Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyjazd do Grecji luty 2020
Autor Wiadomość
Tomcio 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Deathleffs 90 Just
Nazwa załogi: Ewa&Tomas
Postawił 7 piw(a)
Wysłany: 2020-02-02, 21:30   Wyjazd do Grecji luty 2020

Witam!!! Jedziemy w połowie lutego do Grecji powrót połowa kwietnia. Jeśli ktoś wybiera się w tym terminie to chętnie dołączymy do czyjejś załogi. Jest to nasz pierwszy wyjazd kamperem za granicę .To nie znaczy że nie podróżowaliśmy wcześniej . Pierwszy nasz wyjazd był przyczepą w 2005 , od 2011 mamy kamperka który sprawuje się b. dobrze ale czas nam tylko pozwalał na krótkie wypady po Polsce. Od jesieni zeszłego roku już jesteśmy wolni od wszelkich obowiązków służbowych, teraz jesteśmy „wolni” . Podróżujemy dość dużo w odległe miejsca a naszym ulubionym destynacją jest Azja – Indie i Nepal , właśnie wróciliśmy z dwumiesięcznej tułaczki i teraz się aklimatyzujemy i wypad na Grecję. Dwa tyg. temu wyruszył tam nasz przyjaciel Kaziu z Jeleniej Góry i my zamierzamy do niego dołączyć. Myślę ,że teraz częściej będziemy pisać posty. Pozdrawiamy.

Ewa i Bogdan :kwiatki: :spoko
Postaw piwo autorowi tego posta

LukF 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Piwa: 483/393
Wysłany: 2020-02-03, 14:53   

Fajne to słowo: destynacja :mikolaj

Pozdrawiam i szerokości życzę :bukiet:

yamah 
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Piwa: 265/109
Wysłany: 2020-02-03, 21:18   

LukF napisał/a:
Fajne to słowo: destynacja :mikolaj

tyż prowda :ok
https://obcyjezykpolski.pl/destynacja/

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Piwa: 240/601

Wysłany: 2020-02-03, 22:06   

LukF napisał/a:
Fajne to słowo: destynacja

"target" też jest dobry :chytry

marcinPK 
zaawansowany
ARCA Integra, 2,0 LPG...

Twój sprzęt: Dethlefs Beduin 1999, Kamper Iveco DIY-2008,
Nazwa załogi: MarcinMariola+7niedorosłych+ czarna Kotka
Piwa: 19/4
Wysłany: 2020-02-03, 22:24   

hehe a Kazio w drodze do owej Grecji już się u mnie logował na serwis zamarzniętej instalacji gazowej zrobionej wg przepisu kolegi Socale. na szczęście nikt nie zginał we śnie, lodówka nocą nie "waliła gejzerami ognia", po zalaniu całej instalacji ciekłym butanem na przechyłach podczas jazdy i przysłowiowym "zamarznięciu"w niskich temperaturach na zewnątrz. Zawracali 300 km z Czech nie znajdując chętnej osoby by się zająć problemem. tak to bywa z instalacjami LPG i podgiętą rurką do góry... ech

Moja pomoc w budowie http://www.camperteam.pl/...c3d224d5f142fad

yamah 
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Piwa: 265/109
Wysłany: 2020-02-03, 22:59   

marcinPK napisał/a:
Zawracali 300 km z Czech nie znajdując chętnej osoby by się zająć problemem. tak to bywa z instalacjami LPG i podgiętą rurką do góry... ech

Aby uniknąć takich niespodzianek kupiłem u papamila i myślę że będziemy spać (jechać) spokojnie :bigok ...a też byłem skłonny iść na skróty i modyfikować zbiornik :2kc

Bajaga 
Kombatant

Nazwa załogi: FiveStars
Piwa: 108/7
Wysłany: 2020-02-04, 01:23   Re: Wyjazd do Grecji luty 2020

Tomcio napisał/a:
Witam!!! Jedziemy w połowie lutego do Grecji powrót połowa kwietnia. Jeśli ktoś wybiera się w tym terminie to chętnie dołączymy do czyjejś załogi.

Absolutnie nie wyzłośliwiam się, jestem tylko szczerze zaciekawiony jak można mieć chęć na wyjazd wakacyjny z obcymi ludźmi? Jest wiele takich postów na różnych forach kamperowych i nigdy tego nie pojmę.
Mam jakiś tam czas urlopu, mam rodzinę którą kocham nad życie, zdecydowałem że pojadę z najbliższymi w miejsce X i... szukam obcych ludzi z innymi przyzwyczajeniami, oczekiwaniami, przekonaniami, wartościami, doświadczeniem, kulturą, hobby itd itp -by z nimi wakacje spędzić...?!?!? Niepojęte...

