Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Norwegia. Senja - pośba. Płatne kempingi godne polecenia
Autor Wiadomość
Janusszr 
Kombatant

Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Piwa: 93/91
Wysłany: 2025-03-28, 09:43   Norwegia. Senja - pośba. Płatne kempingi godne polecenia

Proszę o namiary na płatne, sprawdzone kempingi na Senji. Na stronach internetowych jest tego sporo, ale rzeczywistość mija się b.często z reklamą, czego osobiście wielokrotnie doświadczyłem. Dla mnie oczywiście najlepsze są te połączone z mariną, gdzie mógłbym zwodować swój ponton, a następnie go bezpiecznie przycumować.

Postaw piwo autorowi tego posta

Lechosław 
trochę już popisał

Twój sprzęt: fiat dukato/laika
Nazwa załogi: funatycy
Postawił 6 piw(a)
Wysłany: 2025-04-01, 13:05   Re: Norwegia. Senja - pośba. Płatne kempingi godne poleceni

Janusszr napisał/a:
Proszę o namiary na płatne, sprawdzone kempingi na Senji. Na stronach internetowych jest tego sporo, ale rzeczywistość mija się b.często z reklamą, czego osobiście wielokrotnie doświadczyłem. Dla mnie oczywiście najlepsze są te połączone z mariną, gdzie mógłbym zwodować swój ponton, a następnie go bezpiecznie przycumować.

Ja też poproszę!

Darson 
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Piwa: 202/130
Wysłany: 2025-04-01, 14:08   

Tak na szybko sprawdziłem i znalazłem kilka miejsc typowo pod kampery.
https://bobilplassen.no/?s=Senja

Można też ściągnąć tę apkę na telefon i używać na bieżąco. Jak Park4 night.
Ale jeśli kierować się tym paragrafem z norweskiego prawa: "Gdzie można zaparkować kamper? Główną zasadą jest to, że samochodem kempingowym i kamperem można jeździć i parkować po drodze publicznej w taki sam sposób, jak zwykłym samochodem. Można także jechać i parkować wzdłuż prywatnej drogi na wsi, o ile właściciel gruntu nie zakazał ruchu na tej drodze. 19 kwietnia 2021" to można wszędzie, gdzie nie ma zakazu.
Tripadvisor pokazuje też kilka miejsc.
https://no.tripadvisor.com/Hotels-g1800180-c3-zff29-Senja_Troms_Northern_Norway-Hotels.html

Darson ®

Wyświetl szczegóły
Janusszr 
Kombatant

Wysłany: 2025-04-01, 15:20   

Darsonku. Dziękuję za Twoje starania, ale nie o to mi chodzi. Znam te strony, które przytoczyłeś.
:pifko

Napisałem: " Na stronach internetowych jest tego sporo, ale rzeczywistość mija się b.często z reklamą, czego osobiście wielokrotnie doświadczyłem."

Chodzi mi o sprawdzone miejsca przez forumowiczów, które mogą polecić. Ja np. mogę polecić to: Lysnes småbåthavn. Odwiedziłem to miejsce dwukrotnie i pewnie w tym roku znowu tam zawitam. Idealne miejsce dla wędkarza z łódką.

I z innej beczki. Wyspa Husøy. Wg tego co piszą w internecie, to żyć i nie umierać, takie to cudo dla kamperowca. Rzeczywistość okazała się mniej cudowna. Wszystko niby oki, ale na 2-3 godzinny pobyt.

Darson 
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Piwa: 202/130
Wysłany: 2025-04-01, 15:43   

Czy ta aplikacja "bobilplassen no" też jest do bani i pokazuje nieprawdę ?

Co do weryfikacji przez użytkowników forum to chyba Ty masz największe doświadczenie w podróżowaniu po Norwegii kamperem 😉
To Ciebie należy pytać o fajne, polecane miejsca :bigok

Darson ®

Janusszr 
Kombatant

Wysłany: 2025-04-01, 17:03   

Darson napisał/a:
Czy ta aplikacja "bobilplassen no" też jest do bani i pokazuje nieprawdę ?

Z tym twierdzeniem prawda/nieprawda różnie bywa. Pewnie pokazuje prawdę, tylko nie wszystkim ta prawda odpowiada po weryfikacji.
Z tej podanej aplikacji(korzystaliśmy z niej dwa lata temu) drugi z kolei polecany camping który odwiedziliśmy : Botnhamn. Fajny? Rzeczywistość: nierówny plac betonowo-asfaltowy należący do nabrzeża. 15 minut tam byliśmy.
To było dwa lata temu. Przyjrzę się jeszcze raz. Możliwe, że coś nowego fajnego doszło.
Inaczej podchodzi się do kempingu na którym spędzamy dobę, a inaczej na którym chcemy zakotwiczyć się na kilka dni. I takie właśnie kempingi mnie interesują :spoko
A tak na marginesie. Najlepsze są miejscówki, tak jak księgowi z polecenia :spoko :spoko

Wyświetl szczegóły
Lechosław 
trochę już popisał

Twój sprzęt: fiat dukato/laika
Nazwa załogi: funatycy
Postawił 6 piw(a)
Wysłany: 2025-04-02, 00:08   

"Gdzie można zaparkować kamper? Główną zasadą jest to, że samochodem kempingowym i kamperem można jeździć i parkować po drodze publicznej w taki sam sposób, jak zwykłym samochodem. Można także jechać i parkować wzdłuż prywatnej drogi na wsi, o ile właściciel gruntu nie zakazał ruchu na tej drodze. 19 kwietnia 2021"

To bardzo ważna informacja!!! :pifko

Odpowiedz do tematu