Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
Wysłany: 2019-07-30, 21:53
Dziś Trójka grała głównie Bluesa, bardzo gęsto z wokalem Ryśka.
Kocham tą stację od 1981r. Ceni wartości i je szanuje.
Nie ma chyba w tym kraju faceta, któremu nie znana jest nuta z "Whisky" czy "Skazany na Bluesa".
W Jego (R.R.) wersji/wykonaniu ta muzyka to zupełnie inny wymiar wobec światowego Bluesa.
Gdy On śpiewa, niczym teleporter przenosi nas w swój świat, a my jak dzieci co słuchają z uwagą gdy im się coś opowiada - te zamroczenie sprawia magia Jego głosu i ta obligatoryjna szczerość.
Rysiek jeszcze długo nie umrze.
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
Nazwa załogi: FiveStars Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Lut 2012 Piwa: 108/7
Wysłany: 2019-08-13, 21:23
Jestem fanem Dżemu i Ryśka, jego piosenki śpiewałem sto lat temu przy ogniskach i w różnych innych pięknych okolicznościach. ...
W tej chwili na tvn jest jakiś festiwal i jego syn śpiewa Jego piosenki. Bossszzz.... co za żenada... Każdy by to zrobił lepiej. Przykre.
ps. Edytuję. Bo po beznadziejnym synu Ryśka zaśpiewała jakaś wersja zespołu Sztywny Pal Azji... Mam nadzieję, że niektórzy z Was, co już się golą, pamiętają Sztywnego.
I przepraszam każdego i proszę admina by nie dawał bana.... ale to było ku.wa beznadziejne przez duże B. To ja prawie 30 lat temu na tzw walkmanie słuchałem tej nieco kontrkulturowej muzyki a teraz grają ją tak okropnie, że sam był dał radę lepiej i to po pijaku (a mam na koncie tylko kilka lat nauki na klawiszach..). OK, nie oglądam tego dalej, nie zdrowo...
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori
Ostatnio zmieniony przez Bajaga 2019-08-13, 21:46, w całości zmieniany 2 razy
Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
Wysłany: 2019-08-13, 21:39
Przefarbowania często szkodzą w odbiorze, a piosenki RR w naszych oczekiwaniach muszą brzmieć tak jak On to śpiewał. Rysiek dowodził na scenie, do śpiewu orkiestra mu towarzyszyła, dziś jest na odwrót + autokorekty...
Powstrzymaj zniesmaczenie, to nie RR, to syn, Sebastian bodaj.
Nie wiem, TV szeroko ignoruję.
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
Wysłany: 2019-08-13, 21:44
Socale napisał/a:
Przefarbowania często szkodzą w odbiorze, a piosenki RR w naszych oczekiwaniach muszą brzmieć tak jak On to śpiewał. Rysiek dowodził na scenie, do śpiewu orkiestra mu towarzyszyła, dziś jest na odwrót + autokorekty...
Powstrzymaj zniesmaczenie, to nie RR, to syn, Sebastian bodaj.
Nie wiem, TV szeroko ignoruję.
Chodzi o to, że ktoś może fajnie zagrać Ryśka, był świetny ale nie jeden na świecie. I nie neguję tego, taka natura i biznes. Ale akurat jego syn śpiewa go Beznadziejnie. To ciut smutne dla fana.
Drinkersi za to jak zawsze w punkt. Poza tym Ci co na żywca spiewają to różnie z tym bywa.
Wszystko sie teraz miesza, jakieś nowe Kombi z dawnym klawiszowcem, Lombard z solistka z łapanki.
Niedługo zabaczycie "moją" Budke Suflera po konflikcie , niech tylko Lipko sie podleczy. Maja mieć trase bez Krzysia który zapałał miłością do pisiorów i robi na swoim, niestety nie pierwszy juz raz. Wszystko sie dzieli i pirdzieli jak w narodzie.
Wysłany: 2019-08-16, 14:11
zbyszekwoj napisał/a:
Niedługo zabaczycie "moją" Budke Suflera po konflikcie , niech tylko Lipko sie podleczy.
Nigdy tego nie zrozumiem. Facet zamiast hodować w spokoju pomidory, pietruszkę czy pieski chrzani się z koncertami po wsiach i to bez Cugowskiego...
Kiedyś słyszałem, że Lipko jest największym w Polsce odbiorcą kasy z zaiks... A to nie są małe pieniądze. Np. Kukiz na ma ok 350 tys zł rocznie a Lipko o wieeeeele więcej.... Ludzie nie lubią swej rodziny, swego zdrowia, swych paru ostatnich lat? Dla mnie niepojęte.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum