Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
wkładka zamka typ FF + wymiana
Autor Wiadomość
chris_66 
weteran

Twój sprzęt: kamper
Piwa: 16/36
Wysłany: 2020-05-22, 16:58   wkładka zamka typ FF + wymiana

mam wkładki typu FF, pięć zapadek plus końcowa blokująca

potrzebuję wymienić dwie wkładki (potem przerobić zapadki pod stare kluczyki)

czy gdzieś dostanę to poza KENA wrocław ??

poszukałem trochę i znalazłem system HSC - niby bardzo podobny ale nie do końca

nietórzy piszą, że są wymienne ale na zdjęciach widać różnice i jakoś nie wydaje mi sie to prawdopodobne (pomijając niewielkie różnice w wymiarach zewnętrznych)

robił ktoś takie sztuczki

nie chcę wymieniać jednego zamka na inny system i potem męczyć się z pęczkiem kluczy
Yossarian ani razu nie przyszedł pomóc przy budowie, za to później, gdy klub już ukończono, przychodził bardzo często, i Yossariana przepełniało uczucie niekłamanej dumy, ilekroć spojrzał na nią i pomyślał, że nawet nie kiwnął palcem przy jej wznoszeniu.
Postaw piwo autorowi tego posta

chris_66 
weteran

Twój sprzęt: kamper
Piwa: 16/36
Wysłany: 2020-06-02, 09:25   

dopiszę sobie ciąg dalszy skoro nikt nic nie wie

FF i HSC nie są wymienne/zamienne

do FF nie ma praktycznie szansy na zakup kilku wkładek i jednego kluczyka , tylko pojedyncza wkładka i dwa kluczyki - co prawda można trafić ten sam układ wkładki ale wtedy mamy wiadro kluczyków

cena też nie zachęca - ok 18 euro za wkładkę z kluczami

HSC - 5 euro wkładka i można dobrać tyle ile się chce z tym samym układem zapadek pod jeden kluczyk

kwestia bezpieczeństwa też trochę poszła do przodu - wkładki FF byłem w stanie wszystkie otworzyć kawałkiem wytrycha , wyjąć wkładkę również bez żadnego problemu

HSC otworzyć się nie da tak łatwo , wyjmowanie wkładki też lekko utrudnione jest - szału nie ma ale jednak troszką lepiej
Yossarian ani razu nie przyszedł pomóc przy budowie, za to później, gdy klub już ukończono, przychodził bardzo często, i Yossariana przepełniało uczucie niekłamanej dumy, ilekroć spojrzał na nią i pomyślał, że nawet nie kiwnął palcem przy jej wznoszeniu.
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu