|
Chyba się udało ale mam parę pytań :D |
| Autor |
Wiadomość |
faithfulrain
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Bürstner A 576-2
|
Wysłany: 2020-08-11, 11:37 Chyba się udało ale mam parę pytań :D
|
|
|
Hej hej wszystkim!
Dzięki za ciepłe przyjęcie na forum! Wczoraj w końcu chyba znaleźliśmy to czego szukaliśmy:
https://center-camp.pl/pl/p/KAMPER-BURSTNER/5658
Łóżka dla dzieciaków. Podwójna podłoga. W porównaniu do innych kamperów, które oglądaliśmy w podobnej lub wyższej cenie - stan ma bardzo dobry. Dealer powiedział, że wszystkie problemy nam poprawi przed odbiorem. Większość nie jest duża - największym jest problem z drzwiami lodówki, które trzeba wymienić - zaznaczyliśmy, że bez wymiany nie kupujemy i się głowią bo podobno trudno o takie drzwi. Może tutaj ktoś ma ?:P Oczywiście w ferworze zdjęcia nie zrobiłam ale mogę pewnie poprosić jakby była szansa, że ktoś ma
Dealer daje gwarancję roczną na szczelność i 3 miesięczną na sprawność urządzeń. To chyba w miarę ok ? Zazwyczaj chyba nie ma żadnych gwarancji ? Niestety są od nas 250 kilometrów więc trochę z tym kicha
Teraz zastanawiamy się nad ubezpieczeniem. Nie wiem czy prośba o podanie jakiś firm do, których moglibyśmy się zgłosić łamie regulamin forum? Może na priv?
Z takich rzeczy co chyba od razu musimy kupić to akumulator do nadbudowy (hab bat ?). W tym momencie jest jedna 60tka - czyli z tego co mąż mówi mini-mini. Jest miejsce na 2 (plus solar ale bez tego kontrolera jakiegoś co lepiej ładuje :P).
Wymieniają nam też pasek rozrządu, pasek wspomagania (ale to już nie w cenie niestety)
W cenie robią serwis oleju i filtrów i zamontują kamerkę cofania Plus jak to mówili 'wszystko ma działać' czyli okna, szafki no i mamy nadzieję lodówka :P
Poza tym co myślicie? My jesteśmy mega zadowoleni ale jesteśmy też nowicjuszami, pomimo tego, że oczytanymi wiadomo teoria a praktyka to dwie różne rzeczy :D
Nazwa robocza jak na razie to Brunhilda (bo musi być na B według mężczyzn w moim domu bo Burstner jest na B :P)
Jeszcze raz dzięki, że jesteście!
Dominika |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2020-08-11, 13:18
|
|
|
Ładny i cena bardzo dobra - tylko kupować
Jedna rzecz jest dziwna to alkowa od środka w głębi - jakby wykładzina odłaziła i pofalowana była??? |
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
| |
|
|
|
 |
faithfulrain
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-08-11, 18:46
|
|
|
To jest zamsz tak więc średni wybór materiału przy zmianach tapicerki. Ale my też na początku myśleliśmy, że nie to, już koniec |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/636 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2020-08-11, 22:02
|
|
|
Jakoś dziwnie chaotycznie piszesz, trudno zrozumieć. Może to przez entuzjazm/emocje.
Wygląda ładnie, zdrowo, fakt że w alkowie coś tam z sufitu zwisa i nie wygląda to dobrze = wymaga szczególnej oceny.
Nie wiem czy jako babę interesuje co pod pokrywką siedzi, a siedzi tam bardzo chwalony zespół siłowy dający radość z jazdy jakiej do dziś nie zapewnił nigdy żaden ze stajni bełemwu.
.
PS. Po Piasecznie jeździ moja była stara rajdowa wersja kampera GFK na R- Trafic w barwach Renault Sport = niebieskich z emblematami wyścigowymi.
Może widziałaś na ulicy takie coś:
SDC12396.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 12 raz(y) 185,81 KB |
|
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
| |
|
|
|
 |
faithfulrain
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-08-12, 09:35
|
|
|
Wiem, że używam skrótów myślowych i czasami nieco trudno mnie zrozumieć. Generalnie w życiu mam podobnie i ciągle muszę tłumaczyć co miałam na myśli. W związku z tym, że jestem nauczycielem angielskiego i osobą dwujęzyczną to oba języki znam równo źle - chociaż gramatycznie angielski o wiele lepiej Bardzo przepraszam, że ciężko się to czyta :D
Cieszę się, że silnik dobry bo ucieszy to męża i będzie się świetnie bawił jeżdżąc pod górkę
Niestety nie widzieliśmy niebieskiego kampera a zapewne rzucał by się w oczy Ale będziemy wyglądać!
Pozdrawiam!!!! |
|
|
|
 |
voice
weteran Nie licz dni, spraw by to dni się liczyły

