|
|
CamperVan z łóżkiem dla wysokich |
Autor |
Wiadomość |
PrzemCio
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2022-08-18, 13:58 CamperVan z łóżkiem dla wysokich
|
|
|
Cześć wszystkim.
Chcę spełnić marzenia o camper vanie, lecz największym dylematem okazuje się szerokość budy.
Mam 186cm wysokości więc łóżko 180/190 cm raczej nie będzie dobrym rozwiązaniem dla długich podróży.
W sieci znalazłem setki rozwiązań łóżkowych, wraz z takimi ciekawymi wariantami składanymi.
Chciałbym zapytać wysokich ludzi, jak rozwiązali temat łóżka w swoich campervanach
Zapewne będę szukał ducato l4h3
bo wymiary są zadowalające ( szerokość - 1870 mm, ale chyba da się ugrać kilka cm jeśli łóżko wejdzie pomiędzy ożebrowanie paki. Widziałem że udaje się osiągnąć te 190+/- cm
Ciekawym rozwiązaniem jest umiejscowienie łóżka wzdłuż paki. Dzięki temu przy 160cm szerokości mamy ok 15cm*2 na półk = izolacje termiczną po obu stronach łożka.
Dla mnie najważniejsze jest to by materac nie był składany z kilku części, a samo łóżko było albo na stałe, ale złożenie nie wymagało zdejmowania pościeli.
Mój kamper będzie 2os mobilnym biurem, więc przestrzeń ma ogromne znaczenie. |
|
|
|
 |
Gżegżółka
zaawansowany
|
Wysłany: 2022-08-18, 14:59
|
|
|
Kup poszerzenia ZLP lub Carbonplast. Miejsca w łóżku będzie więcej niż dość. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
PrzemCio
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2022-08-18, 19:09
|
|
|
Ciekawe rozwiązanie jak z legalnością w różnych krajach? Nie ukrywam że marzy mi się van który nie wygląda jak camper z racji nocowania na dziko. |
|
|
|
 |
maxiek
trochę już popisał
Twój sprzęt: CI Kyros
Nazwa załogi: Kmf_travel
|
Wysłany: 2022-08-24, 07:17 Re: CamperVan z łóżkiem dla wysokich
|
|
|
PrzemCio napisał/a: | Cześć wszystkim.
Chcę spełnić marzenia o camper vanie, lecz największym dylematem okazuje się szerokość budy.
Mam 186cm wysokości więc łóżko 180/190 cm raczej nie będzie dobrym rozwiązaniem dla długich podróży.
W sieci znalazłem setki rozwiązań łóżkowych, wraz z takimi ciekawymi wariantami składanymi.
Chciałbym zapytać wysokich ludzi, jak rozwiązali temat łóżka w swoich campervanach
Zapewne będę szukał ducato l4h3
bo wymiary są zadowalające ( szerokość - 1870 mm, ale chyba da się ugrać kilka cm jeśli łóżko wejdzie pomiędzy ożebrowanie paki. Widziałem że udaje się osiągnąć te 190+/- cm
Ciekawym rozwiązaniem jest umiejscowienie łóżka wzdłuż paki. Dzięki temu przy 160cm szerokości mamy ok 15cm*2 na półk = izolacje termiczną po obu stronach łożka.
Dla mnie najważniejsze jest to by materac nie był składany z kilku części, a samo łóżko było albo na stałe, ale złożenie nie wymagało zdejmowania pościeli.
Mój kamper będzie 2os mobilnym biurem, więc przestrzeń ma ogromne znaczenie. |
W ducato bez poszerzen mam jak pamietam 192 (albo 194j cm długości łóżka , tak ze powinno Ci spokojnie wystarczyć tak zagospodarowane łóżko w poprzek |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|