|
|
|
Monitoring GPS |
| Autor |
Wiadomość |
piszczu
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2021-04-10, 13:18 Monitoring GPS
|
|
|
Macie w swoich samochodach zamontowany monitoring GPS ?? Sprawdzi się to w samochodzie typu kamper np jak wypożycza się znajomym czy nawet w samej wypożyczalni takich pojazdów?? Mam w samochodzie służbowym ale to tylko szef może sprawdzić parę danych nawet w sumie nie wiem co. Bo dzwoni tylko jak za szybko jeżdżę
------------------------------------
usunieto spam link - smok_wawelski |
| Ostatnio zmieniony przez smok_wawelski 2021-04-11, 00:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/636 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2021-04-10, 20:10
|
|
|
Co jest qrna z tymi gipi-esami...
Jakiś dziwny zbieg okoliczności które zawierają lokowanie produktu |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 325/20 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2021-04-11, 07:24 Re: Monitoring GPS
|
|
|
| piszczu napisał/a: | | ...tylko szef może sprawdzić parę danych nawet w sumie nie wiem co... |
nie wiem jaki masz typ monitoringu pojazdu, ale taki standardowy pokaże Ci:
czy pojazd ma wyłączony silnik -zielona kropka na mapie,
kiedy przekręciłeś kluczyk w stacyjce - niebieska,
kiedy pojazd jest w ruchu - czerwona,
z jaką prędkością jedzie pojazd,
z jaką prędkością obrotową pracuje silnik,
jakie masz chwilowe zużycie paliwa,
jakie masz średnie zużycie paliwa,
pokazuje ile tankowałeś.
natomiast gdy brałem udział w Wiosna z Renault w 2000 roku, dostaliśmy 3 ciężarówki i jeden autobus tej marki, na taki 4 dniowy rajd po Polsce.
już wtedy pojazdy te były wyposażone w system Infomax, który notował sporo danych.
gdy pojazd był na gwarancji przy każdym przeglądzie właściciel mógł otrzymać wydruk zawierający podstawowe dane o zużyciu paliwa, ale za dopłatą mógł dostać 30 stronicowy raport o danych np.:
ile razy przekręcony został kluczyk, ilość uruchomień silnika udanych i nieudanych, ile razy dotknięte zostało sprzęgło czy hamulec, ile razy kierowca wyszedł poza ekonomiczne obroty, ile razy jechał na za niskich obrotach itp., łącznie z wykresami określającymi charakter jazdy kierowcy. |
|
|
 |
piszczu
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2021-05-24, 18:43 Re: Monitoring GPS
|
|
|
| Cyryl napisał/a: | | piszczu napisał/a: | | ...tylko szef może sprawdzić parę danych nawet w sumie nie wiem co... |
nie wiem jaki masz typ monitoringu pojazdu, ale taki standardowy pokaże Ci:
czy pojazd ma wyłączony silnik -zielona kropka na mapie,
kiedy przekręciłeś kluczyk w stacyjce - niebieska,
kiedy pojazd jest w ruchu - czerwona,
z jaką prędkością jedzie pojazd,
z jaką prędkością obrotową pracuje silnik,
jakie masz chwilowe zużycie paliwa,
jakie masz średnie zużycie paliwa,
pokazuje ile tankowałeś.
natomiast gdy brałem udział w Wiosna z Renault w 2000 roku, dostaliśmy 3 ciężarówki i jeden autobus tej marki, na taki 4 dniowy rajd po Polsce.
już wtedy pojazdy te były wyposażone w system Infomax, który notował sporo danych.
gdy pojazd był na gwarancji przy każdym przeglądzie właściciel mógł otrzymać wydruk zawierający podstawowe dane o zużyciu paliwa, ale za dopłatą mógł dostać 30 stronicowy raport o danych np.:
ile razy przekręcony został kluczyk, ilość uruchomień silnika udanych i nieudanych, ile razy dotknięte zostało sprzęgło czy hamulec, ile razy kierowca wyszedł poza ekonomiczne obroty, ile razy jechał na za niskich obrotach itp., łącznie z wykresami określającymi charakter jazdy kierowcy. |
aż tak rozbudowane monitoringu nie mamy w firmie. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|