Solar z AliEx -gwarancja |
Autor |
Wiadomość |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2020-07-30, 15:53 Solar z AliEx -gwarancja
|
|
|
Czy próbował ktoś reklamować solar elastyczny w ramach gwarancji z Aliexpres ? |
|
|
|
 |
voice
weteran Nie licz dni, spraw by to dni się liczyły

Twój sprzęt: Pilote G650 Essentiel
Nazwa załogi: Voice_Band
Pomógł: 5 razy Dołączył: 02 Gru 2012 Piwa: 20/21 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 2020-07-30, 17:42 Re: Solar z AliEx -gwarancja
|
|
|
zbyszekwoj napisał/a: | Czy próbował ktoś reklamować solar elastyczny w ramach gwarancji z Aliexpres ? |
Ja osobiście nie ale szwagier reklamował wysłał im film jakie wskazania regulatora przy jakiej pogodzie. Bez problemu wysłali nowy. |
_________________ Wczoraj to historia, jutro to tajemnica, a dzisiaj to dar, datego mówi się o tym the present. – Alan Alexander Milne
 |
|
|
|
 |
zefirwypasu
trochę już popisał
Twój sprzęt: Ducato 2003 2.3JTD
|
Wysłany: 2020-07-30, 21:19
|
|
|
Reklamowałem 3 sztuki. Były uszkodzone fizycznie podczas transportu. (Delikatne rysy, mikro pęknięcia)(chyba ktoś je musiał podeptać). Zgłosiłem sprzedawcy ale po parametrach nie widać było żeby były uszkodzone i poszły na dach. Po 2 miesiącach wyszły punktowe "przypalenia" i panele trupy. Napisałem do sprzedawcy porobiłem zdjęcia i bez większego problemu wysłał 3 nowe. |
|
|
|
 |
Artur.Dell
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato Autostar
Nazwa załogi: Lubimy podróżować
|
Wysłany: 2020-08-01, 21:58 Re: Solar z AliEx -gwarancja
|
|
|
zbyszekwoj napisał/a: | Czy próbował ktoś reklamować solar elastyczny w ramach gwarancji z Aliexpres ? |
Niestety moja reklamacja była bezskuteczna. Padły mi 4 panele i straciłem 1200 zł. Nawet odesłałem je do Chin za 100 zł. ale nic z tego nie wyszło. Od tamtej pory raczej unikam droższych zakupów na ali. Kilka dolarów to jeszcze przejdzie ale setki to chyba już nigdy. |
_________________ Artur |
|
|
|
 |
voice
weteran Nie licz dni, spraw by to dni się liczyły

Twój sprzęt: Pilote G650 Essentiel
Nazwa załogi: Voice_Band
Pomógł: 5 razy Dołączył: 02 Gru 2012 Piwa: 20/21 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 2020-08-02, 10:25 Re: Solar z AliEx -gwarancja
|
|
|
Artur.Dell napisał/a: |
Niestety moja reklamacja była bezskuteczna. Padły mi 4 panele i straciłem 1200 zł. Nawet odesłałem je do Chin za 100 zł. ale nic z tego nie wyszło. Od tamtej pory raczej unikam droższych zakupów na ali. Kilka dolarów to jeszcze przejdzie ale setki to chyba już nigdy. |
A próbowałeś dochodzić swoich roszczeń przez administrację ??
Jaką odpowiedź dostałeś od sprzedającego, jeżeli to nie problem to napisz nick od kogo by ostrzec innych przed zakupem u niego. |
_________________ Wczoraj to historia, jutro to tajemnica, a dzisiaj to dar, datego mówi się o tym the present. – Alan Alexander Milne
 |
|
|
|
 |
Neno
zaawansowany

|
Wysłany: 2020-08-02, 19:07 Re: Solar z AliEx -gwarancja
|
|
|
Artur.Dell napisał/a: | zbyszekwoj napisał/a: | Czy próbował ktoś reklamować solar elastyczny w ramach gwarancji z Aliexpres ? |
Zobaczymy jak u mnie pójdzie, co prawda nie reklamacja tylko zwrot, bo przyszły 3 tygodnie po terminie ;( na szczęście zwrot w UE, więc koszty do przełknięcia - 50 zł i obiecali zwrócić! Dam, znać za tydzień jak poszło. |
_________________ https://www.youtube.com/c...idC1vPGRfkTj4GA
https://www.facebook.com/PERYPETIE-323246362400502
https://www.instagram.com/_perypetie/
http://www.przezswiat.eu/blog |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2020-08-02, 21:10 Re: Solar z AliEx -gwarancja
|
|
|
Artur.Dell napisał/a: | zbyszekwoj napisał/a: | Czy próbował ktoś reklamować solar elastyczny w ramach gwarancji z Aliexpres ? |
. Padły mi 4 panele i straciłem 1200 zł.. |
coraz więcej firm rezygnuje z przyklejania paneli , za dużo reklamacji , problem z odprowadzaniem ciepła i niestety panele nie wytrzymują, szczególnie te ze stajni skośnookich... |
|
|
|
 |
Artur.Dell
zaawansowany

