-27, 18:00
|
|
|
no właśnie cena zabija wszystkie pomysły i lepiej nie tracić czasu tylko zmienić kuchenkę
Zajrzałem na sąsiedni wątek co podałeś. Ja też zrobiłem redukcję a ściślej przerobiłem adapter jak na foto poniżej i mogę stosować kartusze 400 ml z palnikami primusa
redukcja.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 3 raz(y) 84,3 KB |
|
_________________ VW T6 CALI | VW CADDY
Wycieczki rowerowe |
|
|
|
 |
Zaradek
stary wyga

Twój sprzęt: Peugeot Boxer PILOTE Pacific 65px
|
Wysłany: 2020-05-27, 20:03
|
|
|
Ja mam grila z reduktorem wlasnie na kartusze wiec wykonalem przejsciowke bezposrednio na butle.
IMG_20200523_184942_copy_800x519.jpg Tu jeszcze w fazie testow szczelnosci |
 |
Plik ściągnięto 2 raz(y) 107,22 KB |
|
|
|
|
 |
rjas
stary wyga

Twój sprzęt: Chausson 720 Titanium
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 23/13 Skąd: Przybysławice/Kraków
|
Wysłany: 2020-05-27, 23:12
|
|
|
Zaradek napisał/a: | W Szczecinku jest człowiek ktory dorabia takie przejsciowki ale nistety ceni sie i to sporo. Ja swoje przejscowke wykonalem sam, choc do innego rodzaju kartuszy ale zasada jest ta sama.
https://www.camperteam.pl...ghlight=#823641 |
Ja akurat kupowałem u niego przejściówkę do kuchenki Campingaz. Nie żebym człowieka reklamował, ale przejściówka zrobiona profesjonalnie i działa bez zarzutu. Ma na imię Wojtek, na youtubie znajdziesz jego filmiki z różnymi przejściówkami - nick "szeryf.54", można z nim pogadać - podpowie i doradzi. A że to biznes, to już inna sprawa i wybór jest w naszych rękach. Poza tym też kamperowiec, więc "bratnia" dusza |
_________________ Nasz pierwszy którym cieszy się ktoś inny i już wiem kto
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|