Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zawór, elektrozawor, zasuwa wody szarej?
Autor Wiadomość
EthanElijah 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2020-08-31, 08:22   Zawór, elektrozawor, zasuwa wody szarej?

W poprzednim kamperze miałem zasuwę z siłownikiem elektrycznym i podglądem z kamerki. Sterowanie z kabiny. Do tego drugi elektrozawór w miejsce korka w zbiorniku, dla opróżniania "kropelkowego".
Zasuwa fajna, bo szybko opróżnia zbiornik.
Najazd na kratkę, precyzyjnie pod kontrolą kamery, przycisk / włącznik trójpozycyjny na of i woda do kratki sru.omegle xender

W nowym pojeździe niestety cienkie rurki, zresztą fatalnie w kolizji z uchem resora zamontowane (poprawiłem), nie dają takiego szybkiego opróżniania.
Zaleta, to że bez cięcia itp wdało mi się zamontować zawór 5/4 " o fi tych rurek.
Zawór z Alliekspresu 2x tańszy niż u nas ale identyczny.
symbol zaworu DN32 C2 12v ( ok 20 dolarów z wysyłką). To największy zawór jaki mi się udało znaleźć, ma ponad cal.
Trzy kabelki - minus żółty, niebieski gdy dostanie plus zamyka, podanie plusa na kabelek czerwony - otwiera. SĄ KRAŃCÓWKI! i możliwość ręcznego otwarcia.
CWX-25S mini siłownik elektryczny, sterowanie zawóru kulowego z ręczną funkcją DN8 DN10 DN15 DN25 DN32 DN20 - mosiądz....
Pozostało mi pociągnąć trójżyłowy kabelek, ale to pikuś i wahadłowy włącznik, zabezpieczyć np 1amoer bezpiecznikiem. No i może dla wygody zainstalować kamerę?

Akurat u mnie wyszło bezboleśnie. Przywrócenie do stanu fabrycznego, to jedynie rozkręcanie i skręcanie na nowo. Zawsze miałem farta.
Można by wsadzić też w ten żóty otwór gdzie jest teraz korek. Ale tu było milej, bo tylko jeden śrubunek za 4zł z Brico, zero cięcia itd... wylot tylko przesunął się na lewo o długość zaworu, co gdy dam tam np laserek Led uwidoczni go w lusterku. Będę wtedy wypróżniał się ze snajperską precyzją.

Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu