|
|
zawias garażu |
Autor |
Wiadomość |
Rav
weteran
Twój sprzęt: Mobilvetta Kea
Nazwa załogi: Chmielki4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Maj 2014 Piwa: 145/22 Skąd: z prawilnego kraju
|
Wysłany: 2021-03-13, 14:52 zawias garażu
|
|
|
Niby temat prosty jak konstrukcja cepa. Chciałem przesmarować zawiasy garażu, bo opory już są wyczuwalne. Oczywiście aby to zrobić poprawnie wypadałoby zdjąć drzwi, oczyścić trzpienie itp. W czym problem? Te plastikowe grzybki siedzą jak przyklejone, a do tego UV zrobiło swoje i są zwyczajnie kruche.
Teraz zastanawiam się więc jak się do tego dobrać. Rozwiercić delikatnie te grzybki, aby dostać się do śrub? A może tego się nie demontuje? Nie chcę dłubać na siłę.
DSC_2229 - II.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 2 raz(y) 227,21 KB |
|
_________________ Byle do przodu |
|
|
|
 |
Hymer 33
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Hymer 578
Nazwa załogi: AZ
|
Wysłany: 2021-03-13, 16:05
|
|
|
Otwórz drzwi . Odkręć śruby zawiasów i po kłopocie |
|
|
|
 |
Rav
weteran
Twój sprzęt: Mobilvetta Kea
Nazwa załogi: Chmielki4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Maj 2014 Piwa: 145/22 Skąd: z prawilnego kraju
|
Wysłany: 2021-03-13, 18:05
|
|
|
Dzięki Hymer 33
Właśnie ogarnąłem temat. Na taki pomysł bym nie wpadł, tym bardziej, że znajomy utwierdził mnie w przekonaniu, że pod tymi zaślepkami są śruby na imbus.
Teraz wszystko pływa, przy okazji podregulowałem drzwi. Jeden zawias na 8 szt. był jak zapieczony. Aby go wyjąć zdjąłem drzwi, dokręciłem do niego deskę i tym sposobem ciągnąc i bujając zdołałem go wydobyć. Potem papier ścierny, szmatka, smar półstały i gotowe. |
_________________ Byle do przodu |
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2021-03-13, 22:24
|
|
|
Też tak miałem z drzwiami .Zapiekły się .Tak samo robi się z roletami na oknach plastiki .Rozebrałem i przesmarowałem delikatnie towotem .Chodzą jak nowe |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|