Bajaga&Instruktori

Tomcio 
trochę już popisał

Postawił 7 piw(a)
Wysłany: 2020-02-04, 12:05   

Bajaga , my jesteśmy otwarci na świat ,ludzi na przyrodę i widzimy w każdym piękno chociaż inni nie potrafią dostrzec tego w samym sobie. Byliśmy w wielu sytuacjach nie znając ani jednego słowa w ichnym języku ,poprzez mimiką gestykulację rąk i pozytywne zachowanie się, drzwi prywatnych domów otwierały się przed nami. My jesteśmy nastawieni na pozytywne myślenie i tylko takie myśli wysyłamy ( Hindusi mówią - co wysyłasz to dostajesz ) Nie będę rozwodził się na ten temat , żeby lubić innych najpierw trzeba polubić samego siebie. :mrgreen: :mrgreen:

marek230482 
stary wyga

Twój sprzęt: Transit VII Challenger
Piwa: 11/1
Wysłany: 2020-02-04, 12:16   

Kurcze, widzę że to taki spontan :D temat sprzed dwóch dni, że już wyjazd :) a mieszkamy "niedaleko" w dodatku też mamy transita z tego samego roku i wczoraj też myśleliśmy nad Grecją :szeroki_usmiech
Niestety dla nas to za szybko. Nasz świeży zakup jeszcze odgruzowuję. Poza tym my do emerytury mamy daleko i na 2 miesiące wyjazdy jeszcze dłuuuuuugo sobie pozwolić nie możemy

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 357/408
Wysłany: 2020-02-04, 17:13   

marcinPK napisał/a:
Zawracali 300 km z Czech nie znajdując chętnej osoby by się zająć problemem. tak to bywa z instalacjami LPG i podgiętą rurką do góry... ech
.
Szkoda,że Kazio nie pisze na forum a umie?
Mamy podobna instralacje ,Kazio podpatrzyl u nas na Krecie, raz jeden zamarzła, ale mrozy były 20st,myśleliśmy,że zepsuł się piecyk do wody.W domu wróciło do normy.To ile stopni było w tych Czechach :?: :?: Przy kamperowaniu jednak przydaje się znajomość mechaniki samochodowej :haha:
Muzyk się trochę zna a jednak mechanik grecki wymieniał i naprawiał alternator,a nowy w domu założył sobie sam,wywołując moje zdziwienie :oops:
My jak piszę w założonym temacie Grecji ruszamy początek marca,myśle że to już będzie wiosna,a trasa jaka nam się umyśli,sprawdze jeszcze przed wyjazdem pogodę na Bałkanach Barbara Muzyk:chytry ps.myśle ze uda nam się świętować Wielkanoc 12 i 19 kwietnia.

ZbigStan 
Kombatant

Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani.
Piwa: 986/292
Wysłany: 2020-02-04, 18:45   

B i Z Muzyk Dobry pomysł na podwójne świętowanie. Czy zostajecie do września, czy wracacie na lato do domu?
Narty, Włochy 2020

ZbigStan 
Kombatant

Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani.
Piwa: 986/292
Wysłany: 2020-02-04, 18:46   

Tomcio. Ciekaw jestem Twojej relacji z greckiej wiosny. Powodzenia
Narty, Włochy 2020

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2020-02-04, 20:10   

Lato obowiązkowo w domu :!:

Tomcio 
trochę już popisał

Postawił 7 piw(a)
Wysłany: 2020-02-04, 21:47   

Dzięki za posty. Myślę ,że nie pokrzyżuje nam pogoda wyjazdu. Jak dotrzemy na miejsce to napiszemy coś z podróży i pobytu oraz wrzucimy trochę fotek na miejscu. P.S Muzyk; obserwuję Wasze posty na CT od kilku lat, Wielki Szacun , kawał dobrej roboty. Jeśli będziecie w czasie Swiąt Wielkanocnych w Grecji, a będzie nam dane spotkać się to będziemy hapy. :spoko Pozdrawiamy

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2020-02-05, 20:02   

Tomcio napisał/a:
Jedziemy w połowie lutego do Grecji
,no było ok.a teraz robi się zima.Sprawdź pogode na Bałkanach :?: Jeżeli możesz to podaj trase jak pojedziesz :?: Ja się nooglądałam map,sprawdzilam jak jechałam w innych latach wiosna,no i doszłam do wniosku ze trzeba jechać szybko tam gdzie cieplej.Zawsze jechaliśmy w połowie marca,raz do Hiszpani 5 lutego,ale już za Norymberga była wiosna.Tu do Grecji są miejscami góry.Na dzień dzisiejszy:
-Słowacja przez Poprad do Miszkolca,
-Węgry do granicy z Rumunia i nocleg w sprawdzonym Caransebes,no i zakupy dla panów :!:
-granica most w Rumuni na elektrowni i do Niszu nie autostrada,
-Nocleg jak się uda sprawdzony w Niszu,
-dalej autostrada do Grecji,z tankowaniem i zakupami w Macedoni.Pyszne
sery ,burki,papryka w proszku i to co zobaczę ciekawego do jedzenia.
Porównaj to do Twojej trasy.Nasz tel.jest na forum zatelefonuj do mnie to pogadamy barbara muzyk :kawka:

Odpowiedz do tematu