Twój sprzęt: Pilote G650 Essentiel
Nazwa załogi: Voice_Band
Pomógł: 5 razy Dołączył: 02 Gru 2012 Piwa: 21/21 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 2020-08-12, 13:00
|
|
|
| faithfulrain napisał/a: | Wiem, że używam skrótów myślowych i czasami nieco trudno mnie zrozumieć. Generalnie w życiu mam podobnie i ciągle muszę tłumaczyć co miałam na myśli. W związku z tym, że jestem nauczycielem angielskiego i osobą dwujęzyczną to oba języki znam równo źle - chociaż gramatycznie angielski o wiele lepiej Bardzo przepraszam, że ciężko się to czyta :D
Cieszę się, że silnik dobry bo ucieszy to męża i będzie się świetnie bawił jeżdżąc pod górkę
Niestety nie widzieliśmy niebieskiego kampera a zapewne rzucał by się w oczy Ale będziemy wyglądać!
Pozdrawiam!!!! |
Jak kupiony do gratuluję i witam kolejnego posiadacza Burstnera
Co do ubezpieczeń, najlepiej pójść do Agencji ubezpieczeniowej by porównać w kilku firmach od razu. Wiem, że niektóre ubezpieczalnie nie ubezpieczają kamperów - nie wiem dlaczego. |
_________________ Wczoraj to historia, jutro to tajemnica, a dzisiaj to dar, datego mówi się o tym the present. – Alan Alexander Milne
 |
| |
|
|
|
 |
faithfulrain
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-08-13, 08:51
|
|
|
Cieszymy się, że Burstner akurat. Ja w szczególności bo patrząc na różne kampery akurat ta firma zawsze mi się najbardziej podobała.
Co do ubezpieczenia to zastanawiamy się nad Compensą (jeszcze nie dzwoniliśmy do nich więc nie wiemy do końca jak wyglądają warunki) w związku z Kartą PZM. Czy ktoś może ma doświadczenie z tym?
Co do zakupu to na razie wpłaciliśmy zaliczkę bo parę rzeczy jeszcze chcemy żeby było zrobione - jak na przykład drzwi lodówki - zanim na 100% się zadeklarujemy Ale jak wszystko dobrze pójdzie to jest nasz! :D:D
D. |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

|
Wysłany: 2020-08-14, 07:15
|
|
|
OC/NW ok 700-800zł dodatkowo Asitance w PZMocie ja mam VIP 325zł
Compensa nie ma dobrych ofert dla kamperów |
 |
|
|
|
 |
faithfulrain
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-08-16, 12:12
|
|
|
Tylko właśnie kto ma ?:) Wiem, że pzm ma właśnie z Compensa umowę dlatego się nad nimi zastanawiałam |
|
|
|
 |
Mazur
weteran Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Kwi 2012 Piwa: 96/125 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2020-08-16, 12:46
|
|
|
| Kilka dni temu, Uniqa OC jednorazowo 743zł |
_________________ Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku.
'Lao Tzu' |
|
|
|
 |
aviator
stary wyga

Twój sprzęt: Pilote Explorateur G743 XLC
Nazwa załogi: Ania i Tomek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sie 2017 Piwa: 58/155 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2020-08-16, 12:51
|
|
|
| To zależy od tego czy jest w katalogu TU, czy uznają wartość z faktury zakupu, czy chcą wycenę swojego rzeczoznawcy i jaki pakiet AC czy samo OC Cię interesuje. Ja miałem od sprawdzonego pośrednika oferty UNIQA, Allianz a wybrałem Warte - pomoc pośrednika, to najlepsza opcja. |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 550/428 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2020-08-16, 15:12
|
|
|
Na.forum jest Marek z Częstochowy, Uniqa. Robi dla nas niezłe ceny
edit : poprawiłem imię |
| Ostatnio zmieniony przez LukF 2020-08-16, 21:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
suzu4x4
stary wyga

Twój sprzęt: Kamper
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Wrz 2019 Piwa: 15/1 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2020-08-16, 21:04
|
|
|
| LukF napisał/a: | Na.forum jest Marcin z Częstochowy, Uniqa. Robi dla nas niezłe ceny |
A dokładniej Marek forumowy @maarec
Też u niego ubezpieczam od kilku lat i polecam
https://maps.app.goo.gl/CPK16iFVJnhUduKT6 |
|
|
|
 |
faithfulrain
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-08-19, 08:49
|
|
|
Bardzo Wam dziękuję! Wiem od czego zacząć |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

|
Wysłany: 2020-08-19, 17:08
|
|
|
Jak chcecie coś się dowiedzieć jak co działa w kamperku i co i jak to zapraszam do mnie na kawkę |
 |
|
|
|
 |
|
|