|
Wysłany: 2020-08-02, 21:45
|
|
|
Odpowiadając na post voice, nie nie korzystałem z mediacji administratora. Wymieniłem szereg wiadomości z chińskim sprzedawcą i finalnie stwierdził, że moje niedziałające panele należałoby poddać ekspertyzie. Toteż zdecydowałem się je odesłać do Chin.
Finalnie nic to nie dało i Chińczyk się wyłgał.
Panele się uszkodziły w wyniku zerwania połączeń pomiędzy ogniwami, a to czego nie zepsuł pracujący pod wpływem temperatury dach kampera dokończyłam zapewne sam odcinając panele od dachu. Na szczęście klejone były na sikaflexie 221 i odcięcie nie było specjalnie trudne. |
|
|
|
|
 |
MaxL
zaawansowany

Twój sprzęt: Rapido 983F
|
|
|
|
 |
rastuch
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ford Transit Hymermobil 1983r
|
Wysłany: 2021-02-07, 23:11
|
|
|
MaxL, Ja mam cos takiego jak w pierwszym linku.
Zamontowanre na aucie od roku. Nie mam co marudzic gdyz na razie dzialają. Faktycznie powierzchnia nie jest gladka a porowata z gory Na wiosne chce je odkleic od dachu i zamontowac inaczej aby mialy przewiew od spodu.
Kupilem je jakos w mega promocji i z kuponami wiec wyszly calkiem spoko cenowo. Dostawe mialem z Czech-okolo tydzien i byly u mnie. |
|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Artur.Dell
zaawansowany

|
Wysłany: 2021-02-07, 23:31
|
|
|
Nie wiem czym je przyklejałeś, ale obawiam się, że odklejanje będzie się wiązało z dużym ryzykiem ich uszkodzenia. |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 65/69 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2021-02-08, 01:15 Re: Solar z AliEx -gwarancja
|
|
|
Neno napisał/a: | Artur.Dell napisał/a: | zbyszekwoj napisał/a: | Czy próbował ktoś reklamować solar elastyczny w ramach gwarancji z Aliexpres ? |
Zobaczymy jak u mnie pójdzie, co prawda nie reklamacja tylko zwrot, bo przyszły 3 tygodnie po terminie ;( na szczęście zwrot w UE, więc koszty do przełknięcia - 50 zł i obiecali zwrócić! Dam, znać za tydzień jak poszło. |
odzyskałeś pieniądze? |
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r.
 |
|
|
|
 |
Artur.Dell
zaawansowany

|
Wysłany: 2021-02-08, 05:19
|
|
|
Niestety ani grosza. |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 65/69 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2021-02-08, 08:55
|
|
|
@Artur.Dell
Twój post o nieskutecznej reklamacji czytałem☹️ pytanie skierowałem do Neno, bo on też miał "przygodę"🤪 ze sprzedawcą z Ali...🤔 |
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r.
 |
|
|
|
 |
MaxL
zaawansowany

Twój sprzęt: Rapido 983F
|
Wysłany: 2021-02-08, 09:06
|
|
|
rastuch napisał/a: | MaxL, Ja mam cos takiego jak w pierwszym linku.
Zamontowanre na aucie od roku. Nie mam co marudzic gdyz na razie dzialają. Faktycznie powierzchnia nie jest gladka a porowata z gory Na wiosne chce je odkleic od dachu i zamontowac inaczej aby mialy przewiew od spodu.
Kupilem je jakos w mega promocji i z kuponami wiec wyszly calkiem spoko cenowo. Dostawe mialem z Czech-okolo tydzien i byly u mnie. |
Zobacz na film który dołączyłem do tego tematu:
https://www.camperteam.pl...=34236&start=45
Wydaje się, że większość tych problemów z panelami może wynikać z błędów montażu - już wiadomo że jak już kleić to po całej powierzchni bo inaczej nie uznają gwarancji albo zamontować do na dodatkowej płycie jak na filmie powyżej |
|
|
|
 |
|