|
|
Uniejoiw-konczy sie swoboda? |
Autor |
Wiadomość |
erikson
stary wyga Przyjaciel Billa W
Twój sprzęt: MB T1 ARNOLD,85r. N126E
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2008 Piwa: 11/1 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2021-07-02, 11:54 Uniejoiw-konczy sie swoboda?
|
|
|
co do Uniejowa,dyrektor term ma ale co do biwakowania na wale?,czyli nie wystawiać klamotów,nie palić ognia,najchętniej kąpiel i do domu,juz zaczyna razić kamerowanie? |
_________________ Poloniści nie poprawiajcie mnie,ja i tak się nie nauczę,dysleksja.
 |
|
|
|
 |
Woj-tek
zaawansowany

Twój sprzęt: wilk, Iveco Daily, Jumper
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Cze 2012 Piwa: 5/45 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2021-07-02, 14:40
|
|
|
Niestety ta tendencja ogarnia coraz więcej włodarzy. |
|
 |
Mazur
weteran Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Piwa: 93/119 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2021-07-02, 16:16
|
|
|
Uniejoiw-konczy sie swoboda? Właśnie, SWOBODA ? Swoboda bo masz kampera ? Może ktoś zrobił tzw. bydło ? Impreza pod markizami do białego rana ? Całkiem obiektywnie na to patrzę i nie uważam że nam, kamperowcom wszystko się należy, bo tak bo ja mam kampera i jestem wolny ! Jesteśmy bardzo roszczeniowi tylko dla tego że przyjechaliśmy kamperem, tak mi się wydaje. Bo co ? Bo nam się należy darmowy postój i biesiadowanie ?
To przecież nie camping , tylko kompleks basenowy - w nocy chyba zamknięty. Będąc właścicielem, też nie chciałbym myśleć, że ktoś mi rozrabia na moim terenie, pali grille czy ogniska.
Trochę pokory. Bo jak mówi przysłowie: pokorne cielę dwie matki ssie... |
_________________ Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku.
'Lao Tzu' |
|
|
|
|
 |
erikson
stary wyga Przyjaciel Billa W
Twój sprzęt: MB T1 ARNOLD,85r. N126E
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2008 Piwa: 11/1 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2021-07-02, 17:53
|
|
|
Mazur napisał/a: | Uniejoiw-konczy sie swoboda? Właśnie, SWOBODA ? Swoboda bo masz kampera ? Może ktoś zrobił tzw. bydło ? Impreza pod markizami do białego rana ? Całkiem obiektywnie na to patrzę i nie uważam że nam, kamperowcom wszystko się należy, bo tak bo ja mam kampera i jestem wolny ! Jesteśmy bardzo roszczeniowi tylko dla tego że przyjechaliśmy kamperem, tak mi się wydaje. Bo co ? Bo nam się należy darmowy postój i biesiadowanie ?
To przecież nie camping , tylko kompleks basenowy - w nocy chyba zamknięty. Będąc właścicielem, też nie chciałbym myśleć, że ktoś mi rozrabia na moim terenie, pali grille czy ogniska.
Trochę pokory. Bo jak mówi przysłowie: pokorne cielę dwie matki ssie... |
razi ze siedzimy swobodnie przed autem na leżaku,powinniśmy siedzieć cicho jak psy w budzie pewnie,nigdy tam nie robiłem wiochy wiec nie muszę uczyć sie pokory,nie chca mnie tam,w pozo-nie przyjadę |
_________________ Poloniści nie poprawiajcie mnie,ja i tak się nie nauczę,dysleksja.
 |
|
|
|
|
 |
Mazur
weteran Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Piwa: 93/119 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2021-07-02, 18:07
|
|
|
erikson , to co napisałem absolutnie nie było do Ciebie. To obiektywne spojrzenie z tej drugiej strony. Po prostu tak myślę. Że źle dla nas, oczywiście, ale wpływu chyba nie mamy. |
_________________ Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku.
'Lao Tzu' |
|
|
|
 |
arek
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: J5 pilote
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Paź 2007 Piwa: 4/10 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 2021-07-02, 18:47 uniejów
|
|
|
Proszę o aktualny komentarz co do pobytu w Uniejowie w niedziele ma tam być Radio Zet |
|
|
|
 |
Gewehr
weteran

Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Paź 2013 Piwa: 223/114 Skąd: AmWarsztat.pl
|
Wysłany: 2021-07-02, 19:12
|
|
|
Termy w Mszczonowie nie mają z tym problemu. Zrobili specjalnie przyłącza 230V i wody. Wszystko za free, a obsługa zawsze miła, uśmiechnięta i pomocna. Całość jest zamykana na noc, ale jak ktoś przyjedzie w nocy, to też wpuszczą. Sam wjeżdżałem o 2 w nocy i zostałem ciepło przyjęty. Jak komuś nie pasują kampery, to go walić. Jest nas coraz więcej, a takie podejście zostanie z czasem zweryfikowane i zaczną sami dupę lizać aby przyjechać
Jak ktoś nas nie chce, nie pchajmy się na siłę, bo to nie będzie miły pobyt
Ps: Z uwagi na coraz więcej kamperów, edukujmy nowych. Nie bójmy się zwrócić uwagę. Wyjdzie to nam na dobre |
|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 519/31 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2021-07-03, 00:11
|
|
|
Byłem na początku czerwca i pierwsze co mnie negatywnie zaskoczyło to brak możliwości ustawienia się nad Wartą jak bywało w poprzednie lata . Ale rozumiem, rozbudowa parkingu i bulwaru, więc trudno aby dla naszej wygody ,właściciel blokował sobie plany inwestycyjne.
Nie zmienia to jednak faktu, że jako miejscówka warta przyjazdu , dla nas Uniejów wypada z listy.
Jak już przyjechaliśmy to chcąc nie chcąc stanęliśmy przy wale , ale atrakcja to żadna .
Nie koszona łąka ze stadem komarów i tyle.
Kamperów sporo, ale cisza i spokój nikt nie grandził do nocy , ognisk nie palił .
Wiadomo darmoszka, więc trudno wymagać luksusów, ale osobiście wolał bym zapłacić i nie czuć się jak intruz. To, że właściciel ma gdzieś kampery, to widać nawet po tym jak zorganizowany jest tam wjazd. W godzinach działania term teren jest praktycznie odcięty , bo osobówki blokują przejazd i nawet parkingowi mają to gdzieś.
Przypuszczam , że właściciel chce tam zrobić następny parking dla osobowych , bo będzie miał więcej klientów z m2 i po zamknięciu term święty spokój. |
|
|
|
 |
jacek stec
stary wyga
Twój sprzęt: Laika
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: Mszczonów/Tylicz
|
Wysłany: 2021-07-03, 06:45
|
|
|
Od wczoraj przy wjeździe na łąkę zainstalowano szlaban,jeszcze otwarty bo beton wiąże a parę dni wcześniej pojawiły się tabliczki zakaz parkowania w godz 23 do 6tej |
|
|
|
 |
pawel-m
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: laika ecovip
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Gru 2008 Piwa: 5/1 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: 2021-07-03, 07:59
|
|
|
szkoda miejscówki ,często tam stawałem na noc jak byłem przejazdem .nawet jak z żoną motocyklem podróżowaliśmy to tam można było na dzikuska namiot rozbić , |
_________________ pawel |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

|
Wysłany: 2021-07-03, 10:25
|
|
|
Tak patrząc z punktu widzenia właściciela takiego obiektu i terenu to ten ruch jest nawet logiczny i można się tego było spodziewać prędzej czy później.
Na miejscu rozbiwakowanego kampera staną 2 osobówki z których wyjdzie w sumie pewnie z 3 razy więcej ludzi jak z tego kampera. Wszyscy idą do kasy i wykupują wstęp na termy, a ponieważ zazwyczaj są to ludzie z dalsza, to nie wchodzą na godzinkę. Większość z nich poza wstępem skorzysta również z jedzenia i zostawi kolejne pieniądze.
Po kąpielach wychodzą ,zabierają autko i tyle ich widzieli.
Ja Uniejów traktowałem zawsze jako postój w trasie. Przyjazd po południu, kąpiele, nocleg i rano wypad, ale z tego co wiem to duża część kamperów stała tam przez wiele dni , a część nawet nie korzystała z term.
Ograniczenie możliwości postoju przy wałach do 23.00, podobnie jak na pozostałych parkingach dyskwalifikuje miejsce pod kontem kamperowym i pewnie to nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek.
Nie jeżdżę tam gdzie mnie nie chcą , więc ten pobyt czerwcowy był moim tam ostatnim. |
|
|
|
 |
Comsio
Kombatant weteran cepek
Twój sprzęt: Ducato II 2,5 tdi 670 Eura Mobil
Nazwa załogi: COMSIOWIE
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lut 2013 Piwa: 85/421 Skąd: Ząbki
|
Wysłany: 2021-07-03, 11:24
|
|
|
Trzy lata wstecz pojawił się mi przed oczami w rzece klocek.
Od tamtej pory nogi tam nie postawiłem
Zmieniliśmy na Mikołajki km te same, trasa widokowa, grzybowa itd
Jest parking a baseny inna bajka |
_________________ Całe życie mówię , że do flaszki trza dwojga.
Asia i Wiesław pozdrawiają.
 |
|
|
|
 |
Piasek1
weteran
Twój sprzęt: W638 V230TD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lis 2020 Piwa: 30/25 Skąd: Piotrków Kujawski
|
Wysłany: 2021-07-03, 14:26
|
|
|
A jakiś czas temu dziwiliśmy się w temacie Portugalii (i Chorwacji) że zakazali dzikusów, gonią i rąbią mandaty za takowe. Pół roku ? może ciut więcej starczyło aby i u nas zaczęli gonić za to samo.
Ten kraj robi się za ciasny dla nas... przydałaby się jaka Ukraina jeszcze |
_________________ https://www.camperteam.pl...pic.php?t=36109 |
|
|
|
 |
Brat
Kombatant

Twój sprzęt: Merc310D/1995, Europa560
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Piwa: 189/898 Skąd: San Escobar
|
Wysłany: 2021-07-03, 14:29
|
|
|
Comsio napisał/a: | Trzy lata wstecz pojawił się mi przed oczami w rzece klocek.
| Wpadłeś do Warty? Tam ciepła woda, może i ktoś w niej klocka postawił
Kolegom chodzi o - jak rozumiem - zakaz kempingowania na łące za parkingiem. Przykre.
Ale można stanąć przy targowisku w Uniejowie; tam chyba nie zabraniają. Wybiorę się w tym miesiącu żeby sprawdzić |
_________________ Marian
 |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

|
Wysłany: 2021-07-03, 22:23
|
|
|
No właśnie przy targowisku chyba gonią. Jak przyjechałem i zobaczyłem że nad Wartę nie ma już wjazdu to pierwsze tam wjechałem i ustawiłem się na parkingu przy targowisku. Była jakaś 19-ta . Nie minęło 10 min. i podszedł do nas jakiś sympatyczny starszy pan i powiedział, że jak chcemy nocować to musimy wjechać na tę łąkę przy wałach, bo tutaj nas wyproszą.
Nie ma wprawdzie chyba żadnych znaków , zakazów , itp. ale dla świętego spokoju przestawiłem się na łąkę . |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|