|
|
e-toll brak urządzeń OBU |
Autor |
Wiadomość |
moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/43 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 2021-09-23, 14:26 e-toll brak urządzeń OBU
|
|
|
Kontaktowaliśmy się z wieloma sprzedawcami OBU wszędzie brak - czekają na dostawę
Czy ktoś ma info gdzie są jeszcze można kupić mobilne urządzenie OBU do e-tolla wszędzie tam gdzie dzwonimy nie mają, czekają na dostawę
z góry dziękuję |
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh |
|
|
|
 |
hubertg
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Autostar Aryal
|
Wysłany: 2021-09-24, 10:13
|
|
|
Miałem ten sam problem w firmie, chciałem OBU, musiałem w ciężarówkach zainstalować ZSL. OBU nie ma dostępnych, mają być październik/listopad, podobny termin w kilku miejscach. Na te parę tygodni pozostaje aplikacja w telefonie, przy jednym aucie da się z tego korzystać, tylko strasznie upierdliwe, trzeba pilnować i prawidłowo wszystko ustawić, aby np. telefon nie wyłączył GPS-a lub transmisji danych w celu oszczędzania baterii. |
|
|
|
 |
HENRYCZEK
weteran
Pomógł: 6 razy Dołączył: 17 Lis 2011 Piwa: 81/131 Skąd: Południe
|
Wysłany: 2021-09-24, 10:18
|
|
|
Też szukałem, wszędzie brak na stanie i nie wiedzą czy i kiedy dostawa..Kupiłem ZSL.
Ps.
Co przemawia za zakupem OBU? |
|
|
|
 |
moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/43 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 2021-09-24, 11:03
|
|
|
Jak wgłębiłem się w temat to ZSL prowadzi ciągłą kontrolę co nie bardzo mi się podoba, nie wiem co następnego wymyśli obecny żont, i nie wiemy kto będzie miał dostęp do informacji lokalizacyjnych? |
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh |
|
|
|
 |
hubertg
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Autostar Aryal
|
Wysłany: 2021-09-24, 14:14
|
|
|
Dokładnie tak jak pisze Moskit, w ciężarówkach ZSL jest podłączany najczęściej pod zasilanie tachografu, zaczyna wysyłać dane po włączeniu zapłonu, jest całkowicie bezobsługowy. Nawet nie ma możliwości przełączenia kategorii wagowej w przypadku auta poniżej 12t, które czasem jedzie z przyczepą. Musi to robić administrator przez logowanie na stronie etoll.
ZSL może też być wykorzystany do lokalizacji aut firmowych, zawsze wysyła dane o lokalizacji do operatora. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|