|
|
|
Adapter do zaworu SBS C - zawór gazowy szybkozamykający |
| Autor |
Wiadomość |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 99/97 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2021-08-24, 21:50 Adapter do zaworu SBS C - zawór gazowy szybkozamykający
|
|
|
Dzisiaj podczas wymiany butli gazowej stalowej 11kg zauważyłem, że przyłącze zaworu szybkozamykającego( z zielonym przyciskiem) nie jest w 100% kompatybilne z naszymi polskimi butlami. Gwint nakrętki pasuje, ale środek nie za bardzo pasuje do przyłącza zaworu w butli.
Szybkozamykający zawór ma napis SBS C. Taka żółta nalepka.
Może ktoś wie, gdzie można nabyć do tego adapter, taki, aby pasowało w 100% jedno do drugiego?
Zawór wygląda m. więcej tak: https://allegro.pl/oferta/przewod-gazowy-450mm-g-12-z-zaworem-bezp-kamper-10812542011
U mnie wewnątrz nakrętki nie ma tej rurki, tylko gniazdo podobne do tych, które były w starych reduktorach, ale na tyle się różni, że nie pasuje jedno z drugim. Wewnątrz jest uszczelka. Czyli w tej chwili mam dwie uszczelki. Jedna przy butli i druga przy zaworze szybkozamykającym.
Pierwszym właścicielem kampera był Francuz to i przyłącze jest z pewnością inne niż polskie. Dziwi mnie tylko, że to jest szczelne bez udziału uszczelek. Tylko na docisk metalowych części. |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
| |
|
|
|
 |
nikita55
stary wyga
Twój sprzęt: Hobby T600 2,5 TDi 115PS
Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Sty 2015 Piwa: 28/12 Skąd: Nieokreślone
|
Wysłany: 2021-09-30, 05:03
|
|
|
| Musisz wymienić cały wąż taki jak na zdjęciu. G12 tak się chyba nazywa podłączenie do butli Pl i DE. |
_________________ nikita55 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|