|
|
Fiat Ducato AutoSklep 1993 2.5d dekiel piątego (5) biegu??? |
Autor |
Wiadomość |
misiek_mati
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2021-04-03, 16:33 Fiat Ducato AutoSklep 1993 2.5d dekiel piątego (5) biegu???
|
|
|
Wysłany: Sob 03 Kwi 2021, 15:04
Temat postu: Fiat Ducato AutoSklep 1993 2.5d dekiel piątego (5) biegu???
Witam wszystkich serdecznie.
Od niedawna posiadam auto sklep na bazie auta fit Ducato MK1 c25, j5.
Kilka dni temu podczas jazdy coś zgrzytneło i auto zostało pozbawione piątego biegu.
Znalazłem informację, że to kulki, lub kulka wypadła.
Wszędzie jest napisane, że wystarczy zdjąć dekiel od lewej strony j tam będzie wszystko jasne.
Okej wszystko fajnie, ale jak u mnie patrzę to żeby zdjąć ten dekiel to muszę dodatkowo odkręcić cztery dodatkowe śruby od łapy i opuścić skrzynie...
Każdy pisze, że wystarczy odkręcić tylko dekiel.
Jak to w końcu jest?
Czy ktoś ma doświadczenie w tej kwestii j wie czy na pewno trzeba opuszczać skrzynie w tym aucie żeby zdjąć ten dekiel?
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
nikita55
stary wyga
Twój sprzęt: Hobby T600 2,5 TDi 115PS
Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Sty 2015 Piwa: 28/12 Skąd: Nieokreślone
|
Wysłany: 2021-04-03, 22:13
|
|
|
Ja mam fiata Ducato 2,5 TDI rok 1995 . U mnie był problem z wyskakiwaniem 5 biegu. W moim aucie jest dobry dostęp do dekla ( chyba 5 śrub). Spuściłem olej,zdjąłem dekiel i koła biegu były do wymiany. |
_________________ nikita55 |
|
|
|
 |
misiek_mati
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2021-04-04, 10:32
|
|
|
nikita55 napisał/a: | Ja mam fiata Ducato 2,5 TDI rok 1995 . U mnie był problem z wyskakiwaniem 5 biegu. W moim aucie jest dobry dostęp do dekla ( chyba 5 śrub). Spuściłem olej,zdjąłem dekiel i koła biegu były do wymiany. |
Wygląda na to, że to już nowszy model niż mój... U mnie to wygląda jak by jeszcze łapa trzymała ten dekiel dodatkowo...
Te jedno to koło podobno się obraca i nie trzeba wymieniać... |
|
|
|
 |
Gewehr
weteran

Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Paź 2013 Piwa: 223/114 Skąd: AmWarsztat.pl
|
Wysłany: 2021-04-04, 13:24
|
|
|
Musisz odkręcić też te cztery śruby, oraz całą łapę od poduszki i opuścić skrzynię. |
|
|
|
 |
misiek_mati
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2021-04-04, 14:41
|
|
|
[quote="Gewehr"]Musisz odkręcić też te cztery śruby, oraz całą łapę od poduszki i opuścić skrzynię.[/quote
Tak też myślałem, nie chciałem tego zbytnio robić bo nie byłem pewien czy to coś da.
Czy ktoś wie jakiej średnicę kulki tam są? Podczas jazdy coś gruchnęło i to pewnie będzie ta kulka, ciekawe co jeszcze tam się stało
Teraz piątka nie wchodzi, przy wrzucaniu na siłę wskoczyła, ale już wsteczny przestał, musiałem znów bawić się na siłę żeby wsteczny zaczął działać a piątka przestała
Ma ktoś numery części do tego modelu